Menu

Paste cu anşoa şi roşii cherry

Am profitat într-un weekend de lipsa Cătălinei şi am pregătit reţeta asta, de care ea nu era foarte încântată (nu prea se omoară cu peştele). Aveam câteva ingrediente aduse din Italia cu câteva zile în urmă, precum pastele proaspete, fileurile de anşoa şi mozzarela, aşa că am căutat pe net după o combinaţie care să le conţină. Aşa am ajuns la pastele lui Chef Chuck.
Bun, aventura a fost mare când am încercat să adun şi restul ingredientelor, dar nu am renunţat. Nu era nimic prea ieşit din comun, doar că la noi în Bucureşti ai toate şansele să nu găseşti totul într-un singur magazin / supermarket / hypermarket oricât de mare şi renumit ar fi.  După câte o plimbare prin Mega Image, una prin Cora şi alta prin Gima le-am adunat

Aşadar, ingredientele pe care le-am folosit:

400g paste proaspete (eu am folosit spaghettoni, dar, când o să repet reţeta voi folosi tagliatelle, spaghetti sau spaghettini, cele groase sunt mai potrivite reţetelor cu sos din abundenţă)

 

6 linguri de ulei de măsline
un borcănel de fileuri de anşoa
300g roşii cherry, tăiate în jumătăţi
250g mozzarela
câţiva (după gust) căţei de usturoi, mărunţiţi
6 linguri de capere, ţinute în apă la desărat cel puţin jumătate de oră
6 linguri de migdale, mărunţite

Bun, pune pastele la fiert în apă cu sare si cu 2 linguri de ulei de măsline (să nu se lipească). În acelaşi timp pune restul de ulei de măsline într-un wok cu usturoiul tocat şi căleşte-le vreme de un minut. Apoi, adaugă fileurile de anşoa mărunţite şi amestecă constant, cât să se formeze o pastă de ulei de măsline, anşoa şi usturoi. Adaugă peste pastă pe rând: caperele scurse, migdalele zdrobite şi roşiile cherry şi dă focul mic păstrând wok-ul pe foc pentru încă 5 minute (acum de amestecat mai amesteci doar din când în când şi uşor, să nu zdrobeşti roşiile!).
Când pastele sunt fierte al dente le scurgi într-o sită şi le treci printr-un jet de apă rece, păstrând înainte o cănută din apa în care au fiert. Apoi răstorni pastele şi cănuţa de apă în wok peste amestecul de capere cu roşii, migdale şi anşoa şi amesteci cu grijă. Adaugi deasupra bucăţele de mozzarela si mai amesteci puţin şi gata!
Câteva tips and tricks:
  • Usturoiul se zdrobeşte cu lama cuţitului (vezi pozele) şi apoi se toacă mărunt din cuţit. Cel mai potrivit cuţit este unul cu lama mare şi curbată. După ce toci usturoiul normal poţi să foloseşti curbura cuţitului să-l mărunţeşti foarte fin. Aceeaşi metodă folosim şi când avem de mărunţit fin verdeţuri de orice fel!
  • Dacă vrei să mărunţeşti migdalele astfel încât unele să fie mai mărunte şi să se încorporeze în sos şi unele să fie mai măricele, pentru un gust mai pregnant, o metodă foarte bună este să le pui într-un prosop de bucătărie curat şi să le loveşti de câteva ori (în funţie de cât de mărunte le vrei) cu un ciocan de şniţele sau cu un făcăleţ. Merge metoda şi la nuci 😉

Poftă bună!

Copyright poze: Radu Dumitrescu

2 Comments

  • Chef Chuck
    3 iulie 2010 at 3:01

    Looks Delish!! ~I like the photo display~ Thank you for sharing 🙂

  • deni
    7 mai 2011 at 18:28

    arata foarte, foarte bine, mmmmmmmm…..

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.