Menu

Electrolux Passion4Cooking la un an(işor)

A sosit şi rândul meu să-mi scriu impresiile despre frumoasa noapte petrecută în compania prietenilor de la Electrolux şi Gollin Harris. Dar nu ştiu, parcă nu am cuvinte destule să descriu acea seară. Primele care îmi vin în minte sunt „caldă”, „voioasă”, „prietenoasă”, „îndestulătoare” (şi nu mă refer numai la delicioasele preparate ci şi la oamenii pe care i-am cunoscut sau la cei cu care m-am revăzut).

Roxana (ca de obicei) ne-a trimis un mail în care ne lansa o invitaţie (un pic secretoasă), la o petrecere la care participau şi restul bloggerilor ce au gătit în cadrul proiectului Passion4Cooking. Mailul era însoţit de o rugăminte (de fapt două, dar de una nu am ţinut seama chiar toţi) – să pregătim câte două tăvi de brioşe iar acestea să nu aibă glazură.

Dar vedeţi voi, în seara de dinaintea evenimentului mai sus anunţat ghiduşa de Brânduşa a postat o imagine cu brioşele făcute de ea. Şi ce să veeeezi? Aveau glazură. Ce era înainte forfotă mare pe Facebook, când toată coacerea brioşelor se petrecea aproape simultan şi totul era actualizat prin statusuri, dar după vizualizarea imaginii în cauză, alţii au încălcat flagrant cererea Roxanei (Roxana, ne scuzi?) şi am purces la producerea de glazuri hazlii dar cât de cât nelipicioase, pentru ca brioşele să reziste mai bine la transport.

Aşa că zis şi făcut, eu am pregătit câteva brioşe cu ciocolată şi migdale, unele cu zmeură şi trandafiri şi altele cu vanilie şi ciocolată, iar Ioana a executat o tavă de brioşe foret noire.

De data aceasta, Ana nu a putut fi prezentă aşa că am ţinut eu stindardul KisstheCook (sper că am reuşit).

Pe seară, după ce ne-am terminat treburile pe la birou, am tulit-o la autocarul adus de organizatori şi în acesta la Club Cortina din Corbeanca.

Ce a urmat vă spun pe scurt, nu de alta, dar m-aş întinde muuult la vorbă. Aşadar, ne-am trezit la un moment dat în faţa unei mese desprinse parcă din poveşti pe care erau aşezate brioşe care mai de care mai grăsane, frumoase, înmiresmate şi… ups! glazurate.

MC-ul serii a fost Carmen Georgescu şi ea ne-a condus pas cu pas către fiecare punct cald al petrecerii, de la prezentarea proiectului şi a celor care au participat cu trup, suflet şi unghii rănite de la atâta curăţat de usturoi la realizarea lui: Roxana Diba, Alina Chelu, Monica Botez, Alexandra Brânzan, Mugur Marinescu şi binenţeles Carmen însăşi.

Apoi, din clipă în clipă şi din vorbă în vorbă am ajuns să ne prezentăm pe scurt fiecare, apoi să gustăm din excelentele preparate pregătite de Privileg Catering (care au avut grijă de toate până în cel mai mic detaliu începând de la aperitive, continuând cu purcelul de lapte făcut la proţap, poalele-n brâu, cărneturi, garnituri şi până la desertul simplu şi delicios).

Pe la mijlocul petrecerii toţi am avut parte de o surpriză şi o parte dintre copiii cărora le erau destinate brioşele preparate de noi, au venit să ne cânte şi încânte cu nişte colinde româneşti. Am înţeles că ei formează „Ansamblul Mioriţa” şi sunt de la Centrul de Copii „Cireşarii II”.

Spre final, Carmen ne-a strigat rând pe rând, şi, conform numerelor pe care fiecare le-a extras dintr-o urnă am primit câte un cadou.

Ce să vă mai spun? Ce să vă mai spun? Mai bine las imaginile să vorbească. Dar înainte o să înşir câteva numele de bloggeri cu care am stat de vorbă şi pe lângă care m-am învârtit pe la petrecere: Bogdan, Lavinia, Andreea (sosită tocmai de la Barcelona în seara cu pricina), Alice, Brânduşa, Florin, Mazi, Iolanda şi Georgiana, Antonina, Ileana, Alina, Andi, Ana, Elena, Monica, Loredana, Mihaela, Edith, Mihai şi mulţi alţii 🙂

Am uitat să spun că la desert am mâncat şi ceva foarte bun pregătit de Alice. Şi anume julfa (dar fără seminţe de cânepă).

6 Comments

  • Alice
    15 decembrie 2011 at 13:03

    ce frumos a fost! si ma bucur ca te-am cunoscut. pacat ca n-am vorbit mai mult, dar asa-s eu …mai paranoica :))
    si Brindusa a facut briose frumoasa dar mey….aoia nu e glazura! e pasta de zahar…deci a respectat instructiunile primite :P:P

    pup cu mare drag Catalina

  • Cătălina
    15 decembrie 2011 at 13:14

    Hehe, OK OK. Pastă de zahăr să fie 😛 Cred că de fapt nu se dorea topping de unt sau cremă pentru că până la urmă anumite glazuri se întăresc foarte bine şi nu se curăţă de pe prăjituri chiar uşor.

    Te pup şi eu cu drag.

  • Brindusa @ Cooking with my soul
    21 decembrie 2011 at 17:11

    :)))) Asa sunt eu de obicei: capul rautatilor 😛 Mi-a placut aia cu ghidusa :))) N-ai avut alta rima, nu? :))))

    Ma bucur mult ca te-am cunoscut. Supa sta rabdatoare intr-un raft, asteapta sa treca sarbatorile s-o pot savura linistita si fara alte mirosuri (de carnat, sarmale, etc) prin preajma.

  • Cătălina
    21 decembrie 2011 at 22:28

    Eu le-am facut deja pe ale mele. Am avut vreo 16 oameni la masa. E foarte bun miso-ul, baietii il livreaza rapid. Chiar ma bucur ca sunt si la noi pe piata.

  • Miha
    5 ianuarie 2012 at 17:36

    O seara cu adevarat minunata! Ma bucur ca am putut fi alaturi de voi! :*

  • […] însă pe Georgi o ştiu de la acţiunile Electrolux şi altele asemenea. Pfui, stai aşa că atunci a fost şi Iolanda , mă lasă memoria, […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.