Menu

Îngheţată de pepene galben și busuioc și cum să câștigi o mașină de înghețată

Inghetata de pepene galben si busuioc mici-14Cu măiestrie și talent zic eu. Și cu imaginație.

La un moment dat, în această viață, mi s-a stricat mașina de făcut înghețată. De curând mi-am luat alta nouă (am testat-o pentru acest post).
Și dacă tot am luat-o m-am gândit așa: undeva, în țara asta cineva are nevoie de o mașină de făcut înghețată. (Desigur, există și nevoi vitale, mai mari, mai importante dar eu mă rezum momentan la aceasta).

Așadar, m-am gândit să fac cadou una nou nouță, același model ca a mea. Nu știu încă cine va beneficia de ea- iar dintre prieteni și bloggeri mi-a fost greu să aleg așa că organizez un concurs.

Ce este de făcut?

Dacă dorești această mașină de făcut înghețată (vezi imagini), va trebui să creezi o rețetă pentru acest concurs. Una care să mă facă pe mine și pe celelalte două membre ale juriului să ne dorim să reproducem musai acea rețetă, pentru că fără ea nu se poate. 🙂

Când zic celelalte mă refer la Andie și la Andreea. Câteștrele ne vom uita la imagini, vom citi rețetele și vom încerca să ne imaginăm gustul fiecăreia. Vom aprecia creativitatea, aspectul îngrijit, folosirea ingredientelor sănătoase.

Condiții de participare:

1. Să activați pe teritoriul României sau să ajungeți la un moment dat (anul acesta) în România ca să vă pot înmâna/ trimite mașina.
2. Toate imaginile (puteți trimite 1-3/ rețetă) să fie ale voastre sau să aveți drept de a le folosi (pot fi ale soțului/ prietenului, de exemplu- făcute la preparatul în cauză).
3. Rețeta în sine să vă aparțină sau dacă vă inspirați de undeva, să specificați sursa.
4. Reţeta trebuie publicată pe blogul personal sau, dacă nu aveţi, trimisă la adresa de mail concurs.kissthecook[at]gmail.com.
5. Rețeta nu trebuie să conțină semipreparate (tip praf de budincă, praf de înghețată și altele asemenea).
6. Aspectul îngrijit al imaginilor ne va ajuta să jurizăm mai bine rețeta respectivă așadar, imaginile difuze (out of focus), distorsionate sunt un minus.

Pe lângă mașina de înghețată, câștigătorul locului I primește o invitație de a i se publica această rețetă în revista VEG, numărul doi/ toamna 2013.*

Aceeași invitație este valabilă și pentru cei/cele de pe locurile 2 și 3.*

Cam atât 🙂

Vă dorim mult spor și mult succes!

Aștept rețetele cu link/ text (dacă nu aveți blog), nume concurent, nume rețetă, 1-3 imagini la adresa concurs.kissthecook[at]gmail.com. Concursul începe astăzi, reţetele se acceptă până pe 31 august 2013, 23:59, iar câştigătorul va fi anunţat pe 5 septembrie 2013.

***

Îngheţată de pepene galben și busuioc

Ingrediente pentru 4 porții

500 g pepene galben cât mai rece (din cel cu pulpă verzuie)
150 g iaurt 10% rece (sau procent mai mic dacă sunteți la o dietă lowfat)
1 linguriță miere/ melasă (opțional)
1 rămurică busuioc verde

Se curăță pepenele galben de coajă, se taie cuburi mici (trebuie să vă rămână cantitatea de mai sus). Alături de iaurt, busuioc și lingurița de miere/ melasă se pun într-un robot de bucătărie și se pasează bine.

Se instalează mașina de înghețată- vasul trebuie ținut cel puțin o zi la congelator. Se pornește, și în timp ce funcționează, se toarnă baza de sorbet.

Se lasă cam 15 minute.

Nu turnați crema pentru înghețată/ sorbet înainte de a porni mașina. Se formează un strat înghețat pe pereții vasului și paletele se vor bloca ceea ce va duce la ruperea lor- eu așa mi-am stricat prima mașină de înghețată.

Se poate servi imediat pentru că are consistența corectă sau păstra la congelator.

Valori nutritive per porție, aproximativ 165 g (varianta cu melasă):

103 kcal
Carbohidrați: 15g
Grăsimi: 4 g
Proteine: 3 g

***

Nota * Pentru revista VEG imaginile trebuie să întrunească anumite condiții tehnice: să fie pentru format print și web, clare, cu un white balance corect, compuse corect, nedistorsionate. Vă mulțumim pentru înțelegere.

28 Comments

  • […] monserilor! Cata da o masina de inghetata si eu o ajut! E cam asa: va uitati la ea pe site si vedeti conditiile de participare, apoi noi (Cata, subsemnata + Andruta) ne uitam pe retete si o alegem pe cea care ne-a placut cel […]

  • pansy
    5 august 2013 at 12:08

    ce inseamna format print si web ? pentru print banuiesc ca rezolutia trebuie sa fie 300 dpi, dar dimensiunea?

  • Cătălina
    5 august 2013 at 12:16

    Dimensiunea nativa a aparatului si rezolutie 150-300 dpi pentru print, iar pentru web nu stiu sigur, trebuie sa o contactezi pe Andie 🙂

  • Andie
    5 august 2013 at 13:02

    Pansy, dimensiunea pentru web o facem noi daca ne dai fisiere la marime maxima cu rezolutie 300 dpi 🙂

  • Sava Mihaela
    5 august 2013 at 21:13

    Neaparat trebuie sa fac o inghetata! I have to fight for this beauty!

  • Cătălina
    5 august 2013 at 21:19

    Go, go Miha! Te astept 😉

  • Viviana
    6 august 2013 at 9:46

    Am facut si noi o reteta de inghetata cu frimituri de paine caramelizate, am facut o petru vara dar se potriveste concursului:).Reteta: http://deabrutaria.wordpress.com/2013/06/03/inghetata-cu-frimituri-de-paine/

  • Cătălina
    6 august 2013 at 10:44

    Buna Viviana, reteta e foarte frumoasa si o voi incerca in curand, dar pentru acest concurs trebuie sa daci una noua asa cum este specificat mai sus. Multumesc!

  • MihaelaS
    11 august 2013 at 9:21

    Ce fruuuumoooos ! Deja am o idee si timpul este suficient pentru a o pregati ! Dragut !

  • Andreea D.
    14 august 2013 at 0:03

    Eu tocmai ce am terminat o îngheţată cu nuci şi ciocolată preparată în casă. Eram cam sceptică la început dar a fost absolut delicioasă. Acum am să încerc reţeta ta cu pepene căci am cumpărat unul mare şi se pare că nu prea mai avem poftă de el.
    Am să pregătesc şi eu o îngheţată pentru concursul tău!

  • Cătălina
    14 august 2013 at 11:00

    Te astept la concurs. Iar daca nu ai facut inca inghetata, lasa iaurtul cateva ore la scurs. S-ar putea sa iasa si mai cremoasa inghetata 😉

  • domnite
    14 august 2013 at 14:48

    Cat de rapida este aceasta masina de facut inghetata, ce cantiate de inghetata poate face?

  • Cătălina
    14 august 2013 at 14:52

    „Masina preparat inghetata IM280 marca Kenwood, va ofera o delicioasa inghetata facuta acasa in 15-30 minute datorita functiei sale de inghetare rapida si a vasului de inghetare cu un volum de 1,5 litri, care este dublu izolat.”

  • Diana
    23 august 2013 at 8:09

    Dar nu-i musai sa pregatim o reteta de inghetata, nu? 😀

  • Cătălina
    23 august 2013 at 8:38

    Poate fi sorbet, inghetata, frozen yogurt, baked alaska (cu inghetata facuta in casa), tort de inghetata (cu inghetata facuta in casa). 🙂

  • diana
    25 august 2013 at 20:26

    ati primit vreo reteta si daca da ,unde o / le putem vedea ?

  • Cătălina
    25 august 2013 at 20:49

    Buna seara, am primit cateva retete pe care le voi publica impreuna cu cele care mai vin, pe data de 1 septembrie.

  • […] după ce-mi fac rost de mașină de făcut înghețată va fi și mai ușor….nu va mai trebui să aștept o noapte ca să am înghețată […]

  • corina
    27 august 2013 at 12:51

    ice cream in the making 🙂 o pun maine pe blog

  • Cătălina
    27 august 2013 at 13:10

    Wohooo, te astept cu drag 😉

  • […] cum am citit postul Catalinei despre inghetata si concurs m-am hotarat sa particip la concurs, nu de alta, da stiu pe cineva care […]

  • Cătălina
    29 august 2013 at 8:49

    Corina, am primit reteta iar lista o voi publica pe 1 septembrie.

  • […] Cătălina s-a gândit să facă o faptă bună și să dea cadou o mașină de făcut înghețată unui suflet trist fără de mașinărie. Ca să pot să intru în concurs a trebuit să fac o rețetă convingătoare de înghețată și pentru că în ultimul timp sufăr de obsesia busuiocului și m-a apucat nebunia cu uscatul roșiilor, mi-am zis să fac o înghețată cu ele! Cum vă spuneam, m-am apucat de uscat roșii. Am cumpărat niște roșii prunișoare, le-am tăiat în sferturi și le-am scos semințele. Le-am așezat într-o tavă de cuptor pe foaie de copt și le-am presărat cu sare de mare (nu prea multă). Le-am ținut vreo 2 spre 3 ore în cuptorul încins la minim. Le-am verificat din când în când să nu se ardă. Când s-au uscat le-am lăsat la răcit ca mai apoi să le pun în borcan cu busuioc uscat, vreo 2 ardei iuți (din aia mici de tot) și 4 căței de usturoi. Am turnat ulei de măsline până s-a umplut de tot borcanul și l-am lăsat 2 zile în frigider să se combine aromele. […]

  • Cretu Veronica
    31 august 2013 at 17:24

    Buna Catalina,
    am pregatit si eu pentru acest concurs o inghetata,zic eu foarte buna.
    http://laverainbucatarie.blogspot.ro/2013/08/inghetata-cu-stafide-si-aroma-de-rom.html

  • Cătălina
    31 august 2013 at 18:01

    Buna Veronica, iti confirm aici ca am primit reteta si ca o luam in considerare. O zi frumoasa sa ai!

  • […] Nu vor fi incluse în jurizare rețetele publicate înainte de 5 august. Acest lucru este prezentat în postul de deschidere a concursului. […]

  • […] mai bună înghețată de fistic. Pe cuvânt de blogger culinar. Am ajuns la ea după un concurs organizat chiar aici, la care una dintre participante de trimis această bunăciune. De la ea am ajuns pe un blog pe […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.