
Pentru patru porţii avem nevoie de:
300g paste cochilie
400g ricotta (sau brânză de capră proaspătă)
două linguri – 70g unt
100g parmezan ras proaspăt (ca de obicei, eu am folosit Grana Parmigiano)
două linguri de capere
o legătură de pătrunjel
o legătură de busuioc
sare şi piper după gust
Pentru început, spălăm pătrunjelul şi busuiocul bine şi le punem într-o sită la scurs. Cele două linguri de capere le punem într-o strecurătoare şi apoi într-un bol cu apă, la desărat, pentru cel putin 20 de minute. Pentru paste, punem la fiert o oală mare cu apă sarată.
Până fierbe apa, pregătim umplutura: tocăm verdeaţa mărunt şi o punem într-un bol încăpător. Adăugăm ricotta şi jumătate din cantitatea de parmezan rasă fin şi omogenizăm amestecul cu ajutorul unei furculiţe. Apoi, adăugăm caperele scurse şi asezonăm cu sare şi piper, după gust. Amestecăm bine din nou.
Când fierbe apa, adăugaţi pastele şi fierbeţi-le pentru 8-10 minute. Atenţie, nu trebuie să fie moi ci al dente, se vor umple mai uşor. Când sunt fierte, le scurgem într-o sită mare şi le dăm într-un jet de apă rece (să nu se lipească). Le scurgem bine din nou.
Acum e momentul să dăm drumul la cuptor, să se încălzească bine. Avem nevoie de temperatură măricică: pe la 240 de grade / treapta 8.
Cât se încălzeşte cuptorul, ungem o tavă potrivită ca mărime cu puţin unt şi apoi umplem pastele care atenţie, trebuie să fie bine scurse. Punem în fiecare cochilie o linguriţă de umplutură şi apoi strângem cochilia uşor în palmă, să se lipească pasta de umplutură. După ce le-am umplut pe toate, le aranjăm cu grijă în tavă, să stea drepte şi să nu curgă umplutura când se va încălzi. Topiţi restul de unt şi cu ajutorul unei linguri, distribuiţi-l deasupra pastelor. Presăraţi parmezanul rămas deasupra şi daţi la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Serviţi-le calde, sunt delicioase!
- Ingredientele necesare: paste cochilie, ricotta, capere, pătrunjel, busuioc...
- Spălăm verdeaţa sub jet de apă
- Scurgem caperele într-o strecurătoare
- Punem caperele la desărat în apă
- Punem o oală mare cu apă la fiert, cu o linguriţă de sare
- Tocăm verdeaţa mărunt
- Punem verdeaţa în bolul în care pregătim brânza
- Adăugăm ricotta în bol
- Radem parmezanul (Grana)
- Adăugăm parmezanul ras
- Amestecăm
- Amestecăm bine în bol
- Punem caperele scurse peste celelalte ingrediente
- Adăugăm jumătate de linguriţă de piper
- Adăugăm jumătate de linguriţă cu sare
- Umplutura pentru pastele cochilie
- Amestecăm bine umplutura
- Punem pastele cochilie în apa cu sare, când aceasta fierbe
- Când sunt fierte, scurgem pastele de apă, într-o strecurătoare
- Dăm un jet de apă caldă pe paste, să nu se lipească
- Umplem pastele cu grijă
- Apăsăm uşor cochilia, să eliminăm aerul şi să se lipească pastele de umplutură
- Aranjăm pastele să nu curgă la cuptor
- 🙂
- Punem untul la topit într-o crăticioară
- Distribuim untul topit pe pastele umplute, cu ajutorul unei linguri
- Presărăm parmezan
- Vedere de sus. Înainte de cuptor.
- Dăm tava la cuptorul încins în prealabil
- Vedere de sus. După cuptor.
- Pastele sunt gata, aşteaptă să fie devorate
- Servim pastele cochilie ca antreu cald
- Poftă bună!
- Mniam! Poftă bună!
Pozele, sunt făcute de Radu.
5 Comments
Cougar
4 martie 2011 at 13:18ştiţi ce n-aveţi voi? buton de like pe facebook aici.
nici eu n-am.
Ana
4 martie 2011 at 13:20Hai ca tu poti sa dai like sau share direct pe facebook, ca ne stii pagina. O sa fie si aici de indata ce ma urnesc sa-l pun.
veta
4 martie 2011 at 20:58Arata super mai nepotico de…gust nici nu mai vorbesc.Felicitari!
Ana
5 martie 2011 at 17:03Poate ne nimerim o data sa si gusti, matusico 😛
veta
10 martie 2011 at 12:17cu mare placere…dar…cum?cand?si…unde?