Menu

Tagliatelle cu sos de gorgonzola şi spanac

Cred că reţeta asta poate concura cu succes la titlul „cea mai uşor de făcut reţetă de le KissTheCook”, dar, cu toate că mulţi poate o ştiţi, m-am gândit că merită atenţia fie şi doar pentru puţinii care nu ştiu de combinaţia asta. Eu v-am mai zis, am fost un copil mofturos nevoie mare şi nici în ziua de azi nu m-am împăcat de tot cu spanacul. Să nu văd terci d’ăla. Am zis!

Ei bine, reţeta noastră are spanac şi mie îmi place la nebunie şi, mai mult decât atât, a mâncat până şi frate-miu, care e un mofturos de vreo două ori mai mare decât mine. Așa că nu treceți peste ea chiar dacă nu sunteți cei mai mari fani ai frunzelor verzi, s-ar putea sa vă surprindă plăcut și să vă îndrăgostiți iremediabil, așa ca mine.


Pentru două porţii am folosit următoarele, multiplicaţi după necesităţi:

200g de tagliatelle proaspete
100g gorgonzola – vom prefera varianta piccante care are o aromă mai puternică (sau altă brânză cu mucegai nobil, la alegere)
100g spanac congelat frunze (sau baby spinach proaspăt dacă avem de unde)
100ml smântână de gătit
2-3 căţei de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline

Procesul este bineînțeles cât se poate de simplu, astfel încât să facă rețeta perfectă pentru o cină rapidă. Punem într-o oală mare apă cu sare la fiert, cam câte un litru de apă pentru fiecare sută de grame de paste pe care le avem de fiert. Când fierbe, adăugăm pastele și le fierbem cât scrie pe amabalaj (2-3 minute pentru pastele proaspete, în cazul în care sunt din producție proprie) și apoi le strecurăm.

Până fierbe apa și pastele, pregătim sosul. Într-o crăticioară mică, dacă se poate antiaderentă (eu am luat una de la Ikea, minunată pentru sosuri), punem să se încingă două linguri cu ulei de măsline. Curățăm 2-3 căței de usturoi și îi zdrobim ușor cu lama cuțitului și-i aruncăm în uleiul încins. Îi lăsăm să danseze acolo până încep să-și schimbe culoarea, când îi pescuim cu o lingură de lemn și-i aruncăm căci și-au lăsat deja aroma de care aveam nevoie.

Adăugăm spanacul congelat și acoperim crăticioara, până se decongelează și se înmoaie, aproximativ 5 minute vor fi necesare. Dacă folosim baby spinach proaspăt, două minute sunt suficiente. Adăugăm apoi smântâna de gătit, amestecăm și lăsăm să bolborosească încă 2 minute, după care adăugăm și gorgonzola tăiată cubulețe. Când s-a înmuiat și ea, e gata sosul.

Totul e gata în 15 minute! Servim pastele cu mult sos și cu multă poftă, alături de jumătatea înfometată. Radu și-a meritat iar porția, încântându-ne cu minunatele poze de mai jos :).

3 Comments

  • Miriam
    24 octombrie 2011 at 20:20

    Draga Ana,

    ai facut o femeie insarcinata foarte fericita 🙂

    http://adventuresinflavorland.blogspot.com/2011/10/tagliatelle-with-gorgonzola-and-spinach.html

    🙂 🙂 🙂 Hugs.

  • Ana
    24 octombrie 2011 at 21:39

    Multumesc draga Miriam, acum stiu sigur ca nu am facut reteta asta degeaba

    Hugs 🙂

  • Ana Matei
    10 august 2012 at 15:10

    In Italia am mancat la o prietena, care si-a vandut apartamentul din Unirii, prin 2007, si si-a cumparat o casa (cu livada de maslini :P) in Toscana, paste cu brocoli, gatite asemanator. Poate incerci sa inlocuiesti spanacul cu brocoli si gorgonzola cu niste cubulete de branza topita simpla. Gustul este minunat :).

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.