Menu

Supă picantă de porumb

Se făcea că acum vreo doi (sau trei) ani am decis ca pentru noaptea de Revelion să gătim chestii mexicane. Cu puţin noroc am găsit avocado foarte bun aşa că am trântit un castron mare şi neruşinos de guacamole, am cumpărat nachos (n-am avut timp să-i fac chiar eu), am pregătit o tavă mare de chiles rellenos (ardei graşi copţi umpluţi cu brânză) cu sos iute iute şi supă picantă de porumb.

 

Am tot zis că repet supa aceasta ca s-o public şi pe site pentru că tare bună a mai fost. Şi cum de curând am primit o cutie cu bunătăţi de la Sun Food, incluzând şi porumb în vid, am decis să repet supa.

De data aceasta i-am adus nişte modificări faţă de reţeta originală după care m-am inspirat.

Ingrediente

680 g boabe porumb (în vid, proaspăt)- echivalentul a două cutii
1 ardei gras roşu
200 ml smântână dulce
(30% grăsime)
2 l stock de legume (sau apă)
1 ceapă mare
4-5 căţei de usturoi
30 g unt
1/4 linguriţă piper negru măcinat
1 linguriţă paprika afumată
1 linguriţă ardei iute Chipotle
1/2 linguriţă sare
câteva frunze de coriandru verde (sau uscat)

În primul rând se toacă ceapa mărunt, se strivesc căţeii de usturoi şi se toacă şi ei mărunt. Se pun la călit într-o oală încăpătoare în untul topit.
Ardeiul gras roşu se pune la copt pe toate părţile, se lasă acoperit într-un vas acoperit câteva minute şi apoi se curăţă de coajă. Se toacă cuburi.
După ce ceapa devine translucidă, se pun şi boabele de porumb (scurse în prealabil de lichid) şi se lasă la călit 2-3 minute. Se toarnă apoi stockul de legume, se acoperă cu capac şi se lasă la fiert pe foc mediu cam 30 minute.

Separat, ardeiul gras copt se amestecă cu smântâna dulce şi se pasează cu un blender. Se pun toate mirodeniile şi se încorporează.

După ce s-a fiert porumbul, se ia de pe foc, se toarnă amestecul de ardei şi smântână, se omogenizează şi se pasează. Eu nu pasez de tot această supă pentru că îmi place să găsesc şi boabe întregi de porumb.

Se serveşte fiebinte ornată cu frunze de coriandru.

Notă:

Reţete de supă de porumb mai găsiţi şi la:

1. Laura Adamache- cu dovlecei
2. Ina Tudoran- vegană, cu cartofi
3. Ama în bucătărie- vegetariană, cu cartofi şi smântână
4. Andreea Chinesefood- chinezească, cu ou
5. Ioana Tone- cu conopidă

6 Comments

  • Alexandra
    13 ianuarie 2014 at 13:53

    Arata super-bine si cum suntem mari fani de supe-crema, cred ca o voi incerca cat de curand!

  • Cătălina
    14 ianuarie 2014 at 14:55

    Inseamna ca trebuie sa o pasezi ceva mai mult El am lasat-o cu bucati mai mari.

  • Anca Sandu
    30 ianuarie 2014 at 20:53

    i remember that guacamole. and the soup!

  • […] Pentru acest proiect programasem o supă de avocado (dar am luat la pipăit ultimele stock-uri de avocado de prin magazine și-am concluzionat că sunt mai bune de spart capete decât de pasat și mâncat). Făcusem și-un chili con carne dar îl publicăm în altă zi că nu mai avem timp. Pe site, în schimb, puteți găsi: guacamole, avocado cu salsa de roșii, supă picantă de porumb. […]

  • Lupu'
    12 septembrie 2015 at 21:34

    Ioi, excelenta. Sunt la a 3-a portie. Perfect completat puzzle-ul cu boiaua afumata. I-a dat o aroma fantastica.
    Eu am incercat-o cu apa. Poate o sa vina momentul cand voi repeta reteta dupa ce voi invata sa prepar si stock-ul.
    Multam’ de idee

  • Cătălina
    22 septembrie 2015 at 7:58

    Eh, credeam ca nu este necesar dar uite, voi publica o reteta de stock. Sau doua. Dar cred ca vei gasi si pe alte site-uri. Pana la urma vorbim de o supa de legume sau de oase (de pui, vita, peste). E „dificila” doar pentru ca trebuie fiarta mai multe ore.

    Am un stock de vita in draft de ceva vreme. Il public curand.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.