Menu

Inghetata cu dulce de leche

JW sos si inghetata de dulce de leche-136-Exposure1mic-Exposure2Aud de pe la fete (bloggerite si ele) ca au bagat inghetata de dulce de leche la Lidl.

Noi ne-am facut acasa, dar e drept ca ne-a luat cateva ore (adica de cateva ori mai mult decat drumul la magazinul cu pricina).

Zic „ne-a” dar de fapt Juha s-a ocupat de toata treaba, eu doar am ajuns acasa, am copt niste smochine si am finalizat-o. Ce e bine la aceasta reteta e ca nu necesita neaparat folosirea unei masini de inghetata. Este extrem de cremoasa si nu face cristale de gheata. In plus, necesita doar 3 ingrediente (exceptand timpul).

Asa ca rapid, iata de ce este nevoie.

Ingrediente pentru inghetata cu dulce de leche

1 cutie de lapte condensat (397 ml)
400 ml smantana dulce
Sare
(Maldon, grunjoasa de Guerande, de mare etc)

Primul pas e cel „greu”. Se pune cutia de lapte condensat intr-un vas cu apa si se lasa la fiert pe foc mic vreo 3 ore. Apoi se scoate si se lasa la racit.

Smantana dulce se bate pana devine frisca. Se pune peste dulcele de leche rece, se incorporeaza cu o paleta de silicon. Se adauga jumatate de lingurita de sare.

Se pune intr-un vas incapator si se lasa la congelator vreo 2-3 ore sau se baga in masina de inghetata cam 15-2 min (sau conform instructiuni) si apoi la congelator cam o ora.

Noi am copt niste smochine cu scortisoara pe langa, dar acum e vara asa ca puneti zmeura, afine, piersici peste si bucurati-va de una dintre cele mai cremoasa inghetate 🙂

Note:

Cum fac alti colegi de food blogging aceasta inghetata>

Alex Juncu- cu vanilie, ceva mai mult dulce de leche si nuci pecan prajite
Andreea Dianu pune si galbenusuri
Crazymothercooker: baga si niste lapte
Mihaela adauga nuci
Andie ii pune fistic si cocos feliat
Antonina are o reteta fantastica cu pepene galben si cirese confiate

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.