Menu

Supă rece de iaurt (cu ridichi şi dovlecei)

Azi n-o să încep cu poveşti, în schimb vă voi lua la întrebări aşa scurt pe doi. Voi mâncaţi de dimineaţă, vă treziţi uuuun pic mai devreme să vă pregătiţi un mic dejun după pofta inimii însoţit de o cafea fierbinte, aburind de arome?

Simt că-mi veţi spune (cei mai mulţi dintre voi) că nu aveţi timp de aşa ceva. Dacă v-aţi trezi cu vreo jumătate de oră mai devreme, aţi avea timp să vă pregătiţi şi micul dejun şi cu puţin noroc chiar şi prânzul pentru birou.

Să vă vorbesc despre cât de benefic e micul dejun şi cam ce impuls de energie dă în funcţie de ceea ce consumaţi? Cred că ştiţi şi voi. Ca să nu mai spun şi de faptul că te simţi mai bine în pielea ta dacă îţi acorzi un răgaz dimineaţa pentru aşa ceva. 🙂

OK, şi acum vă dau un exemplu bun (delicios aş zice) despre un fel de mâncare ce ar putea fi bine merci atât mic dejun cât şi prânz.

Dacă odihniţi legumele şi iaurtul la rece câteva ore, această supă va fi perfectă pe timp de vară înăbuşitoare.

Ingrediente (pentru 4 porţii):

800 g iaurt gras (sau după preferinţe)
1 dovlecel mic- mediu
1 legătură de ridichi de lună
sucul de la o jumătate de lămâie
1- 2 fire de usturoi verde
(sau 2 căţei de usturoi)
1 fire de ceapă verde sau câteva fire de cibuletă
sare şi piper după gust

1 linguriţă ulei de măsline (opţional)

Aşadar, după cum am menţionat mai sus, dacă afară este cald rău rău afară şi vreţi să vă răcoriţi, cel mai bine este să lasaţi iaurtul şi legumele la frigider cam 2 ore înaintea pregătirilor.

Iaurtul se bate cu sarea, piperul, sucul de la jumătate de lămâie şi o parte din uleiul de măsline până devine cremos.

Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, mărunt.

Ridichile şi dovleceii se curăţă şi se spală bine. Ridichile se toacă în cubuleţe sau bastonaşe mici. Daca aveţi chef de decorat supă înainte de consum (adică să impresionaţi niţel) păstraţi primele felii din ridichi (cele care au secţiunea în formă de semilună). Dovleceii se feliază întâi cu un curăţător de legume şi apoi se taie bastonaşe şi cubuleţe.

Se pun în supă şi se amestecă bine. Se lasă la rece vreo jumătate de oră. Să se aşeze şi pupe aromele. Să se nască gustul 🙂

Feliile acelea de ridichi pe care le-am menţionat mai devreme se taie fâşii şi cu ele se ornează supa, după cum simte fiecare. Ceapa verde se taie finuţ şi se întregeşte cu ea desenul şi gustul final.

Poftă bună.

Notă: Reţetă inspirată din colecţia „Ma boîte a recettes”, scrisă de Caroline Darbonne şi scoasă la lumină de Tana Editions.

5 Comments

  • Antonina
    12 martie 2012 at 15:04

    Superbe poze Cata ! Asta e scandurica aia poznasa nu? Imi pare rau ca n-o sa pot ajunge si eu la editia asta, dar poate la anu. Sa va distrati si sa papati bunatati si pt mine 😉

  • Anca Sandu
    12 martie 2012 at 16:15

    o jumătate de oră în minus de somn? nu mai bine îţi iei pe cineva care să-ţi aducă micul dejun la pat? numa’ întreb.

  • Cătălina
    12 martie 2012 at 16:18

    Poţi face şi asta. Dar după un timp probabil că cineva-ul se va plictisi să se tot trezească mai devreme decât tine şi o să te lase fără mic dejun 😛

  • Brindusa @ Cooking with my soul
    12 martie 2012 at 17:14

    Succes draga mea la targ. Sper sa fie pe placul tau 🙂 Eu imi mananc micul dejun in fiecare dimineata. 😀

  • Miriam
    16 martie 2012 at 1:08

    Frumos pictat 🙂 Complimente artistului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.