Menu

Salată de vită cu ciuperci

Încheiem săptămâna dedicată mâncării chinezeşti cu o salată din carne de vită, ciuperci şi alte bunătăţi.
Poate vă va părea puţin cam complicată dar nu este chiar aşa.

Vă recomand ca atunci când o asezonaţi, să insistaţi şi pe condimente ceva mai puternice la gust, altfel, ea salata în sine va fi destul de simplă la gust.

Reţeta este luată şi adaptată din cartea 500 chinese recipes.

Ingrediente pentru 4- 6 persoane:

600 g carne de vită (de preferat muşchi)
30 ml ulei de măsline
2 ardei iuţi roşii
mici spre medii
1 ardei dulce roşu
225 g ciuperci (urechi de lemn în cazul de faţă, dar se pot utiliza şi agaricus, shiitake)

3 cepe verzi
2 căţei de usturoi
1 lime
15- 30 ml sos pentru peşte (aşa numitul Oister Sauce)
1 lingură de zahăr brun
1 mână de coriandru proaspăt
sare
piper
1- 2 linguri oţet de orez

1 salată (romaine, iceberg, varză chinezească)
175 g roşii cherry
1- 2 linguri de susan

Se pune la încins o tigaie sau un grătar pentru aragaz. Carnea de vită se curăţă de impurităţi, se înveleşte în folie alimentară şi se bate cateva minute pe toate părţile. Apoi se asezonează cu sare, piper şi se pune în tigaia încinsă. Se lasă 4- 5 minute pe fiecare parte.

Se lasă la răcit aproximativ 15 minute, apoi se taie în fâşii cât mai subţiri.

Într-un wok se pune la încins uleiul de măsline. Se taie ardeii iuţi şi cel gras în fâşii subţiri şi se pun la călit împreună cu ciupercile lăsate întregi sau tăiate în jumătăţi.
Se lasă cam 5 minute amestecându-se din când în când. Se adaugă şi carnea de vită peste şi se reîncălzeşte împreună cu ardeii.

Ceapa verde se taie felii subţirele, usturoiul se zdrobeşte întâi cu lama cuţitului apoi se taie felii, iar împreună se amestecă cu sare, piper, sucul stors din lime, sosul pentru peste, zahărul brun, oţetul de orez şi coriandrul tocat mărunt alcătuind astfel dressingul salatei.

Într-un castron sau direct în farfuria în care se serveşte, se aşează salata taiată subţire, roşiile cherry tăiate în jumătăţi, carnea, ardeii şi ciupercile. Apoi se toarnă dressing şi se presară seminţe de susan.

Poftă bună!

3 Comments

  • Mihaela
    2 decembrie 2010 at 13:09

    Mmmmmm, ce bun arata! Se poate inlocui sosul ala de peste cu altceva si daca da, cu ce recomanzi ?

  • Cătălina
    2 decembrie 2010 at 13:11

    Vegetarian Oister Sauce se numeste si se gaseste la Mega.

  • Alice
    9 ianuarie 2012 at 17:35

    gasiti pe http://www.asianhomegourmet-online.ro si ciuperci urechi de lemn si sos de peste

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.