Menu

Pere umplute cu gorgonzola

Din seria începută acum câteva zile cu aperitive simple italiene, pe care le-am servit invitaţilor cu ocazia îmbătrânirii cu încă un an, face parte şi reţeta de astăzi: pere umplute cu gorgonzola. Simplu de preparat – sau mai degrabă aranjat, că nu e mai nimic de preparat la ele, rafinat şi cu un impact deosebit atât pentru ochi cât şi pentru papilele gustative.

Reţeta poate fi servită şi de vegetarieni, caz în care săriţi peste partea cu jambonul de parma.

Pentru 6 porţii ne trebuie:
6 pere (Williams sau Conference)
150g gorgonzola
100ml smântână (de gătit, 32% grăsime)
12 felii subţiri de jambon de parma (sau altă şuncă italiană crudă, în nici un caz nu înlocuiţi cu vreun fel de suncă fiartă)
o lămâie sau lime

Punem gorgonzola întru-un castron şi o fărmiţăm bine cu o furculiţă. Adăugăm smântâna şi omogenizăm cât mai bine. Stoarcem lămâia sau lime-ul şi păstrăm zeama la îndemână.

Apoi, spălăm perele şi le curăţăm pe rând de coajă, apoi le tăiem în jumătăţi şi cu ajutorul uneo linguri scobim cotorul. Stropim cu zeamă de lămâie pe ambele părţi fiecare jumătate de pară după ce este gata, să nu se oxideze. Luăm o lingură din amestecul de gorgonzola cu smântână şi o aşezăm în locul îl care a fost cotorul.

Le aşezăm pe un platou mare şi le servim cu jambon. Eu am împuns fiecare felie de jambon de mai multe ori într-o scobitoare, şi apoi am înfipt-o în baza fiecărei jumătăţi de pară.

Poftă bună 🙂

Pozele au fost făcute, ca de obicei, de Radu. Radu este acum in Nepal şi se plimbă prin munţii ăia înalţi, să îi urăm să se întoarcă cu bine acasă :).

5 Comments

  • mariana
    29 noiembrie 2010 at 22:58

    …aceste pere cu fundite si puii in lapte sper ca vor sta pe masa noastra, curand!

  • Cătălina
    30 noiembrie 2010 at 6:46

    Succes 🙂

  • Maya
    15 aprilie 2011 at 14:27

    Îmi place mult combinatia! Multumesc pentru idee!

  • Ana
    15 aprilie 2011 at 14:28

    Cu foarte mare placere si te mai asteptam pe la noi 🙂

  • Stelii
    31 ianuarie 2013 at 20:56

    Foarte bune ,excelente

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.