Bruschette cu caracatiță

Cu ceva luni în urmă am cumpărat o caracatiță care s-a dovedit a fi îndeajuns de mare încât să o folosesc la 3 feluri de mâncare. O parte am băgat-o în paste. O alta am fript-o în tigaie și am acompaniat-o cu orez negru și ceva legume tinere. Și vin alb.

Și a treia parte a mers extraordinar de bine pe pâine prăjită, cu shiitake și sos de pătrunjel.

Dar să vă povestesc pe scurt. Așadar, când aveți un surplus de caracatiță fiartă (că nah, crudă nu merge), folosiți un tentacul gras și pentru două bruschette mari și îndestulătoare.

Ingrediente pentru bruschette cu caracatiță (2 porții)

2 felii mari de pâine (eu am avut cu maia, dar nu mai țin minte de unde), oricum cât mai bună să fie
1-2 tentacule caracatiță gata fiartă (zic două că poate sunt mai mici, poate vă e foame grav)
3-4 ciuperci shiitake proaspete (se găsesc în magazinele mari) sau uscate și rehidratate
1-2 linguri de sos de pătrujel ca în rețeta de aici
unt pentru prăjit pâinea
un cățel de usturoi
sare, piper după gust

Dacă nu vreți să faceți chiar sosul acela, e OK orice pesto/sos cu pătrunjel și nuci și usturoi.

Se încinge o tigaie. Feliile de pâine se ung pe o parte cu unt și se prăjesc în tigaie (prima dată pe partea cu unt apoi pe partea fără).
Tentaculele se taie felii, la fel și ciupercile shiitake. Se pun în tigaie cu puțin unt și se perpelesc pe toate părțile. Se amestecă cu sosul de pătrunjel, se lasă deoparte.
Feliile de pâine prăjită se freacă pe o parte cu cățelul de usturoi. Se pun bucățile de caracatiță. Se servește alături de-o salată din frunze tinere de diverse, plus lăstari, dacă vă plac.
Tadaaa!

Etichete: , , , , , ,

Lasă-ne un comentariu