Menu

Dulce Românie- provocarea lunii August (2012)

De ceva vreme urmăresc din umbră acest minunat proiect lansat de Mihaela. Prima dată am participat la invitaţia Brînduşei cu această reţetă iar în luna iunie am scris o poveste pentru Andie, cu caise şi lavandă.

Luna aceasta am plăcerea de a vă primi în casa mea şi de a vă propune o temă şi un ingredient. Dar mai întâi voi scrie care au fost până acum gazdele primitoare ale acestui proiect şi ce au propus ele invitaţilor lor (informaţii luate de pe site-ul Mihaelei):

1. În luna Octombrie 2010, provocarea a fost lansată la apă de De prin lume adunate cu ingredientul Dovleac.
2. În Noiembrie 2010, provocarea a fost găzduită de Furnicuta Boscodina cu doua ingrediente: Nuci şi Usturoi.
3. Luna Decembrie 2010 a fost una dedicată Peştelui şi fructelor de mare., propunere venită din partea Alison’s Trials.
4. Un an nou începe bine în Ianuarie 2011 cu voinicică (rucola) şi/sau ciuperci pe blogul pasiunilor culinare ale Alinutzei: Ciocolată şi piper.
5. Februarie 2011, luna iubirii şi a vorbelor dulci, ne aduce Ciocolata aleasă de Miha la Dulciuri fel de fel.
6. În Martie 2011, Carmen de la Bucătăria Furnicuţilor ne provoacă cu 2 ingrediente care duc o luptă plăcută când se urcă la cap: vinul şi cafeaua.
7. Mimi îşi suflecă mânecile până la coate şi ne propune în prag de Paşte, în Aprilie 2011, Bucate pe alese să gătim cu miere şi/sau miel.
8. În luna florilor, mai, plecăm pe tărâmuri îndepărtate tocmai la Alina de la Explora Cuisine şi primim de acolo „lista de ingrediente”: sparanghel şi dulce de leche.
9. În luna Iunie 2011, luna copiilor, Anto de la Dulcegării Culinare ne provoacă la o joacă de-a cireşarii, alegând Menta şi Cireşele.
10. Iulie 2011, a 10-a luna de Dulce Romanie: Flory de la Retete fel de fel ne propune ingrediente de vara: Fructe de padure si Busuioc.
11. Pe o vreme toridă (August 2011) Gaby de la Papa bun ne invită să gătim cu Pui şi/sau Prune.
12. Încep să se schimbe culorile şi să cadă frunzele în Septembrie 2011, aşa că Betty de la Betty’s Kitchen ne aduce în atenţie Vinetele şi Perele.
13. În Octombrie 2011, Dulce Românie împlineşte un an! Aşa că Raluca organizează petrecerea la ea pe blogul My Fancy Cake rugându-ne să pregătim Cupcakes şi să înterpretăm Ziua recoltei.

14. Şi uite aşa, începe al doilea an al proiectului Dulce Romanie, aşa că în Noiembrie 2011, Xandrinne şi ale ei isprăvi culinare ne pune pe masă mere şi hrean.
15. Luna decembrie atât de iubită pentru sărbătorile sale, ne găseşte pe blogul Cooking with my soul unde Brînduşa ne mărturiseşte că iubeşte ghimbirul şi ne propune să facem prăjiturele de Crăciun.
16. Ianuarie 2012 in noul an, după atâtea mese copioase, Mitinita s-a gândit să ne detoxifiem cu sau fără citrice.
17. Într-o lună plină de nămeţi şi viscole (Februarie 2012), Viorica de la Caietul cu retete să coacem ceva cu drojdie şi să pregătim reţete de dragoste.
18. Primăvara, sfios îşi face loc şi în Martie 2012, noua gazdă a Dulcei Românii Cristina’s Blog – Arome si culori a ales ca ingrediente pastele şi frişca.
19. În Timişoara, oraşul nostru de suflet, în Aprilie 2012, la Alina – Blog de sotie fericita am fost invitaţi să gătim cu mac şi specialităţi pentru Sărbătoarea Pascală.
20. Mai 2012, Andreea-Elena (Toata ziua in bucatarie) ne propune să ne luam la trântă cu Popeye, să-i sustragem spanacul şi să gătim lucruri delicioase cu el.
21. În Iunie 2012, Dulce Românie a ajuns în casa prietenei mele Andie’s Veggies: care, după multe peripeţţi ne-a făcut să pregătim ceva vegetarian sau ceva cu caramel la desert.
22. Luna Iulie 2012, şi iată că Simplu si Bun ne propune să folosim cel puţin două din ingredientele zmeură, vanilie şi brânză de capră trebuie folosite.

Am văzut mai devreme parada lunii iulie şi pot spune că arată fantastic. Aşa că nu vă mai las să aşteptaţi şi vă propun ca în luna august să readuceţi la viaţă un preparat care să vă aducă aminte de ceva sau cineva frumos din trecutul vostru (copilărie, bunici, prima dragoste) sau să pregătiţi un preparat având ca ingredient principal sau secundar levănţica (lavanda)– poate fi în orice: sosuri, deserturi, creme, supe etc.

Spor la toate pregătirile şi vă aştept până pe 30 august orele 23:00 să îmi trimiteţi pe adresa de mail catarii.catalina[at]gmail.com: o poză cu preparatul final, denumirea acestui preparat, link către postare/ postări, numele vostru şi al site-ului/ blogului pe care îl deţineţi. Dacă nu aveţi un blog, atunci vă rog să îmi trimiteţi pe mail reţeta, poza preparatului final şi numele vostru.

Aş dori să vă reamintesc că o reţetă va fi cu atât mai atractivă cu cât imaginile vor fi mai grăitoare. Ţin foarte mult la calitatea imaginilor dar pot fi pe de altă parte indulgentă. Totuşi, nu voi accepta imagini care nu au preparatul în focus. Aceasta e singura cerinţă tehnică pe care o am faţă de imaginile pe care le veţi trimite. Cam orice se poate repara la o imagine mai puţin lipsa focusului. 🙂

Vă doresc să aveţi inspiraţie şi să nu vă fie prea cald la bucătărie. Mult spor la treabă!

Notă: Luna Septembrie are deja gazdă- Nicol de la All day cooking şi abia aştept să văd cu ce ne va tenta.

36 Comments

  • Alice
    1 august 2012 at 11:53

    wow…ce frumos ai ales Cata!
    viu si eu, negresit…deci lavanda si amintiri….

  • Brindusa @ Cooking with my soul
    1 august 2012 at 12:09

    Dadadadada imi plac mult. Sigur o sa ma ai de clienta 😉

  • mitinita
    1 august 2012 at 12:13

    ce mult imi plac si mie temele alese! sa nu uit sa particip si eu,mai ales ca planuiam sa fac si eu ceva cu levantica:) am si retete din cealalta categorie,sa ma tragi de urechi,daca uit sa apar pana la sfarsitul lunii:)

  • Alexandrina
    1 august 2012 at 12:14

    O adevarata provocare! O sa-mi fac timp sa pot participa si eu.
    O zi buna!

  • Cătălina
    1 august 2012 at 12:17

    Te trag, te trag :)) ma bucur ca va plac. Va astept cu drag.

  • Nicol
    1 august 2012 at 12:21

    Foarte frumoasa provocare! Sper sa imi permita timpul sa pregatesc o reteta din copilarie, foarte draga mie! Cat despre luna viitoare sper sa fac fata Provocarii si sa gasesc ingrediente care sa va placa si sa va stimuleze imaginatia!

  • Andie
    1 august 2012 at 13:14

    Mai Draga mea, tu știi ca io pana acum n-am făcut nimic cu levănțică? Hai sa-mi fie rușine! Abia astept sa mă întorc in bucătăria mea si sa o inaugurez cu ceva pentru tine 🙂
    Sa vezi numa’ ce mișto o sa fie 🙂

  • catkitchen
    1 august 2012 at 15:14

    De cand tot vreau sa fac si eu ceva cu levantica si nu mai apuc !!! Sper luna aceasta sa reusesc sa particip la provocare , luna trecuta mi-am dorit enorm sa o fac si nu am reusit , a fost o luna de cosmar !! :(((
    Superba provocare !! 😉

  • Mihaela
    1 august 2012 at 17:27

    Bine ai venit la Dulce Romanie, Catalina! Imi plac mult temele alese de tine, mai ales cea cu copilaria 🙂 Deja cu levantica aveam ceva in gand sa fac, o sa ma gandesc bine ce reflecta cel mai mult copilaria mea. Multumiri pentru gazduire!

  • Ioana
    1 august 2012 at 19:40

    Super, levantica, o ador.
    Imi pare rau ca n-am reusit sa ajung luna trecuta ,dar luna asta nu mai ratez.
    Si poate daca luna viitoare sunt destul de rapida ma inscriu pt. a gazduii luna octombrie, luna draga mine, luna in care am deschis ochisorii:).

  • Rita
    1 august 2012 at 20:27

    Asta da, provocare! N-am gatit si n-am mancat niciodata ceva cu levantica, desi ma incanta minunatele floricele. Va fi nevoie de multa munca de documentare.

  • Poliana
    2 august 2012 at 8:20

    Ok, inseamna ca a venit si pentru mine momentul de a gati ceva cu levantica. Interesanta provocare, sper sa reusesc sa-i fac fata, oricum tot o scot eu la capat cumva 😉

  • FLORY
    4 august 2012 at 18:13

    Minunate temele alese,sper din tot sufletul sa pot participa.Felicitari!

  • Bucataria cu Mirodenii
    6 august 2012 at 11:07

    E ok daca trimit un preparat pe care l-am facut in luna Iulie si care contine ingredientul solicitat: lavanda?

  • Cătălina
    6 august 2012 at 18:21

    Bună Daciana, am discutat cu Mihaela şi normal ar fi să postezi o nouă reţetă cu lavandă (sau din cealaltă temă), nu una care este deja pe site (din luna iulie). E adevărat, este foarte atrăgătoare, dar te rog să postezi ceva nou (sau care nu este deja online) pentru „Dulce Românie”.

    Mulţumesc 🙂

  • Carmen Tobias
    11 august 2012 at 16:25

    Inca de la inceput am vrut sa particip, si am toooot amanat. De data asta chiar sper sa ma incadrez in timp! 🙂

  • […] mirosul lavandei, iubesc culoarea si gingasia acestor flori, asa ca provocarea acestei luni nu ma poate lasa […]

  • […] cu mana pe inima ca atunci cand Catalina a ales pentru Dulce Romanie de august lavanda ca ingredient al noii provocari, n-am tresarit niciun moment. Cu aceeasi siguranta cu care […]

  • coco
    17 august 2012 at 15:52

    minunat post !

  • […] legumelor din cratiță am avut revelația că am și eu însfârșit o rețetă potrivită pentru Dulce Românie. Am mai vrut să particip și alte dăți, dar ba uitam, ba nu aveam idei, ba publicasem deja […]

  • RULADA CU GEM | Diva In Bucatarie
    24 august 2012 at 15:46

    […] deja foarte multe din aceste dulciuri, dar inca nu am terminat lista lor, asa ca acum profit de provocarea lunii august si va arat cea mai simpla si mai grozava rulada cu gem. Rulada aceasta era nelipsita la […]

  • Bezele cu levantica | The Foodie Family
    29 august 2012 at 15:08

    […] lucru care mi-a venit in minte cand am vazut Provocarea lunii august – Dulcea Romanie au fost bezelele. Pentru ca sunt primul fel pe care l-am gatit singura, si pe care l-am invatat la […]

  • […] cu Legume participa la Dulce Romanie – Provocarea Lunii August gazduita de Catalina de la Kisthecook.ro, cu o tarta usoara cu lemond curd infuzat cu lavanda si […]

  • […] cu dulceaţă şi bezea aromată cu lavandă Când am lăsat aici temele pentru Dulce Românie de august, aveam proaspete în minte amintirile unor oameni ce s-au dus prea devreme de lângă noi. O aveam […]

  • […] August 2012 – Kiss The Cook; […]

  • Dulce Romanie | The Foodie Family
    1 decembrie 2012 at 16:14

    […] 2012 – Kiss The Cook cu […]

  • […] Vegetarian si Caramel ; Iulie  : Simplu si Bun – Zmeura – Vanilie si branza de capra ; August  : Kiss The Cook – Copilarie si Levantica ; Septembrie  : All Day Cooking -Preparate din camara si Piersici ; […]

  • […] aceasta reteta particip al Dulcea Romanie, a lunii august, gazduita cu mare drag de  simpatica mea […]

  • […] taiati si consumati cu mare drag.     Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii august Dulcea Romanie, gazduita de Cata. retete, […]

  • […] legumelor din cratiță am avut revelația că am și eu însfârșit o rețetă potrivită pentru Dulce Românie. Am mai vrut să particip și alte dăți, dar ba uitam, ba nu aveam idei, ba publicasem deja […]

  • […] mare drag si ii multumesc Catalinei pentru deosebitele teme pe care le-a propus luna aceasta pentru Provocarea “Dulce Romanie”Pup  […]

  • Ardei umpluti -Cooking with my soul
    14 iulie 2015 at 23:04

    […] mare drag si ii multumesc Catalinei pentru deosebitele teme pe care le-a propus luna aceasta pentru Provocarea “Dulce Romanie” Pup  […]

  • […] m-am gandit sa fac ceva dulce. In acelasi timp mi-am adus aminte de tema de luna asta a provocarii Dulce Romanie: lavanda. Nu puteam s-o dezamagesc pe draga mea Catalina si sa nu “Kiss The Cook” luna asta […]

  • […] cu mana pe inima ca atunci cand Catalina a ales pentru Dulce Romanie de august lavanda ca ingredient al noii provocari, n-am tresarit niciun moment. Cu aceeasi siguranta cu care […]

  • Ardei umpluti -
    6 august 2019 at 16:19

    […] mare drag si ii multumesc Catalinei pentru deosebitele teme pe care le-a propus luna aceasta pentru Provocarea „Dulce Romanie” Pup  […]

  • […] m-am gandit sa fac ceva dulce. In acelasi timp mi-am adus aminte de tema de luna asta a provocarii Dulce Romanie: lavanda. Nu puteam s-o dezamagesc pe draga mea Catalina si sa nu „Kiss The Cook” luna asta 😛 […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.