Menu

Înghețată din flori de salcâm

Să tot fie două săptămâni de când am făcut această minunată înghețată. Am avut o petrecere cu fetele mele și am vrut să pregătesc numai bunătăți cu ingrediente de sezon. Așa că am avut printre altele două sorbeturi (unul cu soc și celălat cu căpșune) și vedeta prezentă în acest post.
În principiu, nu este greu de făcut dar necesită ceva timp pentru obținerea aromei de salcâm fără a o schimba în vreun fel. Baza este ca la înghețata de vanilie pregătită de Juha acum ceva vreme. Noi am servit-o cu fructe (căpșune și mango) și bezea de pavlova dar după cum bine a precizat și Rux, această înghețată are multe de spus și singură.

Ingrediente pentru aproximativ 800 ml

6 gălbenușuri de ou
300 ml lapte 3,5%
300 ml smântână dulce 30%-35%
10-15 inflorescențe de salcâm
1 păstaie vanilie
2-3 linguri miere
(în funcție de cât de dulce vă place)

Cu o seară înainte de pregătirea propriu-zisă a înghețatei, se încălzește laptele într-o crăticioară. Se lasă la răcit (cât să poți băga degetul în el fără să te frigi). Se desprind florile de pe 5-6 inflorescențe, se pun în lapte și se acoperă. Se lasă la infuzat, în frigider, peste noapte.
Dimineața se scoate vasul de la frigider, se adaugă smântâna. Se pune pe foc și se aduce la punctul de fierbere (varianta doi este să puneți pe baie de aburi pentru a fi siguri că amestecul nu fierbe).

Se ia de pe foc.

Separat, în alt vas, se pun gălbenușurile de ou și mierea. Se bat spumă cu un robot mic cu palete sau cu un tel. Se pune o sită deasă deasupra vasului. Din amestecul de lapte și smântână se toarnă 2 linguri peste gălbenușurile bătute. Se amestecă, se mai toarnă puțin și când tot amestecul este călduț se toarnă și restul. Se desface păstaia de vanilie, se pun semințele în cremă și se pune totul la bain Marie. Se amestecă timp de maxim 5 minute.

Se trece totul printr-o sită (din nou), se pun florile de pe încă 5-6 inflorescențe și se lasă la răcit în baie de apă rece și apoi la frigider pentru vreo 2 ore. Când este rece, se scoate de la frigider, se pun și florile de pe ultimele inflorescențe rămase, se amestecă și se toarnă compoziția în mașina de înghețată. Această ultimă etapă este opțională. Eu am vrut să am câteva flori crude în înghețată.

Rezultatul este spectaculos. Aroma de salcâm este delicată, florile crude sunt ușor înmuiate de lichid iar înghețata în sine este foarte cremoasă.

Nutrition Facts
Per 1 portion (6)

Amount % Daily Value*
Calories 271
Total Fat 22g 34%
Total Carbohydrate 13g 4%
Sugars 12g
Protein 7g 14%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Note:
Găsim rețete de înghețată din flori de salcâm și la:

Luciana RawStyle (se face simplu, din banane)
Toane Raw- popcicle cu căpșune și flori de salcâm
Zambetania- cu ananas și dulceață din flori de salcâm

3 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.