De data aceasta m-am gandit la Natalia, neştiind exact cum va reacţiona la alune sau migdale şi am preluat reţeta dar am simplificat-o şi am adăugat la final iaurt cremos rece.
Dar, ca să nu mă întind mult la vorbă, iată ingredientele:
1 foaie aluat de foietaj
5- 6 banane
50- 70 g zahăr
100 g unt
Iaurt cremos rece
Se încinge cuptorul la 200 grade C (treapta 4).
Se lasă foaia de aluat la decongelat, timp în care se curăţă bananele de coajă şi se taie pe lungime. Se pot lăsa aşa sau se pot tăia în sferturi, în funcţie de dimensiunile tăvii sau vasului în care veţi coace tarta.
Se tapetează o tavă cu unt, se întinde aluatul de foietaj atât pe pereţii cât şi pe fundul acesteia.
Se pun bananele cu tăietura în jos, până se acoperă toată suprafaţa de aluat.
Separat, într-un vas se lasă la topit untul. Se adaugă zahărul şi se lasă la fiert. Când începe să miroasă delicios, îl mai lăsaţi vreo 2 minute (se va umfla dar nu vă impacientaţi) şi apoi îl luaţi de pe foc. Turnaţi caramelul peste banane şi întindeţi bine peste tot. Dacă zahărul nu s-a topit cu totul nu-i nici o problemă.
Puneţi vasul la cuptor cam 30- 35 minute până se rumenesc bine marginile aluatului.
Se serveşte caldă cu iaurt, alune sau migdale prăjite.
6 Comments
Tweets that mention Tartă cu banane şi caramel « KissTheCook -- Topsy.com
11 august 2010 at 10:11[…] This post was mentioned on Twitter by Anca Sandu and Anca Sandu, Kiss the Cook. Kiss the Cook said: Un desert simplu si delicios pe KTC: Tarta cu banane si caramel. Incerati-l! http://kissthecook.ro/2010/08/tarta-cu-banane-si-caramel/ […]
Iulia Gamy
15 august 2010 at 17:35Tocmai am incercat prajitura…delicioasa si simplu de facut! Kiss the cook! Bravo! Astept cu nerabdare alte inspiratii 🙂
Cătălina
15 august 2010 at 21:02Mulţumim frumos Iulia 🙂
Corina TM
19 noiembrie 2010 at 19:56Buna Catalina! Tocmai ii povesteam Anei ca azi am facut si eu aceasta tarta minunata. A iesit super ok si delicioasa….am papat-o rece cu iaurt. Zilele ce urmeaza vreau sa mai fur cate o reteta de pe aici 🙂 si sa o incerc! Va pup! Si la cat mai multe retete!
Cătălina
21 noiembrie 2010 at 14:47Mulţmesc frumos Corina 🙂 Mă bucur că îţi place. E una dintre tartele pe care le fac frecvent.
Prăjitură răsturnată cu banane | KissTheCook
6 noiembrie 2017 at 0:14[…] e drept, cu genul acesta de prăjituri am început eu să fac deserturi “mai serioase” acum vreo 10 ani. Doar că pe atunci […]