„Ce-o fi făcând amărâta asta? De ce nu mai iese domnul ăsta odată?” O căina mama pe sor-mea.
„Nu ştiu mamă… Nu ştii că aşa a fost şi la Natalia? A dat semnale de dimineaţă şi abia seara s-a născut?”
„Da măi mama dar parcă ne-au lăsat aşa în întuneric de nu ştim nimic.”
O asistentă iese din sala de naşteri. Ca la un semn toţi cei prezenţi pe hol se ridică pe vârfuri şi întind gâturile în direcţia uşii rămase pentru o secundă deschisă.
„Marinescu, ştiţi ceva de Marinescu?”
„N-a intrat încă!”
„Dar de Constant… ” Asistenta dispare într-un salon închizând uşa după ea.
„Pfui, nimic nu poţi să afli de la muierile astea, zici că e secret de stat!” Bufneşte un domn agitat.
Un doctor iese în mare viteză din sala de naşteri, trece printre toţi şi o ia fuga în jos pe scări. Noi toţi după el:
„Şi Constantin??”
„E gata. E bine. 4 kile şi 150. Nota 10.” Şi dispare în hăul de la parter.
„Uau maică, ce zdrahon, exclamă o doamnă. Să vă trăiască!”
Mama plânge cu gândul la Andreea. Apoi își revine și începe să sune rudele și prietenii apropiați. Cristi se învârte ca un leu în cușcă iar eu trimit de zor mesaje. Așteptăm să iasă Andreea…
3 ani s-au scurs de atunci, iar Victor a devenit un flăcău fâșneț și frumos, numai bun de pus pe rană, mâncăcios și cu gândul la joacă, așa cum am fost majoritatea în neamul nostru. E de-al nostru. 🙂
Când a împlinit 2 ani, i-am pregătit în loc de tort, un cheesecake din banane și fructe exotice.
Ingrediente necesare:
350 g biscuiți Speculos (se găsesc la Mega Image)
500 g ricotta
200 g brânză proaspătă (fromage frais)
100 g unt
5 linguri zahăr brun
100 ml smântână dulce 30%
4 banane
2 ouă
1 lingură melasă (opțional)
1 mango
1 lămâie
câțiva ciorchini de coacăze roșii
Se pornește cuptorul și se lasă la 180 grade C (treapta a 3a). Se topește untul, se macină biscuiții la robot, apoi se amestecă împreună cu o lingură. Se întinde treaba aceasta într-o tavă cu pereți detașabili și se presează cu o lingură.
Separat, într-un mixer, se pasează 2 dintre banane și se amestecă cu zahărul brun și cu melasa. Se adaugă apoi brânza proaspătă și ricotta, omogenizându-se. La final se pun și cele 2 ouă și smântâna dulce, iar amestecul se toarnă în tavă peste baza de biscuiți.
Se pune în cuptor și se coace cam 45 minute.
Când este gata se scoate și se lasă la răcit. În acest răstimp, se curăță mango-ul de coajă și se taie în cuburi mici. Se presară 1 lingură, două de zahăr brun peste și se pune pe foc mic. Mango-ul, ajutat de zahăr își va lăsa sirop și va fierbe în el. Cam 15- 20 minute. Nu mai mult.
Celelalte două banane se taie felii grosuțe, eventual oblic. Lămâia se stoarce și toate bucățile de banană se stropesc cu sucul ei. Să rămână cât de cât gălbui și să nu se brunifice.
La asamblare, se pun feliile de banane î două- trei rânduri paralele concentrice, începând de la marginea cheesecake-ului. Mijlocul rămâne liber așa că se unge cu siropul lăsat de mango. Se pun și cuburile de mango, apoi se adaugă ici colo ciorchini de coacăze roșii,.
Copiii au mâncat cu poftă, cu mâinile. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră 😛
4 Comments
Dana
9 ianuarie 2013 at 10:04Faina povestea ta si tortul asemenea. Asta m-a facut sa-mi aduc aminte de venirea pe lume a flacailor mei.
Poliana
10 ianuarie 2013 at 8:31Sa-ti traiasca nepotelul!! Am citit cu zambetul pe buze povestea de la inceput 😉
Cheesecake-ul e super, o combinatie tare pe placul meu!
Alex
7 mai 2013 at 8:41MI-a placut povestea tare de tot… Parca si vedeam imaginea si ii regaseam pe ai mei stand pe hol la maternitate 😉
La multi ani piticului… minunat cheesecake !!
dee
13 iunie 2013 at 20:34mi-au ramas ochii la pisicile tale….cum se uita ea (din prima plan) dragalasa la ce faci tu bun acolo:)