Ingrediente pentru tartar de somon și ton (4 porții dacă este servit ca antreu sau 2 porții dacă este servit ca fel principal)
200 g somon + 200 g ton
2 lime (coaja + suc)
30 ml sos soia
1 lingură coriandru verde tocat
2 linguri ulei de susan/măsline
1 avocado
1/2-1 linguriță ghimbir ras
o legătura mică de chives (sau ceapa verde, cozi)
sare
Piper negru proaspăt măcinat
opțional: 1/4 linguriță fulgi de chili
Decor (comestibil și arătos, binențeles)
Icre de somon
2 avocado pentru ornat
Microgreens
Seminte susan alb și negru
Paine prăjită (pentru servit)
Somonul, tonul se țin la congelator vreo 30 minute pentru a se tăia mai ușor. Se scot și se taie cuburi mărunte. Se pun într-un vas împreună cu ceapa verde tocată foarte mărunt, 1 avocado tăiat cuburi mici, sosul soia, zeama de lime, coaja de lime, coriandrul verde tocat, sare, piper. Sare numai dacă este nevoie (eu am găsit un sos de soia atât de sărat încât îmi dă pe spate tensiunea arterială :)). Binențeles că aici este vorba și de gustul fiecăruia.
Se lasă măcar jumătate de oră să-și combine aromele.
Se toarnă amestecul în forme (inele), se ornează cu avocado tăiat felii subțiri, icre de somon, microgreens.
Acu’, treaba cu trandafirul acela din avocado este extrem de ușoară. Eu am învățat de aici și mi-a ieșit din prima.
Se servește cu felii de pâine prăjită sau wasa sau finncrisp. Alături, un vin alb- Villa Antinori Toscana Bianco.
Note:
Rețete de tartar din pește mai găsim și la:
Muult mai simplu de făcut, la colegul Mădălin (cu care voi găti această rețetă pe 7 aprilie la Carrefour Băneasa și la Carrefour Colentina)
Tartar de somon și avocado la co-fondatoarea Kissthecook.ro 😉
Tartar de somon cu mango! de la Teo
Tartar de somon cu chili și avocado, făcut de Laura Laurențiu
Tartar de ton cu mango și avocado, de la Margot
2 Comments
Enache Alexandra
24 martie 2017 at 18:04Arata mega delicios si sanatos pe deasupra. Pestele este foarte bun datorita proprietatilor sale si a vitaminelor ce ajuta la gandire si ofera putina energie. Mie de foarte multe ori mi-a recomantat doctorul Omega 3 si alte vitamine, insa eu am preferat mereu sa le iau direct din alimente proaspete.
Cătălina
24 martie 2017 at 18:10Asta cam așa e 🙂 Mulțumim pentru vizită, Alexandra!