Menu

Listă de cărți minunate pentru cadouri de Crăciun

Poate un pic cam târziu pentru a le comanda și să și ajungă până la Crăciun, cărțile din această listă sunt de avut cam în orice bibliotecă. Nu sunt numai cărți de rețete ci și cărți de grădinărit sau de botanică, beletristică sau pur și simplu de portrete. Unele se pot comanda de pe site-ul meu preferat de cărți, alte se pot comanda doar de pe site-urile autorilor lor.

1. Prima carte pe care tocmai am primit-o cadou și care din cauza ilustrațiilor mi se pare o capodoperă, este un să-i zicem atlas botanic scris de profesor Katherine Willis cu ilustrații de Katie Scott: Botanicum.

2. Atlas of beauty– carte cu portrete din jurul lumii făcute de fotografa româncă Mihaela Noroc. Eu nu o am încă dar mi-o doresc și-o voi comanda în curând.

3. What Does Memory Taste Like? este o carte scrisă de Chef Bo Bech, un bucătar danez binecunoscut pentru meniurile create pentru restaurantul Geist din Copenhaga. Nici pe aceasta nu o am dar o voi comanda direct de pe site-ul său. Am un început de colecție de cărți scrise de chefi celebri, sper să o îmbogățesc cât de curând.

4. Le Manoir aux Quat’Saisons– carte scoasă de iubitul chef Raymond Blanc. Nu o am încă, am alte cărție de-ale lui, dar îmi amintesc că am răsfoit-o la Voila, le bistro și am rămas vrăjită de rețetele din ea. Este pe lista de cumpărături.

5. The Cook’s Book- recipes step by step– am mai zis și-o repet, această carte este minunată pentru cei ce vor să învețe bazele bucătăriei. Nume ca Pierre Herme, Ferran Adria, Peter Gordon, Ken Hom, Michael Romano au fiecare câte un capitol sau subcapitol unde prezintă tehnici de pregătit legume, carne, pește, aluaturi (de la Pierre Herme am învățat eu să fac aluat pentru croissante) și altele.

6. Taste Vietnam– recomandată și de Florin itu, o recomand și eu cu tot dragul. Cartea este, de fapt, o poveste (istorie) a restaurantului The Morning Glory from Hanoi, Vietnam. Veți găși acolo imagini cu ingrediente locale, tehnici de pregătit tăieței sau foi din orez și niște rețete din care eu am testat o mare parte și sunt minunate. Cartea de găsește pe site-ul restaurantului și pe Amazon. Însă vă recomand să o comandați direct de pe site-ul restaurantului, pe Amazon are preț dublu.

7. Noma : Time and Place in Nordic Cuisine– o carte scoasă de celebra editură Phaedon, despre un restaurant celebru condus cu multă imaginație de un chef binecunoscut: Rene Redzepi. Cartea este scrisă de Olafur Eliasson, iar fotografiile (o nebunie, dacă mă întrebați pe mine) sunt făcute de daneza Ditte Isager.

8. Lomelino’s Pies– cea mai recentă carte a Lindei Lomelino, binecunoscută pentru site-ul său de rețete numit Call me Cupcake. https://www.books-express.ro/lomelino-s-pies/p/wbvs,9781611804560

9. Ultima carte scoasă de The naked chef, Jamie Oliver, împreună cu fotograful său preferat David Loftus, se numește 5 Ingredients – Quick & Easy Food

10. Cărțile autorului polonez Andrzej Sapkowski care au stat la baza video jocurilor din seria Witcher. O parte din colecție se găsește aici.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.