Menu

Brownie cu miso roșu

Aceasta este una dintre rețetele făcute în viteză, din impuls, imediat ce a venit ideea, cum s-ar zice.

 

Adică ne-am trezit cu o sacoșă de ciocolățele de la soacră și decât să le știu într-un dulap de unde le puteam acosta ba eu ba Juha, am hotărât să le fac de petrecanie într-o prăjitură. Cum nu fac niciodată brownie cu ciocolată cu lapte a trebuit să adaptez rețeta mea preferată scăzând cantitatea de zahăr și crescând-o pe cea de cacao.

Și în loc de unt am pus ulei de măsline, dar fiți fără frică, a ieșit tot umedă și delicioasă.
Așa, revenind la miso pe care de obicei în folosesc în ramen, de data aceasta am ales să-l pun într-un desert. Și a ieșit ceva delicios, dulce, amărui și ușor sărat spre final. Plus acel umami de la soia fermentată.

A se mânca singură sau cu înghețată. Sau frișcă.
Apropos, dacă vreți față de masă ca a mea găsiți în acest magazin online (al meu).

Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm de brownie cu miso roșu

200 g ciocolată (cu lapte)
125 ml ulei de măsline/ 180 g unt nesărat
3 ouă medii
80 g făină
80 g zahăr brun umed
(muscovado/ zahăr melasă)
1 lingură cu vârf miso roșu sau două de miso alb
1 lingură cacao

Se pornește cuptorul și se lasă la 180 grade C.

Se topește ciocolata la bain marie, se adaugă uleiul de măsline cât este încă fierbinte (ciocolata) și lingura de cacao. Se amestecă bine și se lasă la răcorit.
Într-un vas încăpător se bat cele trei ouă bine de tot cu zahărul muscovado. Apoi se pune lingura de miso și se amestecă până când se omogenizează și nu mai există bucăți mari din pastă (treaba asta e cu dus întors dar un tel tip pară face treabă super).
În fir subțire se toarnă amestecul de ciocolată peste ouă și se combină bine cu telul. Apoi se adaugă făina cernută. Se amestecă și cam asta e tot.
Se pune hârtie de copt în tavă, se bagă la cuptor și se lasă 35 minute.

Se scoate din cuptor, se lasă la răcorit vreo 10 minute, se scoate și din tavă (una cu pereți detașabili ar fi perfectă și se servește caldă cu înghețată sau frișcă.
No, și acum o extra super poza cu mine încercând (în zadar) să învăț să patinez :))

Note:

Rețete de brownies de la colegii de blogosferă culinară

Laura Laurențiu: rețeta autentică
Teo și cea mai cea rețetă de brownies din repertoriul ei
Brownie cu nuci de la Dana
Brownies cu zmeură– de la Adi Hădean
Brownies cu vișine– de la Ana și Radu

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.