Portrete de bloggeri culinari
Poveşti

21 February 2013
12 Comentarii
Bucătar: Cătălina

Iolanda și Georgiana- sau fetele de la Sisters’Kitchen

Stau acum şi încerc să-mi amintesc când am descoperit blogul Georgianei şi Iolandei. Sau când le-am întâlnit prima dată. Pare cam de mult timp.

De fapt, cred că pe Iolanda am cunoscut-o personal doar cu această ocazie (şedinţa foto la studio), însă pe Georgi o ştiu de la acţiunile Electrolux şi altele asemenea. Pfui, stai aşa că atunci a fost şi Iolanda :), mă lasă memoria, zău.

Ce spun fetele despre bucătăria lor şi implicit despre ele ca bucătari: “Sisters’ Kitchen este un loc de joacă. De cele mai multe ori, legănăm ingrediente de sezon şi ne învârtim printre preparate care ne amintesc de savoarea bucătăriei din copilărie dar şi printre reţete descoperite prin intermediul călătoriilor, al lecturilor sau al prietenilor noştri. Aşezăm în capetele balansoarului încrederea în ceea ce numim bucătărie tradiţională şi pasiunea pentru gusturi noi. Ne inspiră tot ce este în jurul nostru, un colţ de iarbă verde sau un ochi de apă şi un petec de nisip. În joaca noastră, luăm doar gustul în serios.”

Uite, aici ţin să le contrazic, pentru că fetele ţin cont şi de aspectul mâncării din farfurie. Nu cunosc vreo reţetă de-a lor care să nu-mi provoace măcar o poftă sau o amintire.

La prima vedere Georgi pare cea răbdatoare, iar Iolanda cea nerăbdătoare. Au pasiuni comune şi pasiuni separate.

Georgianei îi plac reţetele cu ciocolată. Iolandei cele cu paste. Fetele au o colecţie frumoasă de suporţi pentru deserturi şi în special pentru muffins şi cupcakes. Şi alte tot felul de vase pentru mâncăruri speciale, cum ar fi paella. În mintea mea, mi-am închipuit că cel puţin din punctul acesta de vedere, eu aş putea fi a treia soră, că pe unde ajung musai trebuie să găsesc şi să cumpăr o oală, măcar o oliţă acolo, un cuţitaş, o cănuţă ceva, orice m-ar ajuta mai târziu la gătit sau la fotografiile din bucătărie. Şi cred că mai sunt şi alţi bloggeri aşa.

Georgianei îi plac cireşele. Şi are o slăbiciune pentru cafea.

În afară de vase şi suporţi fetele au ajuns la studio cu muffins ciocolătoşi şi nişte prăjiturele cu unt de arahide şi ciocolată de nu ştiam cum să fac să mai şterpelesc câte una în timp de fotografiam.

Vă las acum în compania imaginile. Mă bucur că ne cunoaştem fetelor. Şi sper să ne reîntânim curând 🙂

Props: – 3 lumini de studio- un reflector cu filtru de culoare albastră, fundal gri, un strip cu grid şi un octogon cu grid.
– Nikon D7000 cu 50 mm f/1.8 şi Nikon 28-85mm f/3.5-4.5
– Recuzită: suport metalic muffins, suporturi ceramice pentru deserturi, multe căni, cafea, muffinşi, cărţi ş.a.

Etichete: , , ,

12 comentarii la “Iolanda și Georgiana- sau fetele de la Sisters’Kitchen”

 1. Dana says:

  Mi-s tare dragi fetele astea !

 2. Oh da, avem rabdare (zise Geo) cine mai vrea?:D
  Catalina , daca vrei poti fi a patra sora cu mare drag (a treia exista) :D. Si oricand ai nevoie de ceva, tipa si vine vecina cu oala,suportul, etc…just tell us ….si cu cookies-urile
  Catalina, noi iti multumim pentru aceasta experienta atat de misto, ne bucuram ca exista oameni ca tine si suntem norocoase si bucuroase ca te-am cunoscut.
  Sa ne vedem zicem…..te pupam

  PS:Sa stii ca ne-ai facut o mare bucurie!

 3. Cătălina Cătălina says:

  Oho, ce de cuvinte frumoase! Multumesc mult >:D<

 4. Alice says:

  Mai, sunteti atat de “teribile” amindoua 🙂 >:D< mi-e tare drag de voi! Iar Catalina e plina de imaginatie!!!
  Uneori tare rau imi pare ca nu sunt ami aproape de capitala 🙁
  Va pup, pe toate

 5. Sava Mihaela says:

  Super articolul… si mai super pozele!
  Si multumim ca ne-ai spus si cu ce ai facut pozele:)

 6. Cătălina Cătălina says:

  Multumesc mult 🙂

 7. Diana says:

  Catalina, e posibil sa o mai fi spus, dar te felicit inca o data cu mare drag! Ai initiat un super proiect, ai toata stima si admiratia mea!
  Cu drag, Diana

  P.S. Cat despre fetele de la Sister’s Kitchen, sunt niste dragalase!

 8. Cătălina Cătălina says:

  Multumesc frumos! Sper doar ca intr-o zi din anul asta sa incep sa si calatoresc catre alte orase pentru acest proiect.

 9. Multumim mult<3 Suntem tare norocosi ca o avem pe Catalina si ca ne-a facut acest cadou tuturor!
  zi frumoasa, va pupam

 10. Cristina says:

  Nu stiu ce parere au altii, dar mi se pare ca sunt foarte dragute si finute. Mie imi face mare placere orice intalnire cu ele!

 11. Rita says:

  Ce proiect minunat, Catalina! Fetele astea inmoaie inimile tuturor. Mor dupa poza in care se imbratiseaza amandoua si imi pare rau ca n-am vazut-o niciodata pe a treia frumusica. Ce frumos trebuie sa fie sa imparta aceeasi pasiune! Va imbratisez cu drag pe toate si felicitari atat pentru poze cat si pentru proiect.

Lasă-ne un comentariu