Menu

Profa’ de fizică a blogosferei culinare românești. Adică Brîndușa- Cooking with my soul.

Brindu mari-90mica bwAh, nu ştiaţi că e profă de fizică? Şi eu am aflat după o vreme. Adevărul e că de câte ori mă văd cu prietenii din blogosfera culinară nu-mi stă mintea la profesiile lor. Am sta de vorbă ore în şir despre mâncare, emisiuni culinare, filme de profil şi uneori cursuri de profil.

Aşadar, despre Brînduşa numai de bine, este o doamnă tipă tare la locul ei, pe placul meu- acel gen de om care, dacă poate, creşte o parte din ingredientele cu care găteşte (adică are grădină). Ştie ce pune în farfurie şi mai ales cum.

Şi îi plac S.F.-urile, atât cărţi cât şi filme. Şi să facă pâine cu maia (şi face, nene). Şi să împartă cu alţii în mod altruist din cunoştinţele ei şi din obiectele ei. Şi mirodeniile!

Ce spune Brînduşa despre ea: Hello! Mă numesc Brînduşa şi mă bucur să te întâlnesc. Nu ne cunoaştem încă, dar cu timpul sper să devenim prieteni.
Am trecut de mult de anii copilăriei, aşa că nu mă mai pot juca în nisip. Acesta este acum locul meu de joacă.

Joaca de-a bucătarul. Nu am studii în domeniu şi nici nu îmi doresc să câştig bani din asta. Îmi îndrăgesc prea mult meseria ca să renunţ la ea.
Tot ceea ce postez pe blog este apoi mâncat de familie, prieteni, colegi şi cine se mai găseşte prin preajmă. Hobby-ul acesta a început acum aproximativ un an doi ani, nici eu nu ştiu cum. Vroiam mai de mult să am un blog şi, cum în domeniul culinar mă pricepeam cel mai bine, am zis hai să incerc. Şi îmi place tare mult. Mi-aş dori să pot face fotografii mult mai bune, dar până una alta camera mea foto atât poate. Îmi doresc ca Moş Crăciun să îmi aducă una nouă. 😛

Îmi place enorm mâncarea Indiană. De aceea, în multe reţete vei găsi condimente cu nume ciudate. Toate sunt cumpărate din România. Dacă vrei să mă întrebi despre ele, cu mare drag îţi răspund.

M-am gândit să numesc blogul meu „Cooking with my soul” pentru că aşa cred eu că trebuie să decurgă gătitul: din tot sufletul. În definitiv, şi asta e o hrană a sufletului, nu? 🙂
Discuţiile cu prietenii sunt foarte plăcute, aşa că abia aştept comentariile tale. Îţi mulţumesc pentru vizita şi ne mai vedem.

PS: Scriu reţetele şi în limba engleză pentru că mă vizitează multă lume care nu ştie limba română şi Google Translate nu traduce foarte inteligibil. Cum nu stăpânesc foarte bine această limbă străină, e posibil să apară unele greşeli. Dacă e aşa, îmi poţi spune, nu mă supăr.

Vă las mai departe cu imaginile.

***

În altă ordine de idei, şi în afara postului de mai sus aş dori să menţionez următoarele:

1. Proiectul „Portrete de bloggeri culinari” nu se vrea unul aducător de faimă pentru mine. Şi nici aducător de trafic.
2. Acest proiect, care mie îmi este foarte drag, a fost deschis pentru a prezenta oamenii din spatele blogurilor culinare (aceia care vor accepta acest lucru).
3. Nu este nicio problemă dacă vrei să participi împreună cu familia.
4. Nu este nicio problemă dacă nu vrei să participi din diverse motive. Nu este obligatoriu.
5. Nu sunt cosmetician- nu pot repara oamenii dpv estetic; nu mă pot repara pe mine darmite pe alţii. Îi pot pune însă într-o lumină favorabilă. Îi pot arăta aşa cum sunt. Ideea este ca oamenii pe care îi fotografiez să fie cât mai naturali cu sau fără cosplay.
6. Acest proiect şi tot ceea ce include el este suportat atât financiar cât şi de orice altă natură de către mine- şi mă refer la deplasări, cazare, mâncare, studio, echipament etc. Nu aştept şi nici nu accept donaţii. Nu cer bani pentru şedinţele foto- deci nu mă mai întrebaţi cât costă x şi y chestie :).
7. Şedinţa foto trebuie să fie o plăcere pentru ambele părţi iar dacă nu te simţi confortabil, discutăm, vedem ce nu merge, reparăm.

Mulţumesc tuturor celor ce au acceptat până acum cât şi celor care sunt pe lista de aşteptare. Îmi face multă plăcere să vă cunosc faţă în faţă, să avem o discuţie la aceeaşi masă şi nu despărţiţi de nişte monitoare.

Dacă doriţi să participaţi la acest proiect, vă rog mult să folosiţi formularul de contact sau pe cel de pe pagina de Facebook a Kissthecook.ro.

8 Comments

  • Ile
    25 iulie 2013 at 13:47

    E un proiect deosebit de frumos și te felicit din inimă și pentru idee și pentru poze! Toate mi se par nemaipomenite!! Așa am ajuns să cunosc mai bine oamenii de dincolo de monitoare, exact cum zici! Într-o zi sper să ne întâlnim și noi la o sedință foto! Spor în continuare!

  • Mihaela Sava
    25 iulie 2013 at 17:50

    Cat de frumos e descris acest proiect. Iar tu, Catalina, esti chiar asa cum pari: comunicativa, relaxata…rabdatoare. Multumim!

  • svea
    25 iulie 2013 at 18:21

    Felicitari pentru proiect! De-abia acum te-am descoperit, dar voi reveni, cu siguranta! Frumoasa poveste, iar fotografiile sunt extrem de inspirate si de reusite! Spor in continuare in tot ceea ce intreprinzi!

  • gaby_d
    25 iulie 2013 at 18:43

    Minunat! Frumos proiect!
    Brandusa este o dulce iar tu o profesionista. Bestiale pozele!

  • Brindusa
    25 iulie 2013 at 23:18

    Vaaai ce frumos. Cand ma uit la Einstein cu limba scoasa, inca ma prapadesc de ras :))))
    Multumesc muuuuult Cata! <3

  • Cristina
    26 iulie 2013 at 14:05

    Simpatica foc!!!

  • Alex
    14 septembrie 2013 at 21:24

    Hahahaha! Excelent, nota 1000/10 pentru creativitate. Foarte bune pozele si in special inspiratia. Felicitari, felicitari de 10 ori! Bravo.

    Si Dumnezeu a zis http://www.rsc.org/images/hair-polymer_c2py20040f_250_tcm18-216158.jpg [http://www.rsc.org/chemistryworld/News/2012/March/binding-polymer-to-hair.asp] si hopa mustata lui Albert, haha. Ce seara placuta am acum!

    Multumesc.

  • […] Fotografie @KissTheCook.ro […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.