Menu

Good Food BBQ Party- pentru că românul e frate cu grătarul

OMFGGFBBQ 2013-93Să mă scuze niţel echipa de la Good Food România că am fost mai înceată şi scriu articolul abia acum, după o săptămână de la „ză big, best bbq of the year”.

Cam ca la orice eveniment organizat de Good Food şi la acesta mi-am revăzut prietenii bloggeri culinari, cum ar fi alde Andie , Ana, Lavi, Ioana, Ana mama lu’ Iepu, Monica, Georgiana, Anca, Florin şi tot aşa că nu-i mai ştiu.

Şi-acum să scriu despre cum a fost. Prima impresie a fost de „WOW”, La Seratta mi s-a părut şi mai frumoasă decât anul trecut; locul era împărţit în două: partea dreaptă era vaporoasă şi albă- crem, partea stânga era viguroasă, în culori închise. Nu ştiam ce să alegem, aşa că masa cu bunătătăţi şi barul bine plasat, ne-au făcut să mergem cu încredere în partea stângă.

De aici au urmat nişte drumuri multe şi rapide şi repetate la masa cu pate de ciuperci, cimbru şi unt, pate de pui cu vin şi stafide, pastă de ardei, cremă de brânză şi ierburi aromate, pastă de peşte, hummus crunchy bun bun bun şi alte minuni, şi la bar după vin alb fără număr.

Şi când credeam că nu ne mai putem mişca de la masă, vreo trei băieţi rapizi şi pricepuţi au pornit un foc mare şi vesel, nişte salate au început să înlocuiască dip-urile şi spreads-urile. Nişte excelente salate adică. Dintre care ridic osanale kisir-ului de roşii şi rodii, salatei cu rucola, piersici, nuci şi gorgonzola (preferata mea la acest capitol).

Înainte de aprinderea focului cel mare, Mazi a vrut să ţină un discurs. De undeva am auzit un „ăăăăăă, discurs” (adică cine a îndrăznit să oprească muzica cea bună?), dar Mazi a fost mai mult decât scurtă şi în cele câteva cuvinte ni le-a prezentat pe fosta food editor (Ioana) şi pe noua food editor (Geo) de la Good Food şi-apoi ne urat (tardiv) „pofte bune!”.

De bună voie şi nesilită de nimeni am început la un moment dat să fotografiez fetele cu care stăteam la palavre ca pe vremea liceului. Şi de aici, ne-am pornit pe-un râs greu de oprit. Atâtea mutre haioase n-am mai văzut de multă vreme. Premiul cel mare îl ia fără doar şi poate Dana de la Simbio pentru cea mai cea figură cu dinţi :D.

Carnea sfârâind pe grătar, pâinea de la Pain Plaisir troznind crocantă între dinţi, vinul alb veselindu-ne, am continuat seara până ne-a intrat răcoarea-n oase. Şi când credeam că nu se poate mai bine, fetele de la Good Food au început să apară cu deserturile.

Din care nu mai ştiu exact ce am mâncat dar ştiu ca a fost bun şi cu cremă şi fructe. Am iertat tortul de ciocolată pentru c-ar fi fost prea mult pentru mine aşa că am preferat ceea ce era mai uşor. N-am fotografii- prea întuneric, prea mult „n-am chef de poze pentru că vreau să mă distrez”, dar lista o aveţi mai jos.

Ce să zic în încheiere?

*Ananasul la grătar este foarte bun. N-a fost prima dată când am încercat dar e bine să reamintesc acest lucru;

*Mazi este cea mai cea mai cea pentru că împreună cu echipa ei organizează nişte super petreceri;

*Mazi are un kebab ce-i poartă numele. Umblă vorba-n târg că este excelent;

*Blogul Butterandcream este foarte mişto pentru că Ana şi Radu ştiu;

*Mâine mănânc burgeri de la Simbioooooo!

*Mulţumesc Good Food România pentru invitaţie 😉

*Ieri am luat o sacoşă de bunătăţi de la Pain Plaisir.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.