Menu

Du-te să-mi faci un sandwich. Te rog!

Într-o seară când lucram niște fotografii iar Juha se relaxa cu niște Dark Souls II, îl aud deodată: „– Du-te să-mi faci un sandwich.” Probabil că a zărit o urmă de crimă în privirea mea, pentru că a întrebat cu zâmbetul pe buze: „Te rog?”

„- Numai dacă îmi aduci o bere din frigider.” I-am răspuns.
„- Imediat!”

Așa că din gluma aceasta, pentru că față de explicațiile din linkul de mai sus, treaba asta chiar e o glumă, s-au născut tot felul de sandwichuri în timp. Câteodată le-am făcut eu, câteodată el. Dacă sunteți fani sandwichuri, există un site scris de o tipă care a publicat timp de un an câte o rețetă pe zi, pentru că prietenul său îi promisese că o ia de nevastă. Probabil tot în glumă. Omul s-o fi plictisit să mănânce pâine zilnic așa că cererea a apărut după 257 zile.

Dar nu despre asta vreau să vă povestesc. Ci despre o plantă pe care tocmai am cunoscut-o și care poate înlocui aproape cu brio wasabi-ul proaspăt. Se numește muștar Gigant Roșu și mi-a fost adus la degustare de către Gabriel Corbu de la Ecoshopping.ro ECOKULT. În sacoșa mare adusă de el mai erau câteva feluri de kale, mangold, spanac, salate, rucola. Proaspete, minunate, am mâncat zilele astea cât am putut 🙂 Două dintre verdețurile acestea au intrat și în această rețetă de sandwich.

Să vă explic:

Ingrediente pentru 2 sandwichuri mari cu brânză de capră, bacon și rucola

2 mini baghete cu mac (pot fi și cu altceva, desigur)
1 rulou de brânză de capră (din acela numit Buche, care se topește, nu cel cu multă apă), are cam 150 g
8 felii bacon
2 mâini de rucola
3-4 frunze tinere de muștar gigant roșu
(cele bătrâne sunt foarte mari așa că am folosit tinere)
100 g coacăze roșii
1 lingură melasă/miere
30 g unt

În primul rând, se pune o tigaie pe foc și se rumenesc toate feliile de bacon. Cât le întoarcem pe ele pe toate părțile, coacăzele se pun într-o crăticioară împreună cu melasa și se pun la fiert. Se fierb până se obține o dulceață legată. Important e să nu se uite vasul pe foc.

Mini baghetele se taie în jumătăți pe lungime, se ung cu unt. Se așază apoi câte două felii de bacon rumenit (poate fi chiar crocant) pe fiecare bucată de pâine. Se adaugă felii de brânză de capră pe feliile care vor fi baza sandwichului, se toarnă dulceață de coacăze, se pun frunzele de muștar roșu rupte și apoi rucola.

Se aducă feliile care vor fi în sus peste cele de jos. În tigaia în care s-a rumenit baconul se pun sandwichurile și se lasă pe foc mic mediu până când brânza începe să se topească și să curgă ușor. Se servesc calde.

Evident, am avut o mică problemă cu ele. Erau oarecum greu de mușcat așa că data viitoare o sa iau ceva pâine cu maia de la Pain Plaisir sau de unde oi găsi, și voi repeta aceste sandwichuri între felii mai subțiri. Promit.

Până atunci, am căutat ceva idei și pe la colegii din blogosfera românească:

Cea mai cea rețetă vine de la Andreuța, Tastebazaar: cu ciuperci, mușchi și cașcaval
Apoi una formidabilă de la Andra, Mentă și rozmarin: cu ciuperci, ceapă coaptă, brânză Comte

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.