Menu

Clafoutis cu smochine, merişoare şi Porto

Azi am un post despre colegii mei şi dedicat lor. N-o să scriu prea multe, ca să rămână loc pentru reţetă. O scurtă prezentare la care am şi contribuit a făcut Carmen aici.

La acest post am muncit cinci oameni, apoi toţi am mâncat (în afara celor aflaţi în concedii (Sid şi Ioana), Dragoş şi Miha, care era la dentist 🙁 .

Adică, am avut trei modele şi doi fotografi. Şi o bicicletă frumoasă tare (a lui Andrei).

Am zis modele: eu, Andreuţa (mâinile ei) şi Carmen, am zis fotografi: Viorel, Costică şi eu la unele detalii.

Au mâncat după cum urmează: Şerban (el e, dar nimeni nu-l numeşte şefu’), Gabi , Vali , Bogdan, George, Marius, şi cei menţionaţi deja mai sus 😀

A fost bine, ne-am amuzat, tarta a ieşit gustoasă iar reţeta o găsiţi mai jos.

Ingrediente:

3 ouă
250 ml lapte
100 g iaurt gras
1 cutie lapte condensat
100 g făină de grâu albă

5 smochine proaspete
100 g merişoare proaspete (se găsesc acum la piaţă)
50 ml Porto (sau orice vin mai dulce, chiar coniac dacă aveţi la îndemână)
20 g unt (pentru uns tava)

Şi acum modul de lucru aşa pe viteză înainte: se bat ouăle bine, se adaugă laptele, Porto-ul.
Se amestecă.
Se adaugă laptele condensat şi apoi iaurtul.
Se amestecă.
Se pune făina treptat şi…
…se amestecă.

Se pun merişoarele (care vor sta la suprafaţă orice aţi face voi).
Se unge tava cu unt moale şi apoi se presară făină.

Se toarnă cumpoziţia în tavă. Se aşează frumos sau alandala smochinele tăiat felii.

Se bagă la cuptorul încins la 180 grade C vreo 40 minute. O să vă daţi seama după cum arată la suprafaţă şi pe margini că este gata (suprafaţă lucioasă, crescută, marginile desprinse de tavă).

Noi am mâncat cu drag şi spor, ceea ce vă doresc şi vouă.

12 Comments

  • Andie
    17 septembrie 2012 at 13:31

    Io un singur lucru m-am gandit cand am vazut poza cu nr. 2: „What you gon’ do with all that junk? All that junk inside your trunk?…” >insert black eyed peas theme song here< :))))) That is slang for: "girl, you hot!" :*

    Oh, si pozele sunt lovely, lovely, lovely!

  • Cătălina
    17 septembrie 2012 at 13:43

    Aww, merci Andie 😀 le-am mulţumit deja băeţilor care este.

  • sisterskitchen
    17 septembrie 2012 at 14:07

    Mi-nu-na-te poze si desertul pe masura! Misto la voi la munca:D

  • Cristina
    17 septembrie 2012 at 15:46

    very funny! Imi place tare la voi la birou!!!!

  • Poliana
    18 septembrie 2012 at 12:41

    Wow, minunat totul, ca nu pot sa ma rezum doar la reteta. Pozele sunt de vis, iar prezentarea m-a incantat!

  • nicoleta
    18 septembrie 2012 at 23:08

    Bai, data viitoare sa ii pui o felie mica, mica, mica lui Marius la pachet ca sa guste si papilele mele :))

  • Cătălina
    18 septembrie 2012 at 23:10

    Bine sefa :))

  • The Wandering Oltean
    19 septembrie 2012 at 14:39

    Gorgeous! Pe toate fronturile!
    Smochine si porto rocks!
    Ignoranta… Merisoarele sunt un fel de coacaze?

  • Cătălina
    19 septembrie 2012 at 14:41

    Merisoarele sunt din aceeasi familie si seamana cu afinele (doar ca sunt rosii). La gust sunt amarui acrisoare si uneori astringente. In engleza: cranberries, cowberries, lingonberries (nu sunt sinonime ci sunt de mai multe feluri). Eu cred ca am avut cowberries.

  • Cătălina
    19 septembrie 2012 at 14:43

    Si da, m-am bucurat ca am gasit un echilibru intre toate gusturile de mai sus: dulce, amarui, acrisor, delicat si forte in aceeasi prajitura.

  • catkitchen
    24 septembrie 2012 at 23:08

    Zilele astea sper sa reusesc si eu sa fac un clafoutis cu smochine !!!! Imi place combinatia ta , si da , pozele sunt superbe !!!!!!!!!!!!!!!

  • Kadia
    5 decembrie 2012 at 18:24

    Poza pe care ai pus-o pe pinterest este magistrala si voiam sa vad cum e reteta. Iubesc clafoutisul, a devenit desertul meu preferat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.