Este o supă răcoritoare din fructe de sezon, cu puțin zahăr, care se poate mânca cu o tonă de înghețată, biscuiți, frișcă.
Ingrediente pentru 4 porții măricele de supă de mure și agrișe
400 g mure spălate și zvântate
200 g agrișe spălate și zvântate
2 linguri miere
jumătate din sucul unei lămâi
1 linguriță cardamon praf
150 ml apă
2 crăcuțe de mentă proaspătă
Pentru servit
100 g mure proaspete
50 g agrișe
1 piersică
înghețată de vanilie/ nuci/ caramel
Cuburi de gheață (opțional)
În primul rând se pun într-un vas murele, agrișele și apa. Se aduc la punctul de fierbere, se lasã focul mic și se fierb 5-10 minute maxim. Se lasă la răcit afară și apoi câteva ore la frigider.
După ce se racesc bine se pun într-un blender împreună cu menta, mierea, sucul de lămâie și cardamonul și se transformă în piure. Se trece printr-o sită fină ca să nu existe tot felul de semințe/ frunzulițe prin farfurie. Această operațiune nu este obligatorie.
Dacă pare a se fi încălzit mai mult decât este cazul, se mai lasă o oră la frigider înainte de a se servi.
Cea mai simplă opțiune este aceea de a o sorbi pur și simplu cu niște cuburi de gheață prin ea, dar eu am zis să ne complicăm nițel și am procedat astfel. Am caramelizat niște felii de piersici, am pus supa în farfurii și am servit cu înghețată de nuci și caramel, mure, agrișe și piersici.
A fost bună și răcoritoare și-o să facem în curând una cu piersici, scorțișoară și coacăze roșii. Am așa un sentiment c-o sa iasă foarte bună.
No Comments