Menu

Lansare Kiss the Cook

Pe 17 aprilie am stabilit data petrecerii de lansare a site-ului. Prietenii noşti nu puteau lipsi de la marea sărbătoare aşa că au fost invitaţi în număr mare. S-au numărat 12 guri de hrănit.

Meniul a inclus feluri de mâncare mai uşurele, recunoaştem, încă ne resimţtim puţin după Paşte, plus că mâncarea trebuia să se potrivească cu cocktailurile pe care urma să le facă Pufi, deci nu trebuia să fie foarte grea. Am servit pentru început trei feluri de bruschette ca antreu: cu roşii şi busuioc, cu pastă de măsline şi anşoa şi cu brânză brie şi stafide. Al doilea fel de mâncare a apărut în special pentru vegetarieni: Tagliatelle cu ciuperci, iar decizia mea de a pregăti aproximativ 8 porţii s-a dovedit înţeleaptă, căci mai toţi invitaţii au gustat lăudând aceste paste care la prima vedere par prea simple şi simpliste.

Felul principal a fost ales după îndelungi dezbateri. Pentru că invitaţii erau în număr mare trebuia să pregătim ceva care să nu stea în tigaie 15 minute pentru fiecare porţie şi nici să fie preparat din ingrediente rare şi scumpe (ajungeam la sapă de lemn de-a binelea). Şi cu toate astea trebuia să fie o reţetă specială, doar lansam un site de bucătăreală. Am căutat prin reţetele din cărţile luate din Franţa, aveam un shortlist drăguţ, dar niciuna nu era TheOne. Când disperarea ajungea la cote maxime am început să răsfoim cărţile lui Jamie şi, ca de obicei, ne-a scos din belea. Am găsit-o, ea era: Pui în lapte, arăta bine şi mirosea până şi cartea bine când o citeam, a scorţişoară şi coajă de lămâie. O încântare! Şi a arătat bestial!

Cum de o vreme încercăm să evităm făina cât de mult posibil şi în materie de deserturi ne plac cele cât mai aromate şi cu gusturi intense am pregătit o Prăjitură de migdale cu nuci (fără făină!), pe care am servit-o cu portocale în caramel şi banane în caramel, după preferinţa fiecărui invitat. Ioana, colega Cătălinei, ne-a adus un platou de tort cu picior, aşa că şi prezentarea a fost pe măsură.

Petrecerea a fost cum ne place nouă: veselă şi relaxată. Băieţii au jucat wii, fetele au stat la discuţii diverse şi ne-au mai ajutat pe la bucătărie (aici trebuie să o menţionez pe Ioana care a fost mâna dreaptă şi a mea şi a Cătălinei), Puf a pregătit cocktailuri iar pisicii s-au jucat până la epuizare.

Recunoaştem, pentru ca atmosfera să fie aşa cum trebuie şi ca toată lumea să se simtă bine am mizat şi pe o doză moderată de alcool 😛 care a constat în cocktail-urile preparate de Pufi şi Cătă: Mojito, Mojito de ananas, Fred@staire, Strawberry Daiquiri, Pink Clover Club, Cuba Libre, Screw Driver, Marguerite, Dawa.

Poze nu sunt foarte multe, ca dovadă a faptului că lumea s-a simţit bine şi nu s-a ţinut de prostioare.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.