Chinezească
Ciorbe şi supe
Reţete cu carne

29 November 2010
2 Comentarii
Bucătar: Cătălina

Supă de raţă, nuci şi curmale

Mă gândeam de ceva timp să încerc câteva feluri de mâncare chinezească din cartea pe care am cumpărat-o din Dublin. Aşa că am căutat printre cele 500 de reţete şi am ales să pregătesc supa de faţă şi o salată (pe care o veţi vedea cât de curând pe site).

Cum eram setată pe modul “calm” şi nu prea aveam chef de casă plină, am invitat la mine numai doi dintre colegii de serviciu (Ioana şi Sid), care m-au ajutat printre altele şi cu poze şi cu câte o glumă bună din când în când.

Supa nu e greu de făcut. Necesită în schimb ceva mai multă răbdare până se fierbe carnea de raţă şi asta ţine mult şi de provenienţa ei. Dacă e adusă de la ţară, având carnea cu fibre mai tari va fi nevoie de ceva mai mult timp. Dacă e cumpărată de la supermarket (crescătorie) ceva mai puţin timp.

Dar să vedem despre ce este vorba.

În primul rând este nevoie de următoarele ingrediente (pentru 4- 6 porţii):

4 pulpe de raţă întregi
200 ml lapte cocos (de găseşte la Mega la cutii)
4 linguri sos de peşte sau echivalentul vegetal (din ciuperci)
4 beţe de lemongrass
12 nuci
90 g caju nesărat, prăjit

90 g migdale prăjite

12 curmale proaspete sau deshidratate
1 litru apă
1 litru supă de raţă

sare de mare
piper
câteva frunze de busuioc

Pulpele de raţă se curăţă de tuleie, se spală bine şi se taie în jumătăţi.

Într-un wok încăpător se pune ulei la încins împreună cu două felii de ghimbir. Apoi se adaugă pulpele şi se prăjesc bine pe ambele părţi până când pielea devine uşor crocantă.

Se scot din wok şi se lasă pe un şerveţel sau cârpă uscată şi curată pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pun la fiert într-o oală 1 litru de apă împreună cu un litru de supă de raţă. Când dă în clocot se adaugă laptele de cocos, sarea, piperul, sosul de peşte/ ciuperci.
Se taie ramurile de lemongrass în bucăţi mai mici şi se adaugă şi ele în oală.

Apoi se pun rând pe rând bucăţile de raţă. Oala se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic 1,5- 2 ore.

Când carnea e aproape fiartă, se înlătură din grăsimea de la suprafaţă, de adaugă nucile, migdalele, caju-ul, curmalele şi se mai lasă la foc mic cam 30 minute.

Se serveşte fierbinte asezonată cu busuioc. Poftă bună 🙂

Etichete: , , , , ,

2 comentarii la “Supă de raţă, nuci şi curmale”

  1. mariana says:

    Arata senzational! O fi buna?

  2. Cătălina Catalina says:

    E buna, da. Interesanta si buna 🙂

Lasă-ne un comentariu