De când a început Erik să mănânce mango (și îi place la nebunie) am început să mâncăm și noi mai des. Și dacă nu îl mâncăm sub formă de fruct, îl facem rapid cu iaurt sau îl transformăm în sorbet.
Puteam să trec cu vederea această rețetă pentru că este simpluță și mai toți știu s-o pregătească. Dar voiam doar să atrag atenția asupra condimentului care îl face atât de bun. Mai ales că până acum două dăți habar n-aveam că se pune. Este vorba de cardamon verde.
Mbun, iată lista de ingrediente necesară pentru un mango lassi delicios.
Ingrediente pentru mango lassi (2 porții)
2 mango copți (există în diverse magazine mango gata de mâncat sau mango aproape copți care după 2-3 zile ajung la perfecțiune), eu am găsit pentru prima dată mango cu coajă galbenă din soiul Amelie
200 ml iaurt de 10% (puneți mai mult, eu atâta am avut)
250 ml lapte 3,5%
1 linguriță cu vârf, ba chiar 1 și jumătate praf de cardamon verde
opțional 2 linguri miere (eu nu am pus, mango era foarte copt)
Se pun toate ingredientele într-un blender puternic și se transformă într-un smoothie pufos (nu știu, chiar așa arăta, pufos :)).
Pe timpul verii se poate pune și gheață mărunțită. Unii pun smântână dulce în loc de lapte. Alții pun pur și simplu apă rece.
Note:
Alte rețete de mango lassi găsim și la
Claudia de la Lecturi și arome îl face cu turmeric (bun așa, o să-l încerc și eu)
Dia Daria la fel
Mihaela de la De prin Lume adunate folosește kefir, cardamon și fistic
Cristina, diva în bucătărie pune și șofran
Fetele de la Sisters Kitchen îl tranformă în mic dejun și pun și câțiva biscuiți digestivi
1 Comment
Dia
23 aprilie 2017 at 19:55Yammy! De mult n-am mai facut Mango Lassi, ce bine ca mi l-ai redaus in minte…chiar nu mai stiam ce sa-i dau si eu lui Darius, sa variem diminetile! Pupici si sa cresteti mari si voinici!