Fix ca acest sorbet făcut din 4 ingrediente, fără foc, fără fum, fără complicații (poate doar mașina de înghețată să fie una).
Opțional, ca să nu aibă prea multe ace de gheață (mai ales dacă nu aveți mașină de înghețată), puteți pune rom alb și/sau puțină sare.
Așadar, pentru 8-10 porții de sorbet de căpșune cu lămâie și mentă aveți nevoie de:
800 căpșune proaspete
2 lămâi mici cu coajă groasă (sau una mare)
3-4 crenguțe mentă proaspătă
3 linguri miere
50 ml rom (gin) alb– opțional
1 vârf cuțit sare– vă sfătuiesc s-o puneți, accentuează aromele
Căpșunele se curăță de codițe, se spală, se scurg, se taie în sferturi. Lămâilor li se rade coaja, li se stoarce sucul. Menta se spală bine (cu apă rece).
Toate ingredientele se pun în blender și se pasează foarte bine. Întâi cele solide (căpșune, coajă de lămâie, mentă, sare), apoi cele lichide (rom, miere, suc de lămâie).
Se obține un sos gros, roșu aprins, foarte aromat. Dacă nu vă plac achenele (adică „semințele”) treceți totul printr-o sită deasă. Se bagă în mașina de înghețată pentru 15 minute. Se poate consuma imediat sau păstra la congelator.
Dacă vreți ceva fancy-schmency, puteți pune 1-2 cupe sorbet de căpșune într-un pahar de vin rose. Sau alb. Sau spumant/spumos. Sau prosecco 😀
Note- alte rețete de sorbet de căpșune găsim și la:
Florin- cu zahăr
Bogdan- cu pepene galben și căpșune
Andreea- cu rubarbă și căpșune
Isabele- rubarbă și căpșune
Cerasela- banane și căpșune
Brîndușa- versiunea cu albuș de ou
4 Comments
Adina (Mitinita)
12 august 2014 at 13:46Chiar aveam de gand sa intru la tine, sa vad cum se fac sorbeturile. Am vazut linkul pe fb, acum stiu si eu cum sa procedez. Stii ca deja umbla o gramada de combinatii prin capul meu? 😀
Cătălina
12 august 2014 at 13:56Mie-mi spui? Eu am zile in care numai la asta ma gandesc :))
Daria
7 octombrie 2014 at 9:22Pozele arata superb, cand te uiti la ele iti lasa gura apa. Am o intrebare: se poate face si din capsuni congelate? Acum nu mai este sezon. multumesc.
Cătălina
7 aprilie 2015 at 23:37Se poate, binenteles 🙂