Menu

Bruschette cu roşii şi baby busuioc

Prima dată când am mâncat bruschette (făcute de fostul meu şef, francez, care ne mai făcea din când în când surpriza să ne pregătească prânzul) am zâmbit la vederea pâinii cu roşii pe ea. Până şi tradiţionala noastră brânză cu roşii şi ceapă e mai complexă de atât, am gândit strâmbând din nas. Nici după ce am gustat nu am fost impresionată, pentru că eram totuşi la firmă şi spre binele clienţilor, erau fără usturoi. Totuşi, le-am mai dat o şansă şi într-o zi ploioasă în care m-am „adăpostit” cu Ana într-un restaurant italian, am mâncat cele mai bune bruschette, calde, crocante şi bine aromate cu usturoi şi busuioc. Bineînţeles, după prostu-mi obicei, le-am studiat cu atenţie şi cu prima ocazie am făcut şi noi.

Ingrediente (pentru 4 persoane)

O jumătate baghetă

2-3 roşii
2-3 căţei de usturoi
Busuioc verde (la fereastră de data asta) – eu am folosit plăntuţe nerepicate încă de busuioc. Sunt foarte finuţe şi aromate.
Ulei de măsline
Sare de mare, opţional piper

Bagheta se taie felii subţiri, oblice, de preferabil. Într-o tigaie încinsă feliile de baghetă se rumenesc bine, până devin crocante. Căţeii de usturoi se taie în jumătăţi şi cu ele se freacă bine pe câte o faţă a fiecărei felii. Apoi se adaugă puţin ulei de măsline şi roşiile tăiate cubuleţe mici.

Se asezonează cu sare de mare, piper şi frunze de busuioc tăiate mărunt (sau în cazul de faţă plantule).

Poftă bună!

1 Comment

  • Emmma
    19 aprilie 2010 at 19:09

    Ce site fain v-ati facut! Totul arata asa .. fresh. Felicitari!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.