Menu

Sorbet de piersici cu miso

O să ziceți că nu a venit încă vara dar eu voi scrie totuși acest text pentru că mai e doar puțin până începe sezonul oficial al înghețatelor.
Noi, ăștia din familia asta mixtă suntem fani înghețată și sorbet și granita. N-avem ce face. Sunt zile în care nu putem trece pe lângă congelatoarele din magazine fără să agățăm măcar o cutie. Și sunt zile în care ne vine inspirația și ne facem singuri.

Vara trecută am cumpărat un kilogram de piersici cu gândul să fac o tartă, o chestie banală dar incredibil de gustoasă. Însă mi s-a părut prea cald pentru a găti ceva la cuptor așa că am preferat să folosesc mașina de înghețată.

În același timp, eram chitită să mai folosesc pastă miso în deserturi după prima experiență avută în acest sens (care a și fost un succes).

Ingrediente pentru sorbet de piersici și miso

6 piersici coapte, zemoase
1 linguriță cu vârf de miso alb/roșu
(ateție, cel roșu are aromă mai puternică și e mai sărat)
1 lingură zahăr de cocos (sau orice zahăr brun)
sucul de la o jumătate de lămâie

Pe repede înainte, mai ales dacă aveți un blender puternic, cum am avut eu: se scot sâmburii piersicilor, se taie bucăți. Se pun bucățile în blender împreună cu pasta miso, zahărul brun și sucul de lămâie. Se transformă totul într-un piure fin. Se pune în mașina de înghețată și după vreo 25 minute este gata. Se mănâncă imediat sau se mai ține la congelator.

Dacă nu aveți mașină puteți face granita: se pune piure-ul într-o cutie cu capac și se ține la congelator. La pofte, se ia cutia, se răzuie bunătatea într-un bol și se mănâncă. Sau se pune în prosecco sau se face slush 😀 Cum vă e mai bine.

Note:

Alte rețete de sorbet de piersici găsim și la:

Violeta- cu piersici din compot de la Sun Foods (cele mai bune!)
Miha- în amestec cu nectarine și caise
Isabela- cu vin spumant, yummy!
Bucătăresele vesele- cu lichior de caise
Angi- cu bucăți de ananas

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.