Menu

Salată cu ouă, bacon, lăptuci (My Paris Kitchen)

Am de câțiva ani cartea My Paris Kitchen scrisă de David Lebovitz. Printre rețete superbe de cassoulet, praz cu vinaigrette, confit de rață și înghețată cu ulei de măsline, am găsit această minunată de salată. Nu am găsit toate ingredientele așa cum le prezintă autorul (și aici mă refer la lardon fumés), așa că am adaptat această rețetă la ce am avut în casă. Am mâncat-o pe toată. 😀

Pentru un bol mare de salată (2-4 persoane)

  • 350 g cartofi fierți în coajă
  • 150 g bacon tăiat mărunt sau mai mare, după gust
  • 60 g baghetă proaspătă
  • un cățel de usturoi
  • o salată de 150 g (poate fi miniromano sau creață, sau inimă de salată)
  • 2 ouă

Dressing:

  • 1 cățel de usturoi tocat foarte mărunt
  • 3 linguri ulei măsline
  • 3 linguri oțet de mere 
  • 1,5 linguri muștar Dijon cu semințe
  • sare, după gust
  1. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi. Ca idee, pentru niște cartofi fierți care să se taie perfect, fără să se rupă, recomand fierbere timp de 15 minute și apoi lăsat cartofii să se răcească încet în apa în care au fiert. 
  2. Baconul se pune în tigaie rece și se pune pe foc mediu vreo 10 minute până devine crocant. Se amestecă din când în când. Își va lăsa grăsime fără a fi nevoie de adăuga în plus.
  3. Bagheta se taie cuburi mici și se prăjește în grăsimea de la bacon împreună cu un cățel de usturoi ușor strivit. Se agită tigaia din când în când, să ia aromă de usturoi.
  4. Salata se spală, se taie sau rupe bucăți. 
  5. Cele două ouă se fierb 7 sau 9 minute de când începe apa să clocotească. Pentru versiune cu gălbenuș cleios, 7 minute sunt magice, pentru gălbenuș ușor tare, 9 minute sunt perfecte.
  6. Dressingul: cățelul de usturoi tocat mărunt, se amestecă cu uleiul, oțetul, muștarul, sarea. Se pot amesteca direct în vasul în care se face salata sau separat, cum vă e mai simplu.
  7. Jumătate de oră înainte de servire, se amestecă toate ingredientele în afară de ouă cu dressingul și se lasă la frigider. 
  8. La servire, se pun și ouăle tăiate bucăți mici.
  9. Se presară sumac, dacă aveți (opțional).

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.