Menu

Adevărul gol-goluț despre Gourmet Festival

Kiss The Cook_badge kit12 chestii mișto (și mai ales utile) despre Gourmet festival 2016:

1.Când? Se întâmplă în primul weekend de vară și sună absolut delicios: Bucharest Gourmet Festival.

2. Unde? Pe aproximativ 2 hectare în zona drive-in din Băneasa Shopping City, unde, între 3 și 5 iunie, se vor reuni unele dintre cele mai renumite restaurante, bistrouri sau baruri din București și din țară.

3. Înghețată la butoi. OMFG, Înghețată la BUTOI.

4. Festivalul este dedicat culturii gastronomice și artei gustului. Sună bine, sună pompos, dar ce se întâmplă de fapt acolo? Se întâmplă demonstrații de gătit ținute live de bucătari celebri din România, de bloggeri de food faimoși din România, ateliere de gătit pentru adulți și copii.

5. Ce poți învăța? Tehnici noi de gătit, povești despre ingrediente și la ce folosesc în cadrul unor workshopuri de gătit.

6. Cum e cu butoiul ăla totuși? Și chiar e plin cu înghețată?

7. Sponsorul principal Electrolux va avea un cort numai al lui unde se vor perinda bucătari și bloggeri unul și unul. Ei vor găti pentru, și cel mai probabil, cot la cot cu persoane din public, așa că dacă sunteți deschiși la lucruri noi dați bice să vă procurați bilete. Sau, pentru invitații duble, apăsați AICI. Ah, se lasă și cu degustări din cele mai savuroase preparate.

8. La Gourmet Festival se va mânca, DESIGUR. De la fine dining la street food și de la beri artizanale la prăjituri, de la Bucharest Gourmet Festival nu va lipsi nimic. Evenimentul va fi împărțit în zone speciale precum Fine Dining & Urban Contemporary, Romanian Gastronomy, International Cuisine, Grill & BBQ, Electrolux Gourmet Area, Street Food, Deli Market sau Ice cream & Sweets Corner. Numărul foarte mare de comercianți ce vor face parte din line-up- ul culinar al Bucharest Gourmet Festival va crea un peisaj gastronomic variat pentru cei ce vor trece pragul evenimentului. Publicul va avea posibilitatea să descopere restaurante faimoase din Bucuresti și din țară și să experimenteze cele mai alese preparate, totul într-un decor culinar complet. Norma lui Sisoko, Madame Pogany, Kunai, Zahana 33, Phill, Red Angus, Ivan Pescar, Switch.eat, Matache Macelaru, Oro Toro, Hard Rock Cafe, Pescarus, Taj, Japanos Kanpai, La Finca by Alioli, Băcănia Veche, Furculision, Vatra Neamului, Cherhana Jurilovca, Spritz House, Grand Combo, Burger Van, Simbio, Furgoneta, Peste Paine, Ivan Pescar, Duma & Van, Domino’s Pizza, Frizzante Ride, La Cazarma, Biutiful, Carrefour, Conard, Bacania Rod, Taramul condimentelor, Hadar Chalet, Hobbychef, Lay’s, Gourmet-online.ro, Budureasca, Crama Oprisor, Cramele Recas, Halewood, Zaganu, Ground Zero, Sikaru, Bloom Speciality Coffee, Jack Daniels, Lipton, Belli Siciliani, Zobuian, PlayBake, SanThe, Dorian Sweet, Limonada lui Iulian, Paula Ana si Butoiul cu Inghetata.

9. La Gourmet Festival va fi muzică, nu altfel decât bună și foarte bună și cam pentru toate gusturile. Muzica live nu va lipsi, așadar, iar în cele trei zile de Bucharest Gourmet Festival vor urca pe scena câteva dintre cele mai interesante proiecte muzicale românești, începand cu Subcarpați, într-o variantă electro-acustică și Urma, ce vor fi acompaniați de un cvartet de coarde. Toulouse Lautrec a ales să-și închidă turneul de promovare a albumului „Dejun în iarbă” la Gourmet Festival, iar alături de set-up-ul obișnuit, pe scena vor avea și un violoncel. YellLow ne asigură doza de electro, alternative, groovy și un pic de rock. După ce au intrat pe frecvențele radiourilor alternative din Canada și Statele Unite ale Americii, We Singing Colors își aduc indie-pop-ul la București. JAZÚ inseamna Ioana, Florin, Mandela, Gajol, Bogdan și Alexandru, iar împreună vor delecta publicul de la Bucharest Gourmet Festival cu un mix de funk, soul și bossanova, în timp ce Helen își aduce proaspăt lansatul EP, “In Another Place”. Și, nu in ultimul rand, Breeze o să ne încânte cu jazz și brasil electro.

10. BERE, pentru că românul (și nu numai) o iubește cu patimă și proaspăt scoasă de la gheață. Și-ar trebui s-o iubească în bucate, ca ingredient- tocane excelente fierte încet în bere neagră, prăjituri consistente cu ciocolată și bere neagră și alte minunății. Gastronomia este un domeniu foarte complex, un domeniu care te poate transpune în mai multe lumi, în acelai timp. Publicul va fi invitat să experimenteze, să testeze și să inventeze arome. Silva inspiră călătoriile de descoperire culinară la Gourmet Festival.

11. Zona dedicată copiilor. Carrefour Kids Corner va fi o zonă special amenajată în cadrul Bucharest Gourmet Festival, ce va include activități care să-i inițieze în tainele decorării brioșelor și mini prăjiturilor. Copiii vor fi distrați de pizzaiolo și vor învăța cum să  pregăteasca mini-salate sănătoase. În plus, aceștia vor asculta povești și vor participa la ateliere de modelaj baloane și face painting.

12. Va avea loc o expoziție foto culinară. Adică poze cu haleală din portofoliul lui Radu Dumitrescu, al Andreei Crăciun aka Andie.ro, al Ionelei Stoica, jumătate din Milk and Toast and Honey (Pupile gustative) și al nostru, adică Juha Tiensuu și Cătălina Zaharescu Tiensuu aka kissthecook.ro )

Foarte important e să știți și cum veți putea plăti în zona dedicată evenimentului. Banca Transilvania va fi alături de Bucharest Gourmet Festival pentru a implementa pentru prima oară în București sistemul de carduri internaționale folosit de marile festivaluri din Europa. Cardurile pe care vizitatorii le vor avea la dispoziție pentru plata în interiorul festivalului vor fi
contactless, micșorând astfel timpul alocat plăților. Biletele costa 15 lei pentru o zi sau 30 de lei pentru abonamentul care îți asigură accesul în toate cele 3 zile de festival și ar trebui să mai știți și că toți copiii sub 14 ani care sunt însoțiți de părinți vor avea acces gratuit la Bucharest Gourmet Festival. Mai multe informatii gasiți AICI , iar bilete si abonamente AICI.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.