Menu

Rețetă rapidă cu paste, cârnați afumați și ciuperci

lidl mastercard-38bun…pentru romanticul din tine. Pentru că cine crede că nu poți fi romantic cu usturoi și alte „miroase” pentru cârnați, se înșală.

Nu știu alții cum sunt dar eu fac uneori cumpărături în mod impulsiv. Merg primăvara când e piața bogată în de toate, să cumpăr și eu o salată (ca tot omul) și mă întorc acasă cu spanac, ceapă și usturoi verde, leurdă, ridichi etc etc, practic umplu bucătăria de culori și prospețime. Cam așa pățesc și când bagă Lidl produse din gama DeLuxe. Merg să iau niște prosciutto și mă întorc cu 5-6 feluri de brânză, paste, oțeturi sau uleiuri de multe feluri, vin, nuci amestecate, rață (<3) etc. Cu Lidl am o relație ceva mai veche. Pe când eram la bursă în Angers (Franța), studentă fiind, căutam sursele de hrană cele mai bune calitate-preț (să nu îmi cocoșeze buzunarul dar nici să mănânc te miri ce) și m-am mirat să văd sistemul de aranjat în rafturi, fără mare fast. M-am lămurit repede că (cel puțin) francezii aveau obiceiul să umple 1-2 căruțe cu vârf pentru că se aprovizionau pe toată săptămâna, uneori chiar pe două. Magazinul era destul de departe de campus dar drumul până acolo era de vis, pentru că oamenii din zonă aveau o obsesie cu aranjatul grădinilor și menținerea curățeniei. Pe vremea aceea nu aveam card așa că umblam cu bani lichizi după mine, obicei de care m-am debarasat cu greu la început dar pe care acum l-am cam uitat. Plata cu cardul are multe avantaje așa că tot ce am de făcut (în loc să stau cu grijă că portofelul meu poate face pași fără mine la un moment dat) este să mă relaxez. Și să plătesc, evident.

Mbun, înainte să trec la povestea cu bunele și frumos mirositoarele paste, aș fi vrut să vă spun despre o provocare primită de la MasterCard și anume, aceea de a găti cu produse DeLuxe pentru cineva drag din viața mea. Și cum întâmplarea face că cel mai drag și mai aproape a fost Juha, am pus la cale o cină romantico-fantastică cu paste, pate de rață și peltea de gutui, Bresaola della Valtellina, salam îmbrăcat în amestec de piperuri, măsline verzi, tomate kumato (negre ele de fel și dulci!), pate de porc, pui și rață, ciabatta cu măsline. Și binețeles, un vin spumant care a mers perfect.

Până să-l chem la masă, domnul a ras fericit o cutie de praline.

Pusesem eu la un moment dat pe instagram o poză cu niște spaghete, hribi și cârnaț. Simple de tot dar bune bune.

Am vrut să scriu o odă acestei rețete și-am preparat-o din nou (doar că de data aceasta am folosit tortelloni umpluți cu brânză Fontina și spanac).

Ingrediente pentru rețetă rapidă cu paste, cârnați afumați și ciuperci

250 g paste (tortelloni în acest caz dar merge și cu spaghete)
150 g amestec ciuperci (hribi, gălbiori- se găsesc la borcane, fără oțet și cu puțină sare) scurse de apă sau proaspete
200 g cârnați uscat-afumați (am cumpărat de la Sibiu, foarte buni)
200 ml smântână dulce
20 g unt sau ghee
sare, piper după gust

Se pune o oală cu apă și sare pe foc și se aduce la punctul de fierbere. Se pun pastele și se fierb 4 minute (sau conform instrucțiunilor de pe pachet). Se scot și se lasă la scurs într-o sită.
Separat, într-un vas încăpător se topește untul, se adaugă cârnații și când încep să sfărăie se pun și ciupercile. Se lasă la foc mic să se rumenească ici și colo. Când sunt gata se pune smântâna dulce și apoi pastele. Se amestecă ușor până e sos peste tot (în vas mă refer nu și pe afara :P), se asezonează, se ia de pe foc și se acoperă cu capac vreo 2 minute, timp în care pastele vor absorbi din sos.

În timpul ăsta, dacă sunteți o Wonderwoman sau un Superman, așezați masa cu cea mai frumoasă față de masă, puneți farfuriile cele bune, presărați niște petale de flori sau așezați niște lumânări, vă îmbrăcați în rochia de seară fără spate sau în smoking și vă chemați perechea la masă.

Vinul spumant bolborosește ușor în pahare, antipasto sunt delicioase, pastele o nebunie. Și voi mulțumiți că ați trăit o astfel de seară frumoasă.

Pentru toate celelalte există MasterCard 🙂

Care acum, în prag de Sărbători, a lansat un nou proiect dedicat încurajării plății cu cardul, în parteneriat cu Lidl Romania, prin care își dorește să îi convingă încă o dată pe români să perceapă plata cu cardul drept o normalitate – Pentru că este o normalitate, aș adăuga eu.

Posesorii de carduri MasterCard si Maestro care achiziționează cel puțin un produs din gama Deluxe disponibilă în toate magazinele Lidl din România, intră automat în tragerea la sorți pentru unul dintre premiile oferite în cadrul concursului ”Îndeplinește-ți dorințele”.

Aud că printre marile premii oferite de către Lidl România și MasterCard se numără un Audi A6, cinci televizoare smart TV Samsung și 10 telefoane Samsung Galaxy S6 Edge.

În afară de cele de mai sus, cred că ar trebui menționate beneficiile de zi cu zi ale plății cu cardurile (MasterCard sau Maestro): comision 0 la plățile cu card la magazinele Lidl, cât și la orice comerciant din țară, ușurință în utilizare (mai nou cele de contactless), rapiditate și siguranță.

1 Comment

  • Daniela
    8 decembrie 2015 at 15:18

    Suna si arata impecabil. Nu am mai gatit cu acest fel de paste, dar nu cred ca ar putea fi o problema. Intr-adevar, o cina romantica nu inseamna doar ingrediente cu miros placut. Sa nu uitam ca cele mai intense si bune la gust ingrediente nu sunt chiar atat de speciale la miros. Ador pastele facute de tine si o sa le incerc. Nu sunt speciale, dar sunt inedite pentru mine, mai ales prezenta ciupercilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.