Dar, să vedem cum le facem. Avem nevoie de:
o cutie de roşii în bulion (cele mai bune pe care le ştim)
4 căţei de usturoi
1-2 ardei iute roşu
oregano uscat
6 ciuperci champignon cu pălăria mare
200g de brânză Cheddar sau de caşcaval de calitate
2 mâini bune de parmezan proaspăt ras
ulei de măsline
sare şi piper
Curăţăm şi tocăm mărunt cei doi căţei de usturoi. Îi călim în câteva linguri de ulei de măsline 2-3 minute într-o tigaie de Teflon, alături de o jumătate de linguriţă de oregano uscat şi ardeii iuţi spălaţi şi înţepaţi cu un cuţit (să nu explodeze la prăjire). După ce s-au călit, punem cutia de roşii pur şi simplu în tigaie. Amestecăm din când în când cu o paletă de lemn şi mai zdrobim din roşii timp de 15-20 de minute. Potrivim de sare şi piper şi mai amestecăm puţin. Apoi e gata, îl lăsăm deoparte.
Nu vă gândiţi că ardeii iuţi vor face sosul extrem de iute, dacă îl lăsaţi întregi vor da doar o uşoară tentă picantă. De asemenea, nu vă gândiţi că întâmplător am ales roşiile în bulion, în cam 95% din cazuri sunt mai bune decât cele pe care le veţi găsi pe piaţă care au stat la copt în lădiţe.
Bun, trecem la ciuperci. Le spălăm şi curătăm şi le punem să se scurgă 2 minute pe un şervet. Curăţăm ceilalţi doi căţei de usturoi şi îi tăiem feliuţe, tăiem brânza Cheddar cubuleţe şi radem parmezanul.
Punem într-o tavă potrivită ca mărime sosul de roşii, peste care aşezăm ciupercile cu codiţele în sus. Punem în pălăria fiecăreia câteva cubuleţe de brânză Cheddar şi câteva feliuţe de usturoi. Presărăm deasupra parmezan cu generozitate. Dăm tava la cuporul încins la 220 de grade pentru 15-20 min.
Servim cu poftă şi cu câţiva prieteni buni 🙂
1 Comment
Diana
28 februarie 2011 at 19:03Felicitari pentru blog, retete si fotografii, totul arata foaaaarte bine. Sunteti o sursa de inspiratie de astazi, de cand v-am descoperit 🙂