Menu

Salata de ouă de după Paște

Din copilărie știu că după sărbătoarea Paștelui urmează rețetele în care trebuie să folosim surplusul de ouă. Bunica roșea peste 100 bucăți pe care le împărțea în familie. Mama a înroșit și ea vreo 40 și cum copiii s-au bătut și ciocnit la greu fără să poată mânca tot ce au învins, am luat acasă vreo 6-7 bucăți cu gândul să fac munavoi și salată de ouă.

Fiecare cu ale lui așa că: în loc de suc de lămâie puteți pune oțet de mere/vin, oțet balsamic.

Ingrediente pentru salată de ouă (2 porții)

4 ouă
4 fire sparanghel + 1 fir pentru ornat
1 fir ceapă verde
2 fire usturoi verde
60 g unt
1 linguriță muștar de Dijon
4-5 castraveciori murați
Plăntuțe: 10-20 frunze de măcriș roșu, 5-6 de limba mielului (Borago officinalis- are un gust plăcut de castravete proaspăt), 5-6 plăntuțe mazăre verde, un buchețel de plăntuțe de muștar și unul de ridiche roșie
puțin ulei (de măsline)
suc de la o jumătate de lămâie
sare

Cele patru ouă se decojesc, se taie bucăți mai mici. Untul se topește, se amestecă cu suc de lămâie și muștar și se pune peste ouă. Se adaugă apoi castraveciorii murați (în oțet) tocați sau feliați, ceapa verde tocată mărunt, usturoiul verde tocat mărunt, plăntuțele (microgreens).
Se încinge uleiul într-o tigaie, se taie bucăți mici sparanghelul și se lasă la rumenit vreo 5 minute). Se pun peste salată, se sărează, piperează, amestecă. Se ornează cu microgreens. Se servește cu pâine proaspătă sau prăjită.

Note

Alte salate din ouă găsim și la:

Savori urbane- cu maioneză și ceapă
Andie- cu avocado și maioneză vegană
Le Blog Piquant- cu sos de avocado
Sunny Side up- cu nuci și chili

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.