Menu

Oase coapte (din dragoste pentru măduvă)

Oase coapte mici-0617siteLa un moment dat, anul trecut, am primit o invitație de la Red Angus Steakhouse (prin Florin), și-am tras un ochi la ei pe site la menu și până am ajuns efectiv să mă așez la masă cu prietenii de suferință am repetat în gând „măduvă, măduvă, măduvă”. „Cu usturoi, cu ceapă, pe pâine prăjită. Mă-du-vă.”

Desigur, doar ce îmi făcusem acasă, singurică, o supă pho la care am folosit oase de vită cu măduvă din care am șterpelit câteva și le-am dat la cuptor.

Am ajuns prima la restaurantul situat în centrul vechi, prilej cu care am dat roată localului, ajutată de Ana Doaga.

Apoi m-am instalat la masă și-am așteptat cuminte pe cei ce n-au întârziat să apară: Mădălin, Ana (Easy peasy), Ana (Butter and Cream), Florin, Elena și Lavi.

Seara a fost frumoasă, prietenoasă, la fel ca și atmosfera din restaurant.

Cum era de așteptat, la primirea „platouașelor” cu oase coapte, ceapă roșie tocată mărunt, pâine prăjită ne-am apucat toți de treabă cu voioșie. Elena ne explica beneficiile supei de vită și a ale măduvei și noi o aprobam conștiincios.

Dar în afară de toate cele, strecurate strategic, erau niște bulete de brânză cu chilly jalapeno poppers extraordinar de bune și niște aripioare de pui cu sos lipicios delicioase.

Toate au mers de minune cu vinuri alese la fix (sau cu apă plată pentru conducătorii auto).

La un moment dat, din discuție în discuție (cu chef-ul David), au apărut de neunde pe masă fripturile de vită de câteva tipuri însoțite fiind de sosuri, cartofi prăjiți și cartofi copți cu smântână și verdețuri. Despre vită cel mai bine le povestește Mădălin. Nu mănânc des și încă nu mi-am format o părere despre. Pot doar spune că toate trei sortimentele mi s-au părut gustoase, înclinând totuși balanța către cea care avea mai multă grăsime (de felul meu nu iubesc carnea fadă).

S-au adus la un moment dat și niște burgeri arătoși de care nu m-am atins pentru că eram deja sătulă. La fel am procedat și cu desertul. De pozat le-am pozat așa că le puteți vedea mai jos. 🙂

N-o să vă las doar cu atât de data aceasta ci o să purced prin a scrie câteva rânduri despre rețeta de oase coapte.

Ingrediente

4-6 oase vită (nu se găsesc tot timpul în supermarketuri, dar când găsiți e bine ca măduva să fie rozalie)
1 ceapă medie roșie sau
3 fire ceapă verde
4-5 căței usturoi
pâine
(dacă faceți de casă, cu atât mai delicioasă treaba la final)
sare de mare, piper (dacă vă place)

În primul rând se pornește cuptorul și se lasă la 230 grade C.

Oasele se pun într-o tavă sau cratiță încăpătoare, cu pereți înalți (se va topi grăsime și nu cred că vreți să ajungă prin cuptor). Se bagă în cuptor și se lasă 25 minute, mai mult dacă oasele sunt mari- la mine, unul dintre ele nu s-a copt destul așa că a trebuit să-l mai las 10 minute.

Pâinea se taie felii, se pune la prăjit într-o tigaie încinsă, fără ulei. cât este fierbinte, se freacă bine cu usturoiul curățat și tăiat în jumătăți.

Se scoate măduva cu o linguriță mică, se pune pe pâine, se presară ceapă tăiată mărunt, sare, piper.

E bine să aveți un pahar de vin (eu am avut roze) alături.

Nutrition Facts
Per 1 portion (5)

Amount % Daily Value*
Calories 314
Total Fat 25g 38%
Sodium 403mg 17%
Total Carbohydrate 18g 6%
Sugars 7g
Protein 6g 12%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Note:

1. Serios, un pahar de vin rece e perfect de băut când vă delectați cu măduvă coaptă. 😉

2. Rețete cu măduvă mai găsim și la:

Foodiefamily

Kadia (La mulți ani!)

Radu din UK

Adi Hădean

Mădălin, desigur

Dana

3 Comments

  • […] tot și gata. Nimic în plus. 4. Dacă tânjesc după ceva, îi spun și bagă în menu. Am vrut oase coapte, mi-a băgat oase coapte. Am vrut ecler de la French revolution, mi-a băgat în menu. 5. Mi-a […]

  • Rookie
    7 februarie 2015 at 21:16

    Unde ai gasit de cumparat oase?
    Multumesc.

  • Cătălina
    7 februarie 2015 at 21:18

    Parca la Metro. Mi-am luat mai multe kg, sa fie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.