
Şi-o să fiu scurtă cu acest post pentru că mă grăbesc niţel :). Dar nu mă apuc de scris până nu menţionez că această reţetă a fost compusă pentru proiectul „Dulce Românie”, care a ajuns acum la al treilea an de când a fost lansat de Mihaela.
Gazda din această lună este Kadia.
Ingrediente pentru supă (2 porţii)
3 morcovi violeţi mari
1 ceapă roşie medie
40 ml ulei de orez(rapiţă, măsline etc- dar ţineţi cont de aroma fiecăruia dintre acestea)
2 linguri lapte de cocos
1 bucată mică de ghimbir ras pe răzătoare mică
sare, piper după gust
Morcovii se spală bine (şi se curăţă de coajă- eu o las de obicei). Se taie în jumătăţi, pe lungime, la fel şi ceapa roşie care se lasă în coajă.
Se porneşte cuptorul şi se dă la 200 grade C.
Ceapa şi morcovii se ung cu ulei, se pun într-o tavă şi se bagă la copt pentru 30 minute. Din păcate, morcovii pe care i-am avut eu erau cam bătrâni aşa că a trebuit să-i şi fierb 30 minute după ce i-am scos din cuptor.
Se curăţă ceapa de coajă, se taie în bucăţi mai mici. Se taie morcovii în bucăţi mai mici. Se pun toate într-o oală încăpătoare şi peste ele se toarnă apa în care au fiert (cam 500 ml).
Cu ajutorul unui blender vertical se pasează bine toate. Se adaugă restul de ulei, ghimbirul, sarea şi piperul măcinat şi se pasează bine. Dacă vi se pare că există încă resturi vegetale mari, se trece totul printr-o sită deasă.
Pentru servit se încălzeşte supa, se adaugă 1-2 linguri lapte cocos şi se serveşte ca atare.
Alte reţete de supă cremă de morcovi găsim şi la:
Bucătar Maniac- făcută cu cartofi
Diva în Bucătărie- împreună cu alte rădăcinoase
Andie- cu garam masala
Ama în bucătărie- extrem de simplă, cu mere
Gourmandelle- cu seminţe de chimen
7 Comments
Sisters' Kitchen
20 decembrie 2013 at 13:15Nu am mancat niciodata morcovi violeti. Arata genial!
Cristina
20 decembrie 2013 at 13:59Ce culoare frumoasa are!!! Harry este fan al supelor de morcov, sigur o sa ii placa si aceasta!
Ruxandra
20 decembrie 2013 at 15:39De cand caut morcovi mov si nu gasesc! Sunt minunati! Cum gasesc, prepar reteta ta. Pare tare gustoasa 🙂
Cătălina
20 decembrie 2013 at 15:40Buna Ruxandra, vezi ca au adus din nou la LIDL. 😉
Kadia
20 decembrie 2013 at 23:52Vai, ce-mi place! Imi seamana la culoare cu cea din sfecla, pe care eu o iubesc fara retineri. Trebuie sa caut si eu morcovii astia vinetii, deocamdata mi-am cumparat cartofi violeti si inca ma gandesc ce sa fac cu ei 😉
Maria
21 decembrie 2013 at 14:56Trebuie sa fie grozava cu lapte de cocos si ghimbir !
Provocarea Dulce Românie – Decembrie 2013 | In jurul Kadiei
31 decembrie 2013 at 20:30[…] 11) Cătălina de la Kiss the Cook – Supă cremă de morcovi violeți […]