Menu

E totuși devreme, dar să vă scriu despre Ana

765beb470d582e046d6c8eeca2dfbc02E totuși devreme, dar vă scriu despre Ana. Ana de la EasyPeasy.ro. Ana Naie, chiar ea.

Nu știu exact când s-a apucat ea de trebșoara asta minunată dar pe mine m-a făcut fericită din mai multe motive. Nu știu cum s-o traduce în română ca să sune frumos (nu ca să fie pur și simplu tradus), dar Ana s-a autointitulat food coach. Eu zic că are dreptate, mai ales că la mine menu-urile ei au rezultate pozitive (chiar dacă uneori trișez).

Vă explic de ce și cum.

De ce? Pentru că Ana a mi-a influențat în mod direct sau indirect următoarele:

1. M-a readus pe calea cea bună și m-am reapucat de gătit. Știți voi, uneori nu mai ai pur și simplu chef și comanzi (mâncare) de aici, comanzi de colo, mănânci o roșie cu brânză când îți mai aduci aminte, bei niște suc, bagi un pepene, un kil de nectarine dintr-un foc, ieși la o bere și te îndopi cu mici, înghețată fără număr și uite așa te trezești cu diverse probleme + niscai kilograme în plus. Multe.
2. M-a reordonat. Pe mine și pe frigiderul meu. Dacă până acum aveam stoc de ciocolată și dulciuri, acum am legume, carne de tot felul, lactate.
3. Mi-a reordonat bugetul. Adică primesc menu-ul cu 3-4 zile înainte de începerea săptămânii viitoare, am timp să fac o listă de necesar, în week-end cumpăr tot și gata. Nimic în plus.
4. Dacă tânjesc după ceva, îi spun și bagă în menu. Am vrut oase coapte, mi-a băgat oase coapte. Am vrut ecler de la French revolution, mi-a băgat în menu.
5. Mi-a redat încrederea că pot. Că mă lăsasem pe tânjală. Că pot multe.
6. Fiziologic, am cam uitat ce e aia balonare, că o luasem razna. Intenționam să merg la medic să văd de ce tot timpul am un burtoi cât un cimpoi.
7. La nivel de pofte, nu mai plâng după fructe la ora 2:00 noaptea, nu mai fug la frigider să mă îndop cu ciocolată. Am în schimb dezlegare la o cafea cu lapte și zahăr (pe zi).
8. Mi-a scăzut nivelul de zahăr adăugat în plus în alimentație. Bine, în ultima vreme nu prea mai consumam zahăr rafinat ci miere dar acum și din aceea mănânc rar. Și nu plâng după ea.
9. Mi-a dat pauze de gătit din când în când și mi-a recomandat ceva din menu-urile celor de la care mai comandă firma noastră sau de la restaurantele pe care le frecventez (Bunbun Catering, Fabio Pizza, Restaurant Beirut etc).
10. Nu în ultimul rând mi-a deschis ochii asupra faptului că aveam zile în care îmi înfometam corpul, altele în care îl îndopam și din cauza asta metabolismul meu a luat-o pe alte cărări.

Cum?

Ana nu-ți așază masa. Dar te ajută s-o așezi tu. Ana nu te va bate la cap să nu mănânci aia sau aia sau aia. Dacă ceva nu-ți place e de ajuns să-i spui și îți va propune un înlocuitor.
Adică, ideea e să vă ajutați reciproc, să discutați deschis și în final va fi bine.

Înainte să discut cu ea despre food coaching i-am trimis un jurnal cu ce am mâncat timp de o săptămână. S-a amuzat copios. Să vă arăt de ce. Următoarele rânduri sunt din numitul „Jurnal haleală pentru food coach”:

a. Mic dejun- frozen yogurt din oly 10%, mango, miere, aprox 333 cal
2 guri de rose spumos (Bitch, please)
Cafea la filtru cu zahar si lapte

b. Pranz: Ciorba de vacuta cu cartofi si leustean- o portie
paine, vreo 3 colturi

Snack: 2 chiftele
2 pahare bere

Snack: 3 nectarine
1 capuccino
1 cafea cu lapte si zahar
10 capsune

c. Cina: un ardei gras, o bere Zaganul, o nectarina, o bucatica mica ciocolata

Apoi ne-am văzut la o cafea și un mic dejun. Și-am vorbit, și-am făcut analiză pe text (ăl de mai sus, carevasăzică). Și-am primit un chestionar la care am răspuns cât de cinstit am putut eu.

Cum arată menu-ul meu acum, vă întrebați? E OK, nu-i secret, țin un jurnal foto aici.

Arată frumos, colorat, gustos, mă hrănește. De la 1200-1300 cal/zi am ajuns să mănânc 1500-1600 cal/zi, ceva mai multe când merg la sală (cam 1700-1800) și să… surpriză: slăbesc. Senzația de foame nu mă mai urmărește peste tot ca o a doua umbră (senzația mea de foame e ca un monstru care mă face să mă îndop până mă doare burta, fără glumă).
Acum monstrul e sub control cu trei mese importante și două gustări pe zi (și bonusuri!).

Și m-am reapucat de sport.

Sărna Ana!

Note: dacă aveți răbdare, vă puteți calcula și introduce rețetele aici. La fel și ceea ce consumați cu activitate fizică.

Fiți cinstiți cu voi înșivă și cu Ana (dacă o să apelați la ea). Din toate punctele de vedere.

Later edit: Dacă sunteți cuminți, voi scrie 2-3 rânduri și despre cum mă organizez.

Mărturisesc că am băut o bere sâmbăta trecută, că am mâncat o tabletă mică de ciocolată ieri și am luat o mușcătură din Dolce al ciocolato bianco comandat de Marius, azi. Dar sunt în grafic. 😀

9 Comments

  • Andreea
    29 august 2014 at 14:30

    Foarte fain arata retetele :). Bravo, Cata si felicitari Anei, se vede e super dedicata si atenta la toate detaliile. Nici nu se putea altfel :).

  • Andie
    29 august 2014 at 14:37

    Baaai! Vreau si eu o easypeasy in viata mea! Chiar sunt curioasa daca i-as da meniul meu ce mi-ar spune, daca m-ar lua la fuga sau nu :))

  • mazilique
    29 august 2014 at 15:08

    way to go!

  • Miha
    29 august 2014 at 16:10

    Felicitari Cata! Tine-o tot ase!

  • Tea Slabeste
    29 august 2014 at 17:16

    sounds amazing. nu vii apoi (cand vrei tu) cu un guest post inspirational pe blogul meu?! ca-s intr-o perioada de need of inspiration (aka m-am ingrasat, snif-smiork) – heeelp!

  • Cătălina
    29 august 2014 at 23:02

    Aș veni, dar stai să se mai stabilizeze treaba 🙂

  • Ralu
    30 august 2014 at 21:34

    Pacat ca Ana nu raspunede la e-mail-uri….(((-:

  • Cătălina
    30 august 2014 at 21:43

    Este in vacanta 🙂

  • chiarana:-))
    31 august 2014 at 16:31

    hei ralu:-) true that, sunt in vacanta, dar incerc sa raspund la mailuri too. am doar doua mailuri necitite si nici unul nu e de la ralu. ai semnat altfel? aaanyways, i’ll be back pe 3 si sper sa catch up rapid:-)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.