Menu

Salată de kaki și avocado

salata akaki-31În această dimineață am decis ca din când în când să pun câte o rețetă din cele pe care le pregătesc în meniurile mele (de foodcoaching).

La micul dejun merg de obicei pe porridge (voi scrie la un moment dat un post despre tipurile de terci (porridge) pe care le pregătesc), iaurt, smoothies-uri cu kefir, fructe și semințe de tot felul. Sunt combinate în fel și chip pentru mai multă diversitate și, de obicei, din mai multe grupe de nutrienți, pentru că, se știe, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Deunăzi văzusem o salată de kaki la Monica (Foodiefamily) pe facebook și am poftim la acest fruct. Mi-am cumpărat câteva și le voi încerca în diverse combinații.

Cea de azi, o puteți citi mai jos. Rețeta ia maxim 10 minute, necesită și puțin foc dar nu este obligatoriu.

Salată de kaki și avocado- ingrediente pentru 1 porție

1 kaki bine copt
1 jumătate avocado copt
și nu răscopt (cei mai buni se găsesc la Lidl, Billa, Auchan. La acest capitol am luat mereu plasă cu avocado de la Mega pentru că sunt necopți și durează o săptămână până îi pot mânca. Nu, merci.)
2-3 linguri semințe rodie
2-3 linguri germeni
– treaba asta o las la alegerea voastră. Dacă vă place mai picant puneți de ridiche, broccoli. Dacă vă place mai aromat folosiți de floarea-soarelui, mazăre (ai mei sunt de la Microgreens România și se pot găsi la Băcănia Veche.)
10 migdale crude

Eu am consumat salata fără dressing. S-a comportat foarte bine. Desigur, există și varianta cu, după cum urmează (se va folosi unul la alegere):

a. Dressing 1: 1 linguriță suc lămâie, o linguriță ulei măsline, sare (opțional), piper– se agită bine, se toarnă, se consumă.
b. Dressing 2: 1 lingură suc proaspăt de rodie, o linguriță ulei măsline– se agită bine, se toarnă, se consumă.
c. Dressing 3: 1 lingură suc portocale, o linguriță ulei măsline, un cățel mic de usturoi– se zdrobește usturoiul, se amestecă toate cele, se toarnă pe salată, se consumă.

Cum se pregătește salata: în primul rând, puneți migdalele într-o crăticioară, lasăți-le pe foc până se rumenesc- cam cinci minute- eventual le și agitați oleacă, să se rumenească pe toate părțile.

Curățați kaki-ul de coajă, înlăturați codița, tăiați felii (rotunde, pe lung- după gust).
Tăiați avocado în două, păstrați o jumătate, cea cu sâmbure o puneți într-o pungă, o înnodați la gură și o lăsați la rece. Pe cealaltă o tăiați felii subțiri.
Scuturați cu simț de răspundere niște sâmburi de rodie (din fruct). Cu toate video-urile de pe net, nu prea există variantă de scos sâmburi de rodie fără să apară și picăturile de suc pe ici colo (de obicei pe mobila proaspăt curățată, vase, pisică prea curioasă etc.

Puneți toate cele într-un vas încăpător. Adăugați germeni, amestecați. Turnați dressing (sau nu), amestecați.

Înfruptați-vă bucuroși. Nu uitați să beți și niște apă pe lângă cafeaua aceea păcătoasă. Dacă are și nițică lămâie în ea, cu atât mai bine.

Apropos, la Foodbloggers Conference 2014 a fost foarte frumos și educativ 😀 Găsiți aici imagini. Și aici. Și texte pe gustul meu aici– mulțumesc din suflet Laura pentru cuvintele de bine- și aici (adică la Oana și Diana a.k.a Savori Urbane).

Nutrition Facts
Per 200 g (1 portion)

Amount % Daily Value*
Calories 246
Total Fat 17g 26%
Sodium 10mg 0%
Total Carbohydrate 26g 9%
Dietary Fiber 20g 80%
Sugars 6g
Protein 4g 8%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Note:

Puteți încerca și varianta salatei de la: Alison’s Trials

1 Comment

  • […] sa aveti o simbata si o duminica bune!:) enjoy! L E:si incercati si salata cu kaki a Catalinei,Kiss The Cook,e minunata! This entry was posted in ceapa rosie, culinar-salate, kaki, salata verde on […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.