Menu

Sorbet de zmeură și litchi (în prosecco)

Îmi place zmeura. Îmi place litchi. Îmi place și prosecco. Și m-am gândit acum câteva zile că nu ar fi un lucru rău dacă le-aș combina și le-aș transforma în sorbet.

 

Ce-i drept, tot acum câteva zile mi-am și pus în gând să nu gătesc nimic până după Paști și aproape că am și reușit treaba asta (până ieri) :)) Între timp, mi-am revenit și am început să trec pe hârtie diverse idei de înghețată și sorbet. Iar azi le-am început.

Scurt pe doi, rețeta:

Ingrediente pentru sorbet (cam 6-8 porții)

400 g zmeură congelată (proaspătă)
400 g litchi din conservă (fructe + sirop)
1 lingură miere
1 vârf cuțit sare

Pentru servire

Pahare de șampanie/vin
Prosecco/ Vin spumos/ vin rosé

Fructe pentru ornat- căpșune, zmeură

Încep prin a menționa că toate ingredientele trebuie să fie reci. Fie vorba între noi, am ținut chiar și paharele în frigider vreo jumătate de oră înainte servirii.
Vasul de la aparatul de înghețată trebuie să fi stat și el măcar 8 ore la congelator.

Se pun într-un blender zmeura, litchi-ul, mierea și sarea. Se mărunțesc bine. Cât mai bine. Apoi, tot amestecul se pune într-o sită fină și cu ajutorul unei palete de frământat aluat se strecoară bine. Ideal ar fi să rămână doar semințele de la zmeură în sită iar restul să treacă frumos și fin în vasul de dedesubt. Dacă vi se pare că amestecul s-a încălzit se mai ține la frigider vreo 30 minute.

Sieving raspberry puree
© Photographer: Zaharescu Mihaela Catalina | Agency: Dreamstime.com

Se montează aparatul de înghețată și se pornește. Se toarnă amestecul de fructe și se lasă până când sorbetul ajunge la consistența dorită.

În cazul în care nu aveți mașină de înghețată, treburile stau cam așa:

Se pune amestecul de fructe într-un vas de plastic, se acoperă cu capac și se bagă la congelator. Din 30 în 30 minute, se scoate vasul și se agită conținutul cu o furculiță. Se ține cam 2 ore, în total. În locul furculiței se mai poate folosi un blender de mână. Importantă este evitarea cristalelor de gheață prea mari.

Pentru servire, se scot paharele din frigider, se toarnă prosecco 1/4, 1/3 sau 1/2 (depinde cât vă e de sete :D) din pahar, se pun câte două cupe de sorbet, se ornează cu fructe proaspete.

Inițial am vrut să combin totul și să pun inclusiv prosecco în sorbet. Apoi am găsit pagina aceasta și mi-a plăcut mult ideea. Așa că am și aplicat-o.

Nutrition Facts
Per glass (6)

Amount % Daily Value*
Calories 126
Total Carbohydrate 22g 7%
Sugars 6g
Protein 1g 2%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Rețete de sorbet cu zmeură, vin rose sau șampanie sau vin spumant găsim și la:

Mirela de la Cadeaux Sucres- Sorbet de șampanie și zmeură
Magda de la Cat’s Kitchen- sorbet de zmeură
Florin de la Crazy Mother Cooker- sorbet de zmeură și vin rose
Isabela Cuisine- sorbet de zmeura
Mănânc inteligent- sorbet de lychee

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.