Evenimente
Pâine

14 October 2011
5 Comentarii
Bucătar: Cătălina

Atelier de pâine

…Şi papa bun. Şi căldură şi miresme îmbietoare dinspre cuptoare. Şi voioşie. Şi o minunată modalitate de a vă petrece o zi leneşă de duminică. Eh, probabil că v-aţi plănuit să staţi ascunşi sub plapumă cu ochii la ploaia de afară. Noi vă spunem NU. Haideţi să frământăm, să ne umplem de făină până la coate şi să ne simţim bine. Să învăţăm chestii noi care ne-or fi de ajutor la un moment dat şi ne-or face viaţa mai frumoasă. Haideţi să facem pâine.

Pe 16 octombrie va fi Ziua Mondială a Pâinii. Da, minunăţia aceea de toate zilele pe care de cele mai multe ori o mâncăm pe jumătate în drumul nostru de la magazin spre casă, are o zi numai a ei.

Alături de Spic&Bob vă invităm să participaţi începând cu orele 12:00 la Atelierele de Pâine şi la Brunch. Fiecare dintre noi două va pregăti câte un fel de pâine: Ana – pită arăbească, eu – pâinici finlandeze după o reţetă de-a lui Juha; Lavinia pâine cu cartofi şi rozmarin, Andreea o pâinică cu pesto şi roşii uscate, Bogdan o pâine dulce cu scorţişoară, Florin o pâine nemţească.

Fiecare dintre noi va avea câte 2 învăţacei, aşa că dacă doriţi să ne însoţiţi în această aventură, e bine să vă alegeţi tipul de pâine pe care aţi vrea să-l faceţi şi să vă înscrieţi repejor. Eu, ajutată de Ana, voi executa şi un soufflé de pâine.

Mai multe detaill pe pagina de pe FB a evenimentului Sărbătoreşte Ziua Pâinii cu Spic&Bob.

Să ne vedem cu bine!

Etichete: , , , , , ,

5 comentarii la “Atelier de pâine”

 1. Lavinia says:

  Painicile alea finlandeze arata foarte bine! Abia astept sa rontai coaja aia crocanta!

 2. Andreea says:

  Eu am incercat de 2 ori sa fac pita si nu mi-a iesit pre bine:( , deci abia astept sa invat reteta 😀

 3. Ana says:

  Andreea, in acest caz, sper ca ne vedem duminica 🙂

 4. catkitchen says:

  Ce frumos suna : ” Haideti sa facem paine !!!! ” … nimik nu se compara cu mirosul painicii facute in casa !!!!

 5. […] cum am scris şi aici cei care au condus aceste ateliere şi au avut învăţăcei au fost Florin, care a pregătit o […]

Lasă-ne un comentariu