Menu

Paste cochilie umplute cu ricotta

Paste cochilie umplute cu ricottaPrima carte de bucate proprietate personală a fost cadou de la draga de Cătălina, primită de Crăciun, acum vreo 3 ani şi ceva. În ea, tot felul de forme de paste, care mai de care mai ciudate şi mai imposibil de găsit. Între timp, am început să ajung mai des prin Italia şi da, eu vin mereu de acolo cu paste în bagaj, cu grijă aranjate să nu le fac făină. Dar, pe pastele cochilie pe care le-am folosit acum, le-a găsit mama într-un magazin cu produse nemţeşti, undeva pe la Republica. Din acea carte, apărută la editura House of Guides de Marie Claire, m-am inspirat cu această reţetă.


Pentru patru porţii avem nevoie de:
300g paste cochilie
400g ricotta (sau brânză de capră proaspătă)
două linguri – 70g unt
100g parmezan ras proaspăt (ca de obicei, eu am folosit Grana Parmigiano)
două linguri de capere
o legătură de pătrunjel
o legătură de busuioc
sare şi piper după gust

Pentru început, spălăm pătrunjelul şi busuiocul bine şi le punem într-o sită la scurs. Cele două linguri de capere le punem într-o strecurătoare şi apoi într-un bol cu apă, la desărat, pentru cel putin 20 de minute. Pentru paste, punem la fiert o oală mare cu apă sarată.

Până fierbe apa, pregătim umplutura: tocăm verdeaţa mărunt şi o punem într-un bol încăpător. Adăugăm ricotta şi jumătate din cantitatea de parmezan rasă fin şi omogenizăm amestecul cu ajutorul unei furculiţe. Apoi, adăugăm caperele scurse şi asezonăm cu sare şi piper, după gust. Amestecăm bine din nou.

Când fierbe apa, adăugaţi pastele şi fierbeţi-le pentru 8-10 minute. Atenţie, nu trebuie să fie moi ci al dente, se vor umple mai uşor. Când sunt fierte, le scurgem într-o sită mare şi le dăm într-un jet de apă rece (să nu se lipească). Le scurgem bine din nou.

Acum e momentul să dăm drumul la cuptor, să se încălzească bine. Avem nevoie de temperatură măricică: pe la 240 de grade / treapta 8.

Cât se încălzeşte cuptorul, ungem o tavă potrivită ca mărime cu puţin unt şi apoi umplem pastele care atenţie, trebuie să fie bine scurse. Punem în fiecare cochilie o linguriţă de umplutură şi apoi strângem cochilia uşor în palmă, să se lipească pasta de umplutură. După ce le-am umplut pe toate, le aranjăm cu grijă în tavă, să stea drepte şi să nu curgă umplutura când se va încălzi. Topiţi restul de unt şi cu ajutorul unei linguri, distribuiţi-l deasupra pastelor. Presăraţi parmezanul rămas deasupra şi daţi la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Serviţi-le calde, sunt delicioase!

Pozele, sunt făcute de Radu.

5 Comments

  • Cougar
    4 martie 2011 at 13:18

    ştiţi ce n-aveţi voi? buton de like pe facebook aici.
    nici eu n-am.

  • Ana
    4 martie 2011 at 13:20

    Hai ca tu poti sa dai like sau share direct pe facebook, ca ne stii pagina. O sa fie si aici de indata ce ma urnesc sa-l pun.

  • veta
    4 martie 2011 at 20:58

    Arata super mai nepotico de…gust nici nu mai vorbesc.Felicitari!

  • Ana
    5 martie 2011 at 17:03

    Poate ne nimerim o data sa si gusti, matusico 😛

  • veta
    10 martie 2011 at 12:17

    cu mare placere…dar…cum?cand?si…unde?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.