Menu

Cel mai bun chec cu banane (o banana bread un pic mai șmecheră)

Nu că mă laud dar chiar așa a fost. Așa de bun că n-a mai rămas nimic din el. Juha l-a scos din cuptor, a dat drumul la filtrul de cafea și când m-am dus să-mi torn o cană am constatat că-mi rămăseseră și mie vreo 2 felii. Grrr.

Așa, am zis în titlu că-i o rețetă mai șmecheră. Cum așa? E simplu, din cauza ingredientelor. Că altfel, la preparare cam toate rețetele de chec cu banane sunt simple: se amestecă toate, se pune maglavaisul în tavă, se bagă la copt.

N-aș fi scris acest articol dacă nu mi-ar fi plăcut rezultatul. Și dacă n-aș fi testat pentru prima dată câteva din produsele de la Solaris și n-aș fi fost mulțumită de ele. Oamenii ăștia chiar fac treabă bună.

Ingrediente pentru chec cu banane

3 banane coapte (poate chiar răscoapte) dar să fie așa, mai medii, nu din cele cât castraveții Fabio
2 ouă medii
120 g zahăr brun
(de cocos am folosit eu și vreau să menționez că aroma este excelentă), dacă folosiți alb, puneți doar 80-100 g
140 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
1 linguriță (NU MAI MULT!) ulei de susan
125 g făină albă
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță scorțișoară măcinată

un vârf cuțit de sare
1/2 banană tăiată felii
6 nuci pecan

Se pornește cuptorul, se lasă la 180 grade C.

Și acum, modul de preparare: se decojesc bananele și se pun într-un vas încăpător. Se presează cu o furculiță până când se fac piure cu bucăți mici și mari prin el. NU se fac pastă. Să fie și bucăți prin el, repet. Se pun ouăle (fără coajă), se amestecă cu o furculiță. Se adaugă zahărul, se amestecă în continuare cu furculița. Se toarnă uleiul de floarea soarelui și cel de susan. Se amestecă. Se pune apoi făina care are trebui să conțină și praful de copt în ea și scorțișoara și sarea. Se amestecă pentru ultima dată și cel mai bine.

Dacă se gustă acum, aluatul va avea un iz amărui de la uleiul de susan, de aceea nu trebuie exagerat cu el pentru a nu se strica frumusețea acestui chec.

Se toarnă în tavă (23 x 10 cm) unsă cu ulei sau unt (noi avem una de silicon așa că nu e nevoie). Se ornează cu felii de banane și nuci pecan. Se bagă la cuptor 40-45 minute. Se scoate când e gata, se lasă cam 10 minute și se scoate și din tavă.

Este moale, umedă, aromată și miroase bine rău.

Note:

Rețete de banana bread de pe la noi:

A lui Mazi, binențeles (de altfel, de la ea am și mâncat prima dată)
Teo, simplă, s-o poată face și pruncuții
Prințesa Urbană: cu migdale
Prăji: rețetă video
Laura A.: o rețetă mai complicată, cu drojdie

1 Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.