Menu

Portrete de bloggeri culinari

De ceva vreme fotografiez oameni. Mi-am zis că e vremea să mai scot nasul din oale și să fac și portrete. Momentan, le fac în studio pentru că este destul de frig și nu m-aș aventura afară. Și nu pentru că nu mi-ar plăcea iarna ci pentru că seria pe care am început-o se bazează și pe o grămadă de recuzită pe care nu știu unde s-o duc și nici cum s-o feresc de udătură cât timp fotografiez.

Modelele mele sunt oameni simpli și în mare parte îi știți. Și dacă nu îi știți încă, nu-i nimic. Este un moment numai bun să o faceți. Nu veți fi în pierdere, ba dimpotrivă.

Sunt oameni simpli ca mine și ca tine dar cu aceeași pasiune frumoasă: gătitul. Iar în afara de aceasta, m-am decis la un moment dat să descopăr și altele, de care să mă ajut în realizarea portretelor lor.

De ce? Cum? M-a întrebat ieri Cristina, una dintre bloggărițe.

Pentru că în spatele majorității celor ce gătesc mâncăruri bune în blogosfera românească fie ea locală sau din diaspora se află niște oameni frumoși, muncitori, care pun multă pasiune și mare parte din timpul lor liber pentru a vă ține la curent cu noutățile gastronomice.
Pentru că acești bloggeri sunt în primul rând oameni și au sentimente, vise și pasiuni.

Pentru că vrem nu vrem gusturile se schimbă în timp, mâncăm românește dar tragem cu ochiul și la vecini și mâncăm și de pe la ei. Și pentru că era natural să se întâmple acest lucru, în afară de morcovi, ceapă și mere, acum găsim în magazine și chiar în piață legume/ fructe importate de pe la vecini: anghinare, sparanghel, kaki, litchi, cartofi violeți, ciuperci enoki etc. Și pentru că era natural să se întâmple acest lucru, acum găsim în magazine și sos de soia, apă de trandafiri, melasă de rodii, zahăr muscovado, mirodenii și condimente de peste mări și țări*.

Și acest lucru se datorează și lor, bloggerilor culinari, care-și fac temele și vin către voi cu rețete originale sau inspirate și vi le prezintă în imagini frumoase și muncite.

Așadar, pregătiți-vă să îi întâmpinați cum se cuvine pe cei pe care îi citiți de atâta vreme și de la care vă inspirați când gătiți ceva bun. 🙂

Notă: *Apropos, dacă doriți să aflați mai multe despre ele, cea mai bună sursă de informare este pe site-ul domnului Radu Popovici, care citește, călătorește, fotografiază și apoi împarte cu restul lumii impresiile lui despre gastronomia altora, despre legume, fructe, mirodenii și condimente folosite pe alte meleaguri.

– Va urma –

4 Comments

  • Cristina
    27 ianuarie 2013 at 0:13

    Astept cu nerabdare sa ii cunosc mai bine… Iti multumesc pentru faptul ca te-ai gandit la mine ca parte a acestui proiect frumos. Te pup!

  • sisterskitchen
    28 ianuarie 2013 at 11:02

    Frumoasa idee:)

    Ps:Multumim**

  • Andie
    28 ianuarie 2013 at 12:33

    Ce sa zic, abia astept sa-ti imbulinez blogul!

  • Magda Adina
    8 februarie 2013 at 23:09

    Minunate randuri , iar pozele superbe pe care le faci fetelor , le urmaresc fara sa clipesc !!! Bravoooo , Catalina !!!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.