Menu

Câștigătoarea mașinii de înghețată

the juryDupă această lună de concurs am atâtea lucuri să spun.
Că îmi este greu să las sentimentele la o parte când jurizez un concurs, dar a trebuit s-o fac.

Că mă bucur că le-am ales pe Andie și Andreea să mă ajute. Singură mi-ar fi fost foarte greu. Îi mulțumesc și Laurei de la PrioriTea că ne-a ajutat pe final.

Că am remușcări pentru că nu pot da măcar alte 5-6 mașini de înghețată.

Că am acum în minte niște rețete de înghețată pe care trebuie să le notez ca să nu le uit. Și că pe altele ce doresc a le face le am deja aici și vă mulțumesc, mult, mult pentru ele.

Și am și alte gânduri, dar sunt atât de amestecate încât nu le pot nota aici.

Rețetele au fost foarte muncite, știu. Și știu și ce înseamnă să-ți pui speranțe într-un concurs.
Vă spun cu sinceritate că în primul rând am analizat rețeta, gradul ei de dificultate, ne-am imaginat gustul și echilibrul din acea compoziție. Și ce îi aduce plus sau dacă sunt prea multe, ce-i aduce minus, am analizat desigur și imaginile căci ele sunt de mare ajutor în astfel de concurs.

Tuturor celor care au participat și au fost cinstiți cu mine și ei înișiși, le mulțumesc mult. În naivitatea mea, n-am considerat cinstea un criteriu, dar am constatat apoi că trebuie s-o folosesc ca element de eliminare a unor rețete.

Și acum vorbesc și în numele fetelor. Am încercat să facem un top 5. Nu ne-a ieșit. Așa că am făcut un top 8. Apoi am măsurat, am citit din nou și mai atent și expus puncte de vedere. Aici e momentul ăla în care sunt bucuroasă că, deși ne înțelegem bine, suntem diferite din anumite puncte de vedere și reușim să vedem fiecare chestii pe care celelalte două le scapă din vedere.

Cum spuneam, după top 8, a urmat un top 5 și apoi un top 3.

Ne-am gândit la niște premii de consolare pentru locurile 2 și 3. Să spun sincer, acum mi se par mici. Îmi vin în minte altele pe care le voi înșira mai jos. Așadar, clasamentul final a fost:

Locul I- Adina Chiriliuc– Trio de înghețată cu sfeclă, dovleac și mix de cereale cu nuci
Locul II- Corina Simion– Înghețată de alune de pădure
Locul III- Miha Simiuc– Înghețată de caramel și bezea caramelizată

Închei aici, mulțumindu-vă încă o dată.

Felicitări tuturor. Doamnele din top trei sunt invitate să participe la VEG (numărul 2, de toamnă) cu rețetele din concurs plus imagini. Pentru aceasta, vă rog să o contactați pe Andie pentru mai multe detalii.

Acum, Corina, Miha- ideea inițială era să vă dau câte un set de popsicle-uri, dar între timp m-am gândit să vă mai ofer o alternativă. Așa că aveți de ales între setul menționat și o ședință foto în studio sau alt loc oricând veți dori (dacă sunt în țară și ne punem de acord cu programul).

Îmi cer sincer scuze că nu am putut mulțumi pe toată lumea.

8 Comments

  • Andreea
    5 septembrie 2013 at 11:37

    Tare frumos a mai fost sa ne uitam toata ziua la inghetate :). Multumesc, Cata, ca m-ai invitat sa-mi bag nasul si sa-mi dau cu parerea :). Felicitari castigatoarelor!

  • Mariana
    5 septembrie 2013 at 11:55

    Felicitari! Superbe retete pentru dependenta de inghetata din mine! :)) Sa ii fie de folos Adinei masina si sa o foloseasca muuult si bine! Felicitari si voua pentru tot ce ati facut si poate ne mai „intalnim” si cu alte ocazii. 🙂

    O zi frumoasa tuturor!

    Mariana

  • Cătălina
    5 septembrie 2013 at 11:56

    Multumim mult si noi si o zi superba 🙂

  • Macy
    5 septembrie 2013 at 12:11

    Superbe retetele castigatoare 🙂 iar reteta castigatoare minunata, chiar merita sa fie pe locul 1 😀

  • Miha
    5 septembrie 2013 at 15:34

    Felicitari Adina! Felicitari Corina!

    Multumesc juriului pentru aprecieri! Chiar daca n-am castigat ma simt bine acolo in top! :))))

  • corina
    5 septembrie 2013 at 17:55

    Multumesc mult! Cred ca o sa ne distram la o sedinta foto 😀
    Felicitari Adina si Mihaela! Si felicitari si celorlalte iubitoare de inghetata, eu una m-am convins ca sa faci inghetata de casa nu e lucru chiar usor, dar merita! Asa ca multumesc Catalina ca m-ai impulsionat sa ma apuc de treaba! 😀

  • Cătălina
    5 septembrie 2013 at 21:53

    Sa ne vedem cu bien atunci cand decizi tu. 😉

  • A apărut revista VEG de toamnă!
    7 octombrie 2013 at 15:34

    […] celorlalţi colaboratori. Apropos: o parte dintre ei se regăsesc în cadrul concursului din luna august, de pe kissthecook. Adica Adina, Miha şi Corina […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.