Dar nu testăm ca să ne aflăm în treabă. Se apropie Anul Nou Chinezesc. Prilej bun de a încerca și rețete de pe alte meleaguri.
Savori Urbane prezinta “Shan’shi – The Asian Connection . Mai precis, 12 bloggeri (printre care și KissTheCook) înarmați cu 12 wok-uri, vor pregăti 24 (sau mai multe) rețete ajutându-se de cele 12 seturi complete de ingrediente asiatice Shan’shi.
Nu puteam să trec în revistă rețetele asiatice fără să încerc un desert. Oscilând între mochi și o budincă de orez cu fructe trase la wowk, am ales a doua rețetă. Cel puțin pentru moment.
Nu am lucrat după o rețetă anume ci am încercat să combin arome care se folosesc foarte des în bucătăria indiană (de exemplu).
Ingrediente pentru orez în lapte de cocos cu fructe trase la wok
400 ml (o cutie) de lapte de cocos Shan’shi
200 ml apă
150 g orez jasmin (orez pentru wok de la Shan’shi în acest caz)
60 g zahăr brun
3 bucăți cardamon verd
1 bucată cardamon negru
2 bucăți anason stelat
1 linguriță coajă lime
1 ananas
4-5 prune
20 g zahăr brun
20 g zahăr brun pentru caramelizare
Noroc că setul de ingrediente a venit cu un wok superb așa că am folosit ambele wok-uri ale familiei pentru această rețetă.
În primul am pus laptele de cocos și apa și le-am lăsat să dea în clocot. Am adăugat zahărul, cardamonul verde, cardamonul negru, anasonul stelat și coaja de lime. Le-am lăsat să se combine vreo 2 minute și am adăugat orezul. Am scăzut focul și orezul s-a fiert încet vreo 12 minute. Am amestecat din când în când ca să nu se lipească.
Am scos orezul în 4 vase pentru servit și l-am lăsat la răcit, timp în care m-am apucat de tras fructele la tigaie.
Am curățat ananasul de coajă și l-am tăiat cuburi. Am spălat prunele și le-am tăiat felii. Am pus zahărul în wok-ul încins și după câteva secunde am pus și fructele. Apoi dă-i cu stir and fry și aruncat fructele în sus și scuturat wok-ul ca să se facă fructele pe toate părțile. (Dacă aveți și niște alcool prin casă puteți să le flambați nițel.
Când au fost rumenite am oprit focul și m-am apucat de ornat.
Am împărțit 20 g zahăr la patru, l-am presărat peste budinca de orez și apoi l-am caramelizat cu torța pentru creme brulee.
Am ornat cu fructele trase la wok și cu mentă. Am împărțit cu vecinii.
A fost tare bun.
Să nu uitați de concursul de pe Savori urbane!
Poți câștiga și tu un set complet de ingrediente Shan’shi, un wok și setul aferent de ustensile, dacă te înscrii cu un comentariu pe pagina oficială a campaniei de la Savori Urbane. Spune acolo cu ce ingrediente ai găti tu o rețetă asiatică!
2 Comments
Oana Igretiu
17 februarie 2015 at 12:42ce idee faina! extraordinar de bine arata!
Cătălina
17 februarie 2015 at 12:43Vecinilor le-a plăcut. Și nouă! O mai facem 😀