Menu

(Re)începuturi

Legume (4)micCum adică (re)începuturi?

E destul de simplu. Când gătesc, am momente când nu sunt mulțumită de rezultat. Ba nu-mi place consistența preparatului, ba nu-mi place plating-ul (prezentarea preparatului în farfurie), ba nu-mi place gustul (dacă scap prea multă sare, grăsime, suc de lămâie etc).

Așa că am luat o decizie ce-mi va răpune destul de mult timp și-mi va consuma din bani și energie dar care, sper eu, la final se va fi materializat prin adoptarea unor tehnici corecte în bucătărie, a unor texturi corecte în farfurie astfel încât preparatul să fie nu numai gustos ci și arătos.

Am ales ca și carte de învățat „The Cook’s Book, Recipes and Step-by-Step Techniques from Top Chefs”. Și când zic Top Chefs zic: Ferran Adria, Pierre Hermé, Charlie Trotter, Michael Romano, Paul Gayler și mulți alții asemenea lor.

M-am gândit că dacă tot voi face aceste lucruri, să le și expun pe blog; nu de alta, dar poate au și alții nevoie să știe cum se face un stock de vită corect, un dashi (stock japonez de pește și alge), un curd corect, un aluat de pâine, un sos de unt corect, cum se porționează un pui, o pulpă de miel, cum se toacă legumele etc. Că doar nu s-a născut nimeni învățat. 🙂

Nu am nicio rețetă pentru azi, dar am pe foc un stock de vită și tocmai am terminat de clarifiat niște unt. Voi încerca să postez rezultatele cu bune și rele începând de săptămâna viitoare (cum le-am făcut, ce am înțeles și ce mai ales, ce greșeli am făcut- ca să le pot îndrepta în viitor).

Sper să vă fie și vouă de folos măcar unele dintre ele. O zi frumoasă!

11 Comments

  • seven
    15 februarie 2014 at 11:04

    great choice of chocolate 😀 (btw, ai idee de ce-i si asa ieftina?)

  • Cătălina
    15 februarie 2014 at 11:15

    N-am idee, dar asta si cea de la Auchan nu m-au dezamagit niciodata. Nu se taie, se topesc usor si frumos 😀

  • Cristina
    15 februarie 2014 at 15:44

    Eu le voi urmari constiincioasa! Sigut voi afla ceva util de la tine!

  • Lara
    15 februarie 2014 at 19:27

    Suna foarte bine ce spui, I`m all ears:)
    Btw ce ciocolata e asta? si eu sunt in cautarea ciocolatei perfecte!

  • Cătălina
    15 februarie 2014 at 19:44

    Nu stiu daca e chiar perfecta dar mie imi place cum se comporta la topit, la copt. Este ciocolata dark de la mega. De obicei se gaseste in pachete de 200g, cate 2 pachete la oferta.

  • Cătălina
    15 februarie 2014 at 19:45

    Multumesc mult, Cristina. Sper sa ma tin de treaba 🙂

  • Lara
    18 februarie 2014 at 17:15

    Multumesc mult, Catalina! Fost, luat si am zis sa-ti multumesc de pont dupa ce ma vad cu ea in mana. Pare chiar ok, pacat ca nu are mai multa cacao, dar nu-i rau nici asa si imi place si pretul:)
    Apreciez, o zi buna!

  • Cătălina
    18 februarie 2014 at 17:17

    Ma bucur. Da, are doar 70%-75% parca dar este OK.

  • Lara
    19 februarie 2014 at 2:03

    Zice ca are minim 50%, dar compenseaza cu gustul, i-am scapat-o sotului meu, el e fan bitterchocolade si din pacate pentru mine i s-a parut chiar pe gustul lui. Va trebui sa refac stocul pentru a testa-o la o crema:)) Thanks again, anyway!
    Love your blog, btw!! A lot:)

  • Catalina
    19 februarie 2014 at 6:20

    Hehe, da, e periculoasă tare. Adică eu când o am în frigider pentru gătit, sigur sigur fur câte o bucățică din când în când 😀 Btw, aseară am testat una de la LIDL de 75%. Ieftină, s-a topit bine dar parcă crema a ieșit ceva mai texturată. Nu tăiată, ușor texturată. O să vezi în poze că voi posta rețeta în curând. La gust e foarte bună.

  • Lara
    19 februarie 2014 at 22:10

    Hei, aia de la Lidl de 75% o folosesc eu mai des!:) M-am oprit deocamdata la ea, fata de altele, desi la gust nu sunt 100% multumita. A ta a castigat la capitolul gust asa cum e, nu am reusit sa o testez inca in the making. cat de curand. Trebuie sa o nimeresti la temperatura cand o adaugi la crema, daca e prea fierbinte risti sa se taie, daca e doar calda sa nu se integreze cum trebuie. Trebuie sa fie perfecta, pacat ca nu am termometru sa vad, o tin pe aburi pana sa o folosesc si o pun doua secunde in chiuveta cu putina apa rece, o amestec repede inca o data si o adaug. Astept pozele, care sunt amazing, I`m sure!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.