Menu

Workshop de fotografie culinară, Barbizon Steakhouse, F64, Lumea Reţetelor

Sună pompos, dar vă spun eu că e prietenos. Mai ales când un astfel de workshop este iniţiat de Barbizon Steakhouse, în colaborare cu F64, Lumea Reţetelor şi Reader’s Digest, şi mai ales când acolo te întâlneşti cu vechi şi noi prieteni şi-ţi mai faci şi alţii în plus.

După ce am primit mailul de la Cristina în care se spunea unde se ţine şi cine pregăteşte bucatele pentru workshop, m-am tot gândit la cine va ţine partea de fotografie. Şi am fost plăcut surprinsă să aflu că este chiar Radu, prieten bun şi foarte bun (şi răbdător) fotograf.

Aşa că în ziua cu pricina, înarmată cu aparatul şi cu speranţe mari am purces către Hotel Pullman şi apoi în cadrul lui către Barbizon Steakhouse. Din faţa hotelului am „cules-o” pe nerăbdătoarea şi mereu zâmbăreaţa Andie şi braţ la braţ am intrat în sala în care se strânseseră deja: Andreea de la Sevenscooking, Edith, Brînduşa, Cristina-Diva în bucătărie, Cristina de la Bake Haus, Sorin şi invitaţii lor.

Să nu uit să vă spun că ne-au întimpinat cu zâmbetul pe buze Cristina şi Ştefana, care au şi avut grijă de noi pe parcursul evenimentului împreună cu Ioana, Tiberiu, Kiko (de la F64) şi nu în ultimul rând Chef Dumitru Bucşa.

Ne-am îmbrăţişat prietenii, am făcut cunoştinţă cu alţii noi (Andreei de la 7 is cooking 4 2 îi ştiam site-ul cam de când l-a făcut şi mi s-a părut atâââât de timidă ^_^), am luat câte o cafea şi un ceva de-ale gurii, am scos-o pe Andie dintre sandwichuri şi a început treaba.

Chef Dumitru Bucşa a început magia în bucătăria lui, explicându-ne că va face două feluri de main course şi un desert pe care le va prezenta în două feluri (pe fiecare). Şi cuţitul toca rapid, vita şi foie gras-ul sfârâiau melodios pe plită, aparatele clickăiau lacome şi fiecare murmura pe limba lui făcându-i loc spre lumină şi subiecte.

Când Radu şi-a început lecţia cu noi, toţi eram cuminţi pe scaune ascultându-l şi băgând la cap detaliile pe care nu le cunoşteam sau le reînnoiam pe cele ştiute. Ne-a trecut prin tehnică fotografică, prin compoziţie şi prelucrare iar la final ne-a şi pus la treabă!

Mi-a plăcut că (spre deosebire de alte WS-uri la care am participat) aici lumea era curioasă, punea întrebări şi căuta soluţii pentru găsirea unui set-up corect în funcţie de ce avea fiecare pe acasă.

Eu m-am îndrăgostit de lumina naturală care venea prin ferestrele mari şi m-am ferit de bliţul cu softbox pe care Radu îl instalase pentru curs. Binenţeles că am plimbat farfuriile pe mese până am simţit că e timpul bun pentru a declanşa. Binenţeles că m-am blocat pe lumina aia pe care mi-o doresc cu ardoare şi la mine în casă.

Şi alţii la fel ca mine, ce-i drept. 🙂

La un moment dat, mergînd în viteză pe lângă masa de lucru a chef-ului am observat că fetele scoseseră la iveală spuma de mascarpone (ZOMG!) şi sosul de căpşuni… Am pus o frână bruscă, am chemat una bucată Andie şi una bucată Brînduşă şi am băgat câte o porţie pe şestache. Când ni s-a descoperit fapta, era deja prea târziu, mustăceam fericite, respirând greu. Şi asta le-a dat curaj şi celorlaţi să guste. Au fost minunate!

Să fiu sinceră, nici acum nu ştiu cum au trecut cele 4 ore. Poate că atunci câd te simţi atât de bine, timpul se poartă mai frumos cu tine şi se retrage în colţul lui.
Dar ştiu că mâinile mele au durut de la cadourile pe care gazdele au fost atât de bune să ni le dea.

Ah! Da, am aflat o chestie de la ei toţi. Aceeaşi nou formata echipă organizează un concurs de fotografie culinară. Nu ştiu despre voi dar eu o să particip!

5 Comments

  • Edith
    20 septembrie 2012 at 13:28

    Faina povestioara ta, la fel si pozele 😉

  • Brindusa @ Cooking with my soul
    20 septembrie 2012 at 17:10

    daaaaa mascarpone + capsuni = love
    buey, de ce nu mi-ai spus ca-mi statea parul ca o creasta? :))))

  • seven
    20 septembrie 2012 at 23:42

    teehee ^_^ i am glad to be acknowledged here. thank you muchies

  • catkitchen
    24 septembrie 2012 at 23:22

    Offfff , ce frumos !!!!! Am savurat si la Andie fiecare cuvintel si fiecare poza , iar acum , la tine !!!! Superb tot ce ati trait si invatat alaturi de acei oameni minunati !!!!

  • Cătălina
    24 septembrie 2012 at 23:38

    Da, a fost foarte frumos si relaxant si sper ca se va repeta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.