Menu

Sorbet de cireșe

tarta de cirese mici (23 of 25)Aceasta e o rețetă făcută acum vreo doi ani și pe care nu mai apuc s-o public. Am zis să aștept sezonul cireșelor și văd că iar trece și eu nu postez. Așa că, repejor, repejor, vă prezint o rețetă de sorbet delicios din cirese crude și oțet balsamic.

În același timp, am dori să oferim unuia dintre voi, cititorii noștri, un cadou în valoare de 150 lei costând în cărți la alegere de la Books Express. Așa, că ne place de voi 😀 Și să vă anunțăm că în această perioadă cărțile de gastronomie de la ei de pe site au până la 90% reducere.

Citiți până la capăt și aflați și detaliile. Nu trișați, sorbetul ăsta e chiar super!

Ingrediente pentru sorbet de cireșe

500 g cireșe (roșii, dulci) cântărite fără sâmburi
2 linguri miere de rapiță (sau de oricare aveți)
2 linguri gin tonic
3 linguri de oțet balsamic
1 vârf cuțit sare

Treaba e simplă de tot: se spală cireșele și se scot sâmburii. Se pun într-un blender împreună cu mierea, sarea, ginul și oțetul balsamic. Se transformă în piure. Dacă nu doriți cojițe de cireșe prin sorbet, se trece treaba asta și printr-o sită fină.

Se bagă în mașina de înghețată cam 15 minute și se servește imediat.

Alternativă dacă nu aveți mașină de înghețată: cireșele se pun la congelator vreo 2 ore după curățare și scoaterea sâmburilor. Se scot de la congelator, se pun într-un robot mai puternic cu toate cele menționate mai sus, se macină tot și cam asta e povestea. Se consumă imediat sau se mai ține la congelator 1 oră.

Revenind la cadoul pe care dorim să vi-l trimitem prin intermediul echipei de la Books Express. El nu are treabă cu sorbetul nostru, dar are treabă cu gătitul.
Ce așteptăm de la voi? Un comentariu aici sau pe facebook despre ce carte vă face cu ochiul de pe site-ul Books Express și mai ales de ce, este obligatoriu 😀

Iar dacă vreți să prindeți oferte ca cea prezentată de mine mai sus, musai trebuie să vă abonați la newsletter.

Vom alege câștigătorul pe 5 iulie și îl vom anunța pe pagina noastră de Facebook.

17 Comments

  • elenan
    27 iunie 2016 at 13:07

    How to be a Better Cook- Lorraine Pascale- pentru ca imi place f mult de ea si pt ar fi cel mai frumos cadou de ziua mea (care se aproprie)

  • Alina
    27 iunie 2016 at 13:42

    Buna! Tot se plangeau fetele de putine comment-uri pe blog in detrimentul celor de pe FB, asa ca m-am gandit sa-ti scriu aici despre concurs. Pai mi-ar placea la un moment dat sa pun mana pe Kitchen Secrets de Raymond Blanc. Plus pe cartea aia cu „100 recipes for entertaining”, tot de R. Blanc. Si pe Simple French Cookery, daca s-ar putea.:) Tot de R. Blanc. Plus inca alte 200 de carti gu gateli si alte de-astea.

  • Cătălina
    27 iunie 2016 at 15:02

    Multumesc pentru comentarii, fetelor. Imi puteti scrie si linkurile la cartile respective?

  • Adina (cartederetete.ro)
    27 iunie 2016 at 16:22

    Tare dragi imi sunt cele de la Australian Women’s Weekly, dar din pacate nu mai fac parte din oferta. O carte pe care mi-o doresc mult e cea a lui Ottolenghi (https://www.books-express.ro/plenty/p/wbj,9781452101248), desi si Flavors of Asia e pe gustul meu. Am vazut ca e faina seria, mai au si Middle East, India, etc. Asa pe gustul meu e cartea asta, ca eu imi tin pumnii singura :))

  • Luminita Cristina
    27 iunie 2016 at 17:11

    Candva, in viitor, voi avea in biblioteca mea aceasta carte: https://www.books-express.ro/a-street-cat-named-bob-and-how-he-saved-my-life/p/wng,9781250048677 Pentru ca urmaresc demult aceasta poveste a motanului Bob si a stapanului sau, pentru ca intre timp si in viata mea exista un motan, tot adoptat, dar mai ales pentru ca in curand va aparea si filmul inspirat de aceasta poveste. Va fi o poveste motivationala atat pentru mine, cat si pentru viitorii mei copii, pentru care am inceput deja sa colectionez carti 🙂

  • Claudia
    27 iunie 2016 at 19:47

    Ah, ce concurs dragut si ce grea alegere am de facut…
    Am o lista cu multe carti pe care mi-ar placea sa le am in biblioteca, sa le studiez, sa testez retete.
    Aleg totusi cartea aceasta https://www.books-express.ro/paris-patisseries/p/wbvs,9782080300812
    De ce? Pentru ca patiseria e punctul meu slab ca sa zic asa. M-am tot tinut departe de dulciuri dar in acelasi timp sunt fascinata de ele. Si in special de patiseria franceza asa ca mi-ar placea sa am cartea si sa incerc retetele de acolo 🙂
    Mai ramane doar sa am putin noroc si poate cartea o sa fie a mea ca e fix in valoarea premiului 🙂

  • Roxana Teodorescu
    27 iunie 2016 at 21:57

    Of, greu să aleg numai una… Dar ştiu sigur că îmi doresc Simple French Cookery
    (https://www.books-express.ro/simple-french-cookery/p/wbb,9780563522850) pentru că: iubesc Franţa (şi mâncarea, doh!), îl ador pe Raymond Blanc, şi îmi doresc un cadou de absolvire :P.

  • Andra
    28 iunie 2016 at 9:13

    Super sorbet, chiar vorbeam cu cineva cum ciresele în dulciuri nu sunt precum visinele niciodata…dar in combinatia cu gin …alta poveste.
    M-am bucurat sa vad ca sunt si carti veg asa ca as vrea – https://www.books-express.ro/the-green-kitchen/p/wbj,9781742705583 pentru că imi plac la nebunie, le urmaresc si blogul , sau https://www.books-express.ro/the-cook-s-compendium/p/wbv,9781770853010 pentru tipsuri si secrete valabile in orice bucatarie….grea alegere .

  • Andreea
    30 iunie 2016 at 18:54

    Tare mi-ar placea si mie Kew on a plate (https://www.books-express.ro/kew-on-a-plate-with-raymond-blanc/p/wbh,9781472224378) pentru ca m-am uitat la emisiune si mi s-a parut un concept minunat, gradina lor de acolo e de vis si dupa ce am aflat de Kew gardens le-am cautat pe net si mi le-am pus ca loc de vizitat la urmatoarea vacanta in UK.
    In plus, toate retetele erau incantatoare, mi-a ramas si acum in cap terina de praz, atat de fascinata am fost. Iar acum ca ne arati si tu ce iese dupa retetele din carte sunt absolut hotarata sa o am :).
    Iar sorbetul e pe lista in weekendul asta. Mada ma intreaba „auzi, sorbetul ala de la Cata e greu de facut?” Eu (care m-am intors cu otet balsamic de la Modena) : „O sa ma uit. A pus si balsamic in el?”. Apoi am descoperit ca pusesei :))).

  • Cătălina
    1 iulie 2016 at 21:36

    Pentru Mădălin: nu e greu de făcut :))
    Pentru Andreuța: cartea e foarte faină, noi am gătit din ea vreo 3 feluri până acum și abia am primit-o. Îmi place mult Raymond Blanc și mă uit periodin la emisiunile lui de pe BBC. 🙂

  • Cătălina
    1 iulie 2016 at 21:38

    Vă urez succes tuturor, vedem marți cine este norocosul/ norocoasa 🙂

  • Badica Robert
    4 iulie 2016 at 22:21

    As dori sa citesc: ” Zi după zi” de David Levithan (https://www.books-express.ro/zi-dupa-zi/p/fa,9789737079329), pentru ca am mai citit o carte de la acest autor şi as mai vrea sa incerc ceva de la el!

  • Georgiana Steluta Albu
    4 iulie 2016 at 23:06

    Vegan desert în a jar…pentru că.mi plac dulciurile sănătoase și așa te.am găsit și pe tine…după un desert sanatos și minunat!

  • Nagy Ju Lly
    4 iulie 2016 at 23:40

    The Vegan Cookbook: 86 Plant-Based Recipes (Hamlyn Healthy Eating), sunt interesata de retete vegane de când bebe are alergie la lactate.

  • Gheorghe Anca-Mihaela
    4 iulie 2016 at 23:40

    De ceva timp ador să-mi petrec timpul în bucătărie gătind. De aceea, nu ar strica câteva cărți de specialitate cu rețete alese pentru a mă învăța diverse rețete și trucuri. Bucătăria este o artă, de aceea trebuie să iubești ceea ce faci. Mi-ar plăcea tare mult cartea Baking Mash-Up https://www.books-express.ro/baking-mash-up/p/wbvq,9781849755580, deoarece ador să îmi surprind familia și prietenii cu deserturi realizate la cuptor.
    Cătălina, felicitări pentru blog. Îmi place tare mult maniera în care scrii. 🙂
    I-am arătat și mamei mele blog-ul tău și am sfătui-o si pe ea să participe la concurs.

  • Gheorghe Iulia
    4 iulie 2016 at 23:46

    Buna seară,
    Dacă fiica mea (Anca) este pasionată de deserturi, mie îmi plac salatele, cu cât sunt mai diversificate cu atât sunt mai bune, deoarece nu am timp să mă plictisesc de ele. Așadar, cartea Cooking Light Big Book of Salads: Starters, Sides and Easy Weeknight Dinners https://www.books-express.ro/cooking-light-big-book-of-salads/p/wb,9780848736460 este potrivită pentru mine.

  • Madalin
    5 iulie 2016 at 18:00

    Inspirat de sorbetul tau, care btw, nu s-a mai intamplat la noi acasa (Inca!), am zis sa citesc reteta sa vad cat de greu e. Si nu e greu. Am luat cirese pe care trebuie sa le folosim saptamana asta … cu tot cu otetul balsamic de la Modena.
    Iar de la Books Express mi-ar placea sa-i fac cadou iubitei mele „Kitchen Secrets” a lui Raymond Blanc.
    https://www.books-express.ro/kitchen-secrets/p/wbb,9781408822111
    Love!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.