Fiecare cu ale lui așa că: în loc de suc de lămâie puteți pune oțet de mere/vin, oțet balsamic.
Ingrediente pentru salată de ouă (2 porții)
4 ouă
4 fire sparanghel + 1 fir pentru ornat
1 fir ceapă verde
2 fire usturoi verde
60 g unt
1 linguriță muștar de Dijon
4-5 castraveciori murați
Plăntuțe: 10-20 frunze de măcriș roșu, 5-6 de limba mielului (Borago officinalis- are un gust plăcut de castravete proaspăt), 5-6 plăntuțe mazăre verde, un buchețel de plăntuțe de muștar și unul de ridiche roșie
puțin ulei (de măsline)
suc de la o jumătate de lămâie
sare
Cele patru ouă se decojesc, se taie bucăți mai mici. Untul se topește, se amestecă cu suc de lămâie și muștar și se pune peste ouă. Se adaugă apoi castraveciorii murați (în oțet) tocați sau feliați, ceapa verde tocată mărunt, usturoiul verde tocat mărunt, plăntuțele (microgreens).
Se încinge uleiul într-o tigaie, se taie bucăți mici sparanghelul și se lasă la rumenit vreo 5 minute). Se pun peste salată, se sărează, piperează, amestecă. Se ornează cu microgreens. Se servește cu pâine proaspătă sau prăjită.
Note
Alte salate din ouă găsim și la:
Savori urbane- cu maioneză și ceapă
Andie- cu avocado și maioneză vegană
Le Blog Piquant- cu sos de avocado
Sunny Side up- cu nuci și chili
No Comments